Ny bil

Innan vi skulle åka hem så spydde Pixie. Hon ställde sig upp i korgen och spydde rakt ner på golvet. När jag torkat upp allt och gått för att lämna pappret spydde hon igen men den här gången rakt ner i korgen. Så jag fick skölja och hänga upp den på tork.

Själv känner jag mig mer hängig nu... får hoppas att det har försvunnit tills i morgon.

Fick testa nya bilen idag som föresten är en Passat Wolksvagen. Men brorsan fick köra först då det första han gjorde när de kom och hämtade mig var att fråga om han fick köra nya bilen före mig. Vad gör man inte för sina bröder :P Men den var jätte bekväm men gillar inte riktigt att det är så många växlar.Kram på er


Sjuka jag och hundar

Idag slängde mamma in Woody till mig då hon och pappa skulle hämta vår nya bil som vi ska hyra från pappas jobb. Så jag fick ta ut alla tre på morgonen. Men orkade bara vara ute i 30min... mådde inte så bra och har fått ont i halsen. Så när jag kom hem gick jag och la mig igen. När mamma kom hem gick jag ner för att kolla på bilden. Den är jätte fin en Saab men vet inet vilket märke bara att det är en ny modell.

Det jag har kunnat få i mig idag är en kopp te mede honung... hoppas det försvinner till i morgon.

På jobbet kom mamma förbi med Ellie och Woody då de skulle bort... så nu sitter jag här med tre utslagna hundar. De väntar nu bara på att få gå hem.

Woody är magsjuk och Pixie blev också magsjuk idag.... så det blir inget extra gott till dem.
Själv ska jag också försöka undvika för hård mat.

Nej nu måste jag sluta.
kram på er


Subway - min älsklings macka

Min favorit snabbmat "Subway"... älskar deras mackor. Det är fräscht, nyttigt, lagom med fett och otroligt mättande. Kan inte leva utan dem. Jag säger hej då till hamburgare, pizza och kebab.


Trött

Idag var Ellies första dag på jobbet sen hon varit mamma ledig. Hon tyckte det var jätte kul och skulle hälsa på alla kunder i butiken. Det var otroligt varmt på morgonen så det var inte jätte kul att behöva stå inne och jobba.

Efter jobbet passade jag på att shoppa lite innan vi begav oss hemåt. Jag köpte med mig en subway macka och åt när jag kom hem. Sen la jag mig i soffan och kollade på teven. Jag var otroligt tröt och frusen... hade bara sovit några timmar under natten. Så när man har ätit och har stoppat om sig... ja räkna ut själva. Jag somnade helt enkelt framför teven. Vaknade igen 21.30 och insåg att jag somnat till och måste skynda mig att ta ut hundarna igen.

När jag kom in igen satte jag på badvatten och la mig en lång stund för att känna hur all smuts och svett försvann. Nu ska jag och Pixie gå och lägga oss. 

Kram 


Finaste bilden idag


Agility & Freestyle

Bilder från aktiveringsdagen

Mamma & Woody tränar lilla tunneln


Jag och Ellie tränar däcket och stora tunneln


Jag och Ellie tränar freestyle


Aktiveringsdag

Idag var det aktiveringsdag nere på klubben. Man fick testa på olika hundsporter och det vart även lite uppvisningar. Jag och mamma gick en liten runda innan. När vi vänder upp mot ängen hör jag mamma ropa till bakom sig och medan jag vänder mig om ser jag hur en svart orm gör utfall mot henne och Woody. Så håll utkik efter ormar.... Det blir nog ett jobbigt orm år denna sommar. När vi hade kommit en bit kom jag ju på att jag ville fota ormen så ni kunde få se den, men när jag kom fram var den borta. Jag fortsatte rakt fram då jag inte ville gå tillbaka ifall om jag skulle stöta på den gömd någon stans. Jag kommer ut på den stora stigen och hör bakom mig ett par som skriker till, jag vänder mig om snabbt och ser en stor svart hund hoppa skrämt bakåt. Sen står de och pekar på något.... japp behövde inte gissa nu vet man vart den hade ringlat :P

