Håll i hunden och sluta dricka

Inte bra, idag på jobbet så höll jag på att få en hjärtattack när jag och en kund hör hur två hundar ryker ihop utanför och en tjej som skriker. Hon kommer indragandes på en vitgestalt som ligger under en stor schäfer hane. Det visades vara en av våra kunder en ung tjej med sin pitbull? (inte säker på ras) valp på 5mån som låg under schäfern. Hunden hade slitit sig från mannen som hade den och hoppat på valpen som lagt sig ner i underläge och försökt nafsa bort Schäfern. Det är en av alkisarnas hund och ägaren flydde från platsen snabbt efter att ha fått tillbaka sin hund. Tjejen var så klart jätte rädd då hon hade trillat omkull i desperata försök att sparka bort schäfern från sin valp. Hon hade dragit båda med sig in i centrumet för att få hjälp. Som tur var klarade sig valpen med bara ett litet köttsår i mungipan. Han vart lite förvirrad av all uppståndelse och av alla människor som skulle klappa om honom men var sen sitt vanliga glada jag och viftade på svansen. Väktarna kom och vi förklarade vad som hänt och hon ville så klart göra en polisanmälan då detta har hänt flera gånger dock inte mot hennes hund. Så poliserna kom också och jag uppmanade henne att ta ett kort på skadan. Det är så hemskt när sånt händer och skräcken från ljudet när de rök ihop och hennes skrik efter hjälp. Det låter ju oftast värre än vad det är och det värsta är att man inte riktigt vet vad man ska göra. Försökte se efter kopplet till Schäfern men som tur var kunden snabbare och försökte vifta bort hunden då kom en kvinna utifrån och fick tag på hunden och drog den med sig. Jag själv skakade och kunde bara tänka på mina älsklingar som hade varit hundmat om det varit någon av dem. Jätte läskigt då man inte vet vad som triggade hunden då detta var en 5mån valp som inte kommit igång med könsdriften ordentligt och som är hur snäll som helst. Plus att jag vet att de har den schäfern och en annan lösa i parken där vi brukar gå. Tänk om den får för sig att springa över till mina hundar. Jag tycker synd om Schäfern och hatar ägaren för att inte ha koll på hunden. Ser man en hund komma så tar man väll in sin egen hund så man har kontroll på den. Dessutom hade de druckit så han orkade antagligen inte hålla i hunden.

En killa köpte godis till hunden och Dog Defense en självförsvarsspray för att avbryta hundslagsmål och hundattacker. Vid användning skapas ett omedelbart obehag i hundens luftrör och slemhinnor. Sprayen avger även en stark doft som verkar avskräckande. Den är rekommenderad av våra kunder som köpt den och ska funka jätte bra. Så vet du med dig att du har ostabila hundar i området så är det ett bra val att köpa. Kostar 195:- i Féline House i Vällingby.

Målgruppen för Dog Defense är:

• Alla hundägare som vill kunna försvara sin hund.
• Alla som är rädda för hundar och inte vill att lösa hundar ska komma fram.
• Alla som har en hund som skulle kunna hamna i slagsmål.
• Alla event där många hundar samlas på samma ställe
Kennlar, hunddagis, hundutställningar, tävlingar mm
• Andra djurägare som vill kunna skydda sina djur mot attackerande hundar t.ex katt och kaninägare.

Listan kan göras lång...



Har nu varit ute sista rundan och hundarna är nöjda och sover intill. De vart ju också stressade av det som hände då de hörde allt från köket och började skälla hysteriskt. Men de lugnade snabbt ner sig som tur var.
I morgon är det mer jobb och får se om man ser mannen igen med schäfern.
Kram på er ♥


Kommentarer
Postat av: Ulrika

He. Mycket nyfiken på dina fina hundar. Maila gärna.

/Ulrika

2009-11-21 @ 21:48:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0