På klubben vart det full fart med roliga övningar, vi började med agility. Jag hjälpte mamma och Woody med tunneln. Det var det enda han fick köra då han inte är ett år ännu. Det är åldersgräns på agility och cykling bla. Sen körde jag lite tunnel, hopp och slalom med Pixie. När jag bytte till Ellie så körde vi nästan alla hinder. Tyvärr var uppläggningen inte så bra så många körde för nära varandra. Vilket ledde till att det vart utfall. Stackars Ellie hoppade sista hindret när vi körde och fick en svart hund efter sig som högg mot henne. Stackare visste inte vad hon gjort för fel. Därför ska man alltid vänta på sin tur. Sen gick vi upp för att testa sakletande och rallylydnad. Men då hade de i stället lydnadsuppvisning så vi gick ner igen och tränade lydnad och freestyle på sidan om. Sen blev det uppvisning av freestyle. När de skulle köra lite allmän vissning av olika rörelser i freestyle sa Sandra åt mig att komma in i ringen och vissa lite med Ellie. Ellie var jätte duktig men mycket seg då de var rätt varmt. Sen orkade inte mamma mer eftersom Pixie hade skällt hela tiden så hon mådde dåligt. Så då gick hon hem medan jag och Sofia tog hundarna och begav oss mot vattnet.

Vi hade jätte trevligt och hundarna tyckte det var kul förutom värmen. Det vart lite pussel att rädda Hippie undan alla bilar då han fick springa lös. Men som tur var fick vi tag på honom varje gång och bilarna kör inte så fort där vi gick som tur var. 

Vi anlände först till Lövstabadet där vi lät hundarna dricka och svalka sig. Diesel passade även på att skvätta ner mig först med vatten och sen med sand och alla hängde på och började springa runt som galningar på stranden.


Sen fortsatte vi vår vandring längs vägen till vårt eget ställe som vi hittat förra sommaren.


Mycket trötta hundar och människor begav sig sedan hemåt.


Ska lägga ut bilder från aktiveringsdagen så fort kameran har laddat klart.


Rosor?

Ibland förstår jag mig inte på killar! Till en så knäpp sak och varför ge rosor? Vem har sagt att man måste ge rosor för en sådan liten sak.Varmt

Det var så varmt idag så jag gick runt i bikini och en kjol. Vi hade det jätte skönt på baksidan.


Bästa uttrycken idag

Elvira - "Ellie"


Woody


PixieHejdå Annie

Idag åkte Annie till sin nya matte. Men innan lekte hon glatt på baksidan med de andra och hon vart även badad innan flytten. Känns tomt nu när hon har åkt. Ellie brydde sig inte.. tror nog hon känner sig lättad att de alla åkt nu. Även om hon tyckte Annie var rolig att leka med när det bara var hon här.


Agility

Idag gick vi upp vid 9.00 för att sen gå ut på promenad 9.30. Jag, Pixie och Elvira gick sen mot brukshundsklubben. Där var det helt öde. Konstigt tyckte jag eftersom vi hade sagt kl.10.00 vid plan för agility. Klockan var då 10.02. Så jag la mig på gräset med hundarna och väntade. Efter 5min kom den första personen. I slutet vart vi endast 4 personer som tränade. Men det var kul endå eftersom man hade chans att träna fler gånger. Pixie skällde och gnällde så fort jag skulle bygga bana eller köra med Elvira. Jätte jobbigt fick gå tillbaka fler gånger för att säga till. Hon är så mammig och tål inte att vara ifrån mig även om hon kan se mig. Men som tur var lugnade hon ner sig. Men när det vart hennes tur jagade hon åter upp sig och skällde och var inte så koncentrerad. Ska prova att ta det lugnare nästa gång och endast köra ett hinder i taget. Stackars Elvira fick solsting och började drägla en massa.. såg ut som om hon tuggade fragma. Men det gick över när jag sa åt henne att ligga i skuggan ett tag. Efter 2timmar plockade vi ihop och begav oss hem.


Bus på baksidan

Idag vart jag ensam hemma igen... alla andra skulle åka bort. Lillebror skulle träna dans och mina föräldrar vart bort bjudna på middag så jag fick passa hundar, men vi hade kul endå.  Jag passade på att röja lite på tomten medan hundarna lekte av sig.Lös hund

Idag gick jag, Pixie, Elvira och Annie till vårt hemliga ställe för att njuta av solen en stund. Tyvärr kunde vi inte stanna så länge då myrorna beslutat sig för att arbeta där. Så vi beslöt att fortsätta vår promenad. Älskar sommarn med den varma solen som steker mot huden. Men ser inte fram emot alla insekter och ormar. Har hört att det kommer bli r5ätt mycket orm i år så håll utkik om du går i skogen. Vi såg en överkörd på golfbanan för ca en vecka sen.

Det är så skönt att gå ut med mina tikar då jag inte behöver koppel till dem. De är så snälla och lyssnar nästan alltid på mig. Fast idag var Ellie så tröt på värmen att hon inte orkade lyssna helt på mig... så det vart en del tjatande på henne. Men trots det så kommer hon alltid och de går förbi hundar och människor utan problem när de går vid min sida.... det är helt underbart. Den bästa känslan man kan uppleva att man kan lita på varandra och i utbyte blir alla lite mer fria.

Nu kanske många tänker.. men hallå det finns något som heter koppeltvång. Ja men ni som nu har hört om koppeltvång har ni också kollat upp vad lagen säger.


Lag (1943:459) om tillsyn över hundar och katter

1 § Hundar och katter skall hållas under sådan tillsyn som med hänsyn till deras natur och övriga omständigheter behövs för att förebygga att de orsakar skador eller avsevärda olägenheter.
   I jaktlagen (1987:259) finns särskilda bestämmelser om vad som skall iakttas för att hindra hundar från att driva eller förfölja vilt. Lag (1987:260).


För många betyder just koppel lagen att hunden ska hållas kopplad. Självklart ska de vara kopplad på platser där det står att hunden ska vara kopplad. Men kan man ha hunden att gå vid sidan på ett sådant ställe utan koppel och inte låter den springa omkring som den vill, ja då är det ok att ha den lös. Men då måste man ha tränat innan och verkligen veta att man kan lita på sin hund. Den säger alltså att man ska ha såpas koll på sin hund att den inte stör andra människor eller djur i sin omgivning.  Tyvärr är det många som har lösa hundar som inte har någon koll alls och låter sina hundar gå som de vill. De människorna ska man säga åt att hålla hunden kopplad. Men ser ni en människa som ropar in sin hund när ni möter den och har koll på den eller någon som tränar fotgående med sin hund... ja då tycker jag inte man ska tjata om koppeltvång. Den människan vet redan vad som gäller.


Så när mina hundar är lösa ser jag till att upptäcka saker innan dem. I utbytte att de får mer frihet får jag i stället bli lite mer alert på omgivningen. Ta in dem så fort det kommer människor eller andra hundar. För tänk på att det finns hund rädda människor som inte vill ha en hund rakt emot sig hur snäll den än är. Var i stället snäll och vissa att du tar hänsyn och låt hunden gå vid sidan eller bakom medan ni passerar mötande och sen ge ett kommando för hunden så den kan få röra sig ut igen. Då har du samtidigt lagt till ett träningsmoment för hunden i promenaden och den kommer att inse att du har mer koll på läget och att den kan slappna av. Där jag vet att det är koppeltvång tex vid områden med hus måste mina hundar alltid gå vid sidan och får då inte tillåtelse att nosa eller göra ifrån sig.


Men jag har dem oftast lösa hemma när vi är på promenader... åker vi bort eller till jobbet så är de kopplade. Kan inte ha dem lösa när jag åker kommunalt, även om de skulle kunna klara det, så känns det inte säkert.


Ska rada upp lite ställen där det kan vara koppeltvång:


17 §
Hundens ägare, den som tagit emot en hund för underhåll eller nyttjande eller den som endast tillfälligt vårdar en hund är skyldig att följa bestämmelserna i 18 och 19 §§. Det som sägs i dessa paragrafer gäller inte för ledarhund för synskadad person eller för polishund i tjänst.


18 §
Hundar skall hållas kopplade

1 på allmänna försäljningsplatser medan torghandel pågår,

2 i parker,

3 i motionsspår om inte annat anges inom den kommunen.

Tikar skall under löptid hållas kopplade inom hela kommunen, dock inte inom inhägnade områden.

När en hund inte hålls kopplad skall den ha halsband på sig med ägarens namn, adress och telefonnummer.


19 § Hundar får inte vistas

1 på begravningsplatser,

2 på allmänna lekplatser,

3 på allmänna idrottsplatser,

4 på allmänna badplatser förutom kommunen särskilt anvisade områden för hundbad.


20 § Inom områden som omfattas av detaljplan skall föroreningar efter hundar plockas upp på gångbanor, gator, torg och parkmark.


Kolla upp i din kommun vad som gäller just hos dig.


Klättrar i träd

Idag gjorde jag och mamma sällskap ut med hundarna. Det var jätte mysigt väder och hundarna njöt av att springa av sig i skogen. Vi körde lite kurragömma, mamma uppehöll dem genom att springa rakt fram. Så klart hängde alla hundar med så då passade jag på att klättra upp i ett träd jag hade sätt ut. Måste säga att det var riktigt kul att klättra... var nog flera år sen jag klättrade i träd. Hundarna kom sp5ringande när de upptäckte att jag inte hängt med. Oj vad de letade på marken... men det varade inte länge för en gående kom förbi så jag fick kalla in hundarna. Så jag fick snällt klättra ner igen. Sen hade de sten koll på mig så jag inte skulle smitta igen :P

Efter promenaden tog jag väskan och så begav jag, Pixie och Woody oss mot jobbet. Tre timmar senare ringer mamma och berättar att pappa är på väg med ett bytte av hund. Tydligen skulle alla bort på egna aktiviteter så jag var tvungen att passa Annie. Men det gjorde inte så mycket... men stackars Pixie vart jätte ledsen :(

Nu ligger Pixie, Ellie och Annie i min säng och vilar.
Kram på er


Vackra ögon

Kollade igenom lite bilder och hittade den här bilden på Elvira... kolla vilka vackra ögon.


Under sängen

Annies favorit plats är under sängen :)


Vänta på mig

Werewolf gillar inte Annie.. hon gillar att nafsa honom i örat och det är inte så kul. Självklart har jag sagt åt henne så hon är snällare nu. Men han och Band-Ita är endå vaksamma, kolla här.


Werewolf: Mmm gott med mat
Band-Ita: Ja och törstig vart man

Annie: Vad gör ni
Band-Ita: (Springer iväg)
Werewolf: Vad vill du (hoppar iväg)

Annie: (Följer efter)

Band-Ita: Gå iväg
Werewolf: (Flyr från buren)

Annie: Vänta på mig Werewolf

Annie: (Hoppar över staketet och landar på honom) Fick dig :D
Werewolf: Suck, dumma valp
Pixie: (Kollar frågande)

Werewolf

Jag gjorde rent till kaninen och marsvinet... de vart jätte glada. Werewolf hoppade lydigt utanför lådan medan jag gjorde rent. Han är så söt... favorit platsen är i hundhörnan bredvid buren. Där finns en massa gosedjur att ligga på och som tur är använder han den inte som toalett.


Annie till jobbet

Idag hade jag första morgonen med Annie... jobbet började inte förens vid 16.00. Så vi kunde ta en tur alla fyra :) Sen fick hundarna stanna hemma när jag gick till jobbet... då mamma och pappa skulle dansa. Så då skulle de lämna av Annie till mig på jobbet och de andra skulle få vänta tills jag kom hem.

Så Annie fick följa med idag.. men hon tyckte inte det var så roligt. Men det vart en massa bus när vi kom hem.

Fy

Titta vem som hade smygit sig upp på soffan till köksbordet... fy dig :P


I butiken

Idag vart vi 5st i butiken... jag Pixie och Woody och sen Sofia med Diesel. Det var jätte kul men Diesel och Woody tyckte det nog var lite för trångt. Blev väckt kl.5.00 i morse av lilla Annie som skulle kissa och sen leka... usch jag som skulle gå upp 8.00, hon fick snällt leka ensam. Nu ska jag snart bli hämtad med bil av syrran... får skriva mer sen.

Kram på er

Pixie möter Hippie :P

Idag kom Sofia till butiken för att jobba lite. Hon tog med sig lilla Hippie som är son till Elvira. Oj va stor han har blivit. Pixie vart jätte glad att se honom... hela baken gick på henne :) Han var jätte lugn och duktig. Pixie lånade ut sin boll till honom. Sen fick de leka lite ute... det vart full fart :PMin lilla hjälpreda

Idag var det kallt ute eftersom det blåser så mycket. Var endå glad att se lite fåglar och att knoppar börjar titta fram. Pixie var som vanligt full med energi. Vi njöt så mycket av turen mot bussen att när vi närmade oss hållplatsen... fick vi se bussen svänga in. Vi fick genast börja springa och Pixie som hade varken halsband eller koppel. Gissa om de på bussen vart förvånade när en liten sak kom in hoppande efter mig. Men hon är så lydig så det funkade jätte bra. För några dagar sen när vi skulle hem var hon också fri och satt i mitt knä. När jag råkade somna till och vi var nästan framme började hon gnälla och försöka hoppa ur min famn. Då upptäckte jag att det var dags att trycka på stopp knappen. Det är bra att ha någon som ser efter en ;) Hon vet exakt när vi är framme vid jobbet eller hemma. Då gnäller hon lite och hoppar ner direkt. Min lilla sötis :D
Annie

Nu när bara lilla Annie är kvar turas jag och mamma om att ha henne. För vi kan ju inte ha henne sitta ensam i en valphage. Så mamma tar hand om henne när jag jobbar sen tar jag henne resten av tiden. Idag väckte hon mig kl.6.00 på morgonen och ville leka... usch. Men vad gör man de är ju så söta.

Fluffboll

Igår tänkte jag överraska mamma och pappa när de var borta. Jag dammsög och sen tog jag upp Woody för att bada och föna. Här ser ni resultatet..... en fluffboll ;)Agility :D

Idag körde vi äntligen igång med agility på klubben :)

Tog med både Elvira och Pixie. De byggde upp en lång bana. Jag körde först med Elvira... men då hon precis har haft valpar så tänkte jag ta det lite lugnt i början, så vi gick hela banan. Ellie tittade frågande på mig varför jag valde det sakta tempot, hon vart nog väldigt irriterad. De andra såg det också. Så nästa omgång så sprang vi igenom hela banan. DE var mycket roligare tyckte hon.

Sen var det Pixies tur. De var första gången hon körde på riktiga hinder. Därför körde vi endast hopp och tunnel. I början vart hon rädd för hopphindret men sen hoppade hon glatt över. Men hon kunde inte låta bli att skälla vid varje hinder.
Men hon var jätte duktig och vi körde några hinder efter varandra.

Idag åkte en till valp. Så nu är bara lilla Annie kvar. Hon ska få bo i mitt rum till nästa helg då hennes nya familj kommer. Trodde att jag hunnit säkra hela rummet, men inte da. Hon bet sönder mina hörlurar till datorn. Så i morgon hoppas jag att pappa kan följa med och köpa nya.

Nej nu måste jag ta hand om lilla Annie.
Hade bra 
Kramis   


Hej då valpar

I måndags kom mamma med bilen till jobbet... hon och brorsan hade lastat in valparna i transport burar. Det var ett jäkla liv och iväg bar det mot veterinären. Tyvärr vart det trafikbildning så det tog ett tag att komma fram. Stackars Gipsy hade kräkts ner sig och James och två av tjejerna hade också kräkts. Trots det så fick vi en, en gång mycket beröm för våra fina och välmående valpar. Veterinären var också imponerad att vi hade fått alla sålda då det är så dålig marknad och många har svårt i år att sälja sina små.  Men vi har tur som har hittat såna fina familjer.
 
Stackars Ellie har fått vitamin brist efter valparna så när jag skulle rycka henne lossnade all päls jätte lätt. Slutade med att hon nu är kal på ryggen :( Men veterinären sa att det händer ibland med tikar som har valpar och att det kommer växa ut och bli bra igen. Tydligen har hår säckarna lagt sig i en vilofas.

Efter veterinären var det raka vägen hem och bada av valpar. Sen kom två familjer för att hämta sina valpar.. så nu är det bara 6 kvar :( Men det var kul att se familjerna och hur glada och förväntansfulla de var :) Så nu är båda tigersyskonen borta.


Igår kom en och hämtade lilla Mary och idag åkte Bella och Amelia. Så nu har vi bara tre kvar som väntar på

Att bli hämtade.

I morgon kommer Sofia och Diesel våra familjer och vi ska ha grillkväll och sen tar Sofia med sig lilla Gipsy hem.

Eller kanske man ska säga stora Gipsy :P


Kram på er


Gällivare

Funderar du på att åka bort med hunden. Då tycker jag ni ska ta er till Gällivare. Var där förra vintern med Elvira då jag praktiserade där i en månad hos distriktsveterinärerna. Det tog 3timmar med flyg och personalen var jätte trevliga. Vi bodde på vandrarhem men det går att hyra egen stuga om man vill. Våra dagar bestod av jobb på dagarna och sen långa härliga upptäcks promenader på kvällar och helger. Det är så otroligt vackert där uppe... månen känns närmare och lyser mer och man kan även se norrsken :) Vi var även uppe på Dundret... vi tog oss upp i istället för att följa bilbanan det var jätte härligt. Dundret är Sveriges högsta lågfjäll.


Så om du vill tillbringa tid med din fyrfotade vän och även njuta av naturen så är detta ett underbart resemål.Alla valpar har hittat en egen familj

Nu är alla valpar bokade och på tisdag bär det av till veterinären för sprutor, chip-märkning och pappers arbeten. Det är mycket att tänka på innan vi kan lämna iväg våra små änglar. Jag kommer sakna dem men det ska bli skönt med lite lugn och ro i huset. Sen får jag ju se dem på valpträffarna och höra hur det går på mailen :)

Nytt underlag

Efter att Woody hoppat i kaninburen och dragit med allt spån över hela huset, bestämde jag mig för att byta ut det mot ett plastgolv. Nu har de en toalett låda i huset där de gör ifrån sig och sköna bäddar på plastgolvet :)


Kai Ken

På tal om Silver Fang så ska min nästa hund bli en av raserna i filmen. Har haft koll på den i 3år nu och har bestämt mig att jag ska skaffa en. Den passar mig perfekt... men jag ska inte ha någon fören Pixie har fyllt minst 3år :)

Så vilken av karaktärerna syftar jag på. Så klart de omotståndliga tigerbröderna Akatora, Kurotora och Chutora.

Klicka f�r att st�nga bilden

Rasen heter Kai och teckningen (tigrerad) som jag vill ha heter Tora. De brukar kallas för Kai tora-ken vilket betyder Tigerhund.

Namn:
Kai
Ursprungsland: Japan
Andra namn: Tigerhund (Kai tora-ken)
Storlek: Hanhund: 50-56 cm, Tik: 46-50 cm
Vikt: ca 25 kg

Historia:
Kaihunden är en gammal Japansk ras som utvecklades till en jägare i Kai på ön Honshu. Deras hemland är omgivet av berg och rasen var till en början isolerad just där. Firearms introducerade rasen och den blev använd av professionella jägare som specialiserade sig på att jaga hjort och vildsvin.

Rasen blev inte uppmärksammad av Japan förens år 1934 och är fortfarande väldigt ovanlig. Eftersom man hört om deras legendariska mod trodde man först att rasen var för primitiv för att kunna bli en familjehund, men nu har myten försvunnit. I United States har rasen visat sig vara en trevlig och lojal familjehund. 

Karaktär:

De viga och muskulösa Kaihundarna är kända för sitt mod, intelligens och skicklighet. Japans traditionella papper beskriver rasen som en naturlig jägare, en pålitlig vägledare och otroligt hängiven sin ägare.

Den är en typisk jägare och kan bli en mycket duglig vakthund. Lika trogen som den är sin familj, lika avståndstagande brukar den vara inför främlingar. Den är godmodig och tolerant mot barns behandling och är inte aggressiv gentemot andra hundar.
Om du vill veta mer om rasen kan du besöka kennel Classy.. där ifrån ska jag köpa min blivande Tigerhund. Hon håller på att skriva en egen bok om rasen då det inte finns så mycket information om dem.
http://www.classykennel.com/


Silver Fang

Min favorit barn film. Har du inte sätt så kan jag rekomendera den ;)

Silver Fang

I de snöiga japanska bergen härjar den väldiga björnen Akakabuto. Detta hemska vidunder sätter skräck i alla som lever i området. Här föds den tigerrandiga akitahunden  "Silver". Han kommer att tränas till björnhund, precis som sin far Riki och farfar Shiro före honom, av den gamle jägaren Gohei Takeda. De tränar hårt och redan som valp är Gin en stark och otroligt snabb liten hund. En dag då de är ute och jagar träffar de på en stor flock med vildhundar som också verkar strida mot björnarna. Gins instinkter får honom att följa efter flocken. Han får då reda på att de tänker färdas runt i Japan för att finna de bästa och starkaste hannarna. Då de är tillräckligt många ska de besegra Akakaboto.


Gin bestämmer sig för att lämna Gohei och sin omtänksamme unga husse Daisuke för att tillsammans med gruppen börja det långa sökandet efter fler hannar. Och för att besegra Akakabuto.

Jag älskar filmen... det är både spänning, glädje och tårar. Desutom väldigt bra musik. Om man älskar hundar är detta ett måste.

Nu finns även en fortsättning på filmen. Om Silvers son Weed.

Weed - Silver Fangs son

Weed är son till den kända hunden Gin "Silver" som även är ledare över hundparadiset Ou. Ett monster vid namn Kaibitsu får Sakura fly med hunden Smith. Väl i säkerhet föder hon valpen Weed men Sakura drabbas utav en svår svältsjukdom & dör. Smith & hunden GB lovade Sakura en sak innan hennes död - att föra Weed till Ou. Men resan blir lång & de träffar på många faror. Detsutom blir Gin , Akame & John kidnappade utav Hougen. Genba som är Hougens bror & Hougen tar över Ou & Paradiset hotas att bli det värsta stället en hund kan hamna på.
Denna serie är också väldigt bra... men 1:an kommer alltid vara bäst.


Hundvisdom

  • De följer efter dig med öppen mun och tungan hängande utanför.
  • De lyder bara enkla kommandon.
  • Deras behov är enkla och förutsägbara.
  • De gnäller när de inte får som de vill.
  • De behöver alltid något i munnen.
  • De kliar sig ofta och dregglar med ojämna mellanrum.
  • De för oväsen och luktar illa då och då.
  • De behöver dresseras.
  • Det syns i hemmet när man man har haft dem en längre tid.
  • De är primitiva och bråkiga, speciellt när de är tillsammans med andra.

Kort sagt: De är små män i lurviga förpackningar.


Lika bra som hunden?


Om du kan börja dagen utan koffein,


Om du kan komma igång utan ginzeng och guarana piller,


Om du alltid kan vara munter och inte bry dig om värk och smärta,


Om du kan låta bli att klaga, och störa människor med dina problem,


Om du kan äta samma mat varje dag, och vara tacksam för det,


Om du kan förstå när dina vänner är upptagna och inte har någon tid över för dig,


Om du kan ha överseende med att dom du älskar låter sin ilska gå ut över dig, trots att du inte har gjort något fel, när något går snett,


Om du kan bli kritiserad och få skulden utan att bli arg,


Om du kan ignorera en god väns lägre utbildning och aldrig rätta honom när han har fel,


Om du kan låta bli att behandla en rik vän bättre än en fattig,


Om du kan leva utan att ljuga och bedra människor,


Om du kan övervinna nervspänning utan medicinsk hjälp,


Om du kan slappna av utan att behöva dricka sprit,


Om du kan somna utan att ta hjälp av sömnmedel,


Om du ärligt kan säga att djupt i ditt hjärta så har du inga fördomar mot varken religion, andra folkgrupper, politik eller andras tro,


Då min kära vän, då är du nästan lika bra som din hund


Valpisarna

Nu är det bara två valpar kvar. Två små tjejer Amelia och Mary. Vill själv behålla Mary men mina föräldrar är i mot det
:( Snyft De nya annonsbilderna blev nu påsk tema. Kolla in så söta de är :)Rakad nos

För några dagar sen bestämde sig mamma för att raka ner nosen på Woody igen. Så här blev resultatet ;)Rolig Historia

Till er som vill ha en liten skratthistoria.  

En kvinna bodde ensam med sin hund i skogen, hon var ganska skruttig och
även hennes hanhund vankade fram på en nåder.

En dag hittade kvinnan en magisk lampa och hon gned på denna och anden
tittade hostande fram och talade om att han nu varit instängd i många hundra
år så nu skulle kvinnan få tre önskningar.  

Kvinnan log oj jag skulle vilja ha ett vackert slott i skogens kant istället för min
gamla skruttiga torparstuga. Wips stod ett vackert slott på stället där hennes
hus tidigare stått. Anden sa två önskningar kvar......  

Kvinnan log jag skulle vilja vara vacker och då med fina kläder. Wips hade kvinnan
vacker klänning och var ca 25 år yngre.Vackrare en någonsin.   en önskan kvar sa anden,,,,,  

Kvinnan tittade på sin hund och sa jag önskar att han vore min vackre prins.
Wips stod en vacker prins vid henneas sida,   Anden sa nu är önskningarna uppfyllda
och så försvann han.  

Kvinnan log mot sin prins.  

Då sa prinsen nu kommer du ångra en sak.

Varför då sa kvinnan.  

jo att du lät mig kastreras i unga år.

Hård dag

Idag var jag och Pixie uppe vid 05.30... vi skulle in till stan på svensk handels hus för att gå kurs hos Handelns Utvecklingsråd och HUI för ett inspirerande frukostseminarium som skulle ge matnyttig kunskap om de faktorer som styr konsumentens köpbeslut i butik. Min chef var även där. De serverade mackor och fika mellan 07.30-08.00 Sen skulle föreläsningen hålla på i 1timme..... men så klart blev det lite över så vi fick springa till tåget jag och Pixie då vi skulle öppna affären vid 10.00 som tur var kom vi fram 10min innan. Men kursen var kul och jag hade fått en massa nya idéer. 

Så när vi väll öppnat satte jag igång att röja runt i hyllorna och gjorde fint. Var riktigt nöjd när dagen var slut. Två glada tjejer däckade på soffan... jag underst och Pixie på magen. Sen fick vi mödosamt ta oss till badrummet så jag kunde tvätta av mig efter den hårda dagen. 

Finns nog inget mer underbart en ett hett bad (förutom min säng :P). Älskar att bara ligga och mysa och känna hur allt smuts bränns bort och man känner sig så lugn. Jag brukar alltid fylla på med mer varmvatten när jag hoppat i. Jag älskar varma bad.

Nu ska vi gå och lägga oss
God natt


Hundens Lilla Ordbok

Hundens lilla ordbok


BAD
Detta är en process där människorna blöter ner golv, väggar och dem själva. Du kan hjälpa dem genom att skaka dig mycket och ofta.


CYKLAR
Tvåhjuliga motionsmaskiner, uppfunna för att vi hundar ska kunna kontrollera vår vikt på ett effektivt sätt. För att uppnå maximal effekt bör du gömma dig bakom en buske och sedan störta fram, skälla högt och springa bredvid den några meter. Efter detta brukar personen svänga och falla ner i buskarna, varpå du kan strutta iväg och invänta nästa motionspass.


DREGLA
Är vad du gör då dina personer har mat och du inte har det. För att göra detta på rätt sätt måste du sitta så nära dem du bara kan, se ledsen ut och låta dreglet droppa ner på mattan, eller ännu bättre, i deras knän.


DÖVHET
Detta är en sjukdom som drabbar hundar då deras personer vill att de ska komma in, men vi vill stanna ute. Ett vanligt symptom är ett meningslöst stirrande på personen, och sedan springa i den motsatta riktningen.


HUNDSÄNG
Vilken mjuk och ren yta som helst. Exempel är de vita sängkläderna i gästrummet eller de ny upp puffade kuddarna i vardagsrummets soffa.


KOPPEL
En rem som fästs i ditt halsband, som gör det möjligt att föra din person varthän du vill att han/hon ska gå.


SNIFFA
En social vana som du använder dig av då du möter andra hundar. Placera din nos så nära den andra hundens bakdel du kan och andas in djupt och länge. Upprepa ett flertal gånger, eller tills din person får dig att sluta.


SOFFA
Är för hundar vad servetter är för människor. Efter du har ätit färdigt är det artigt att springa fram och tillbaka framför soffan och torka rent dina morrhår.


SOPTUNNA
En behållare som dina grannar ställer ut en gång i veckan för att testa dig. Du måste stå på bakbenen och försöka få av locket med din nos. Om du gör detta helt korrekt belönas du med margarinpaket att slita sönder, köttben att tugga på och mögliga brödbitar att gräva ner i rosenrabatten.


PAPPERSKORG
Detta är en hundleksak fylld med papper, kuvert och gamla godisförpackningar. Då du är uttråkad, vänd papperskorgen upp-och-ner och sprid samtliga papper över hela huset eller lägenheten tills din person kommer hem.


ÅSKA
Detta är en signal om att världen är på väg att gå under. Människor brukar konstigt nog behålla sitt lugn under dessa åskväder, så det är av största vikt att varna dem genom att darra okontrollerat, flämta och flåsa, rulla med ögonen och följa dem i hälarna.


Våren :D

Nu verkar det som att våren har bestämt sig för att stanna :D Pixie har nu bytt till en lättare jacka då det kan bli lite kyligt på kvällar och mornar.

Valparna blir nu 7veckor på måndag.. gud va tiden går fort. Tog kort på de tre sista valparna som är till salu. De andra är redan bokade. Börjar nu planera för valpträff i vår. Ska bli så kul att se alla igen :)

Här kommer lite bilder Kram på er
RSS 2.0