Kanske sista dagen med min gris :(

Ja idag har jag jobbat och blivit avlöst av min bror. Hittade så klart ingen parkering vid mig sen när vi åkte hem så jag fick åka runt och leta. Jag har inte hunnit göra så mycket.. har varit ute med hundarna och busat lite med dem inne. I morgon kommer en familj och ska hämta mitt marsvin Band-Ita de ska testa att ha henne i 1vecka med sin hona. Även om jag älskar henne vill jag att hon ska få bo med andra marsvin och någon som har mer tid. Deras marsvin är 6år och har precis mist sin kompis så det känns som att det kommer att gå bra. Vet att min lilla gris saknar sina kompisar.. hon är ju van vid att gå i flock. Hoppas allt kommer gå bra i morgon. Har nu uppdaterat min hemsida och lagt in lilla Rikkie, så nu har han en egen sida där :) Gå gärna in och kika ;) www.lyckohunden.se Nu ska jag göra badvatten och sen lägga mig... ska ju jobba i morgon ;)
Kram på er ♥


Jobbiga och roliga dagar

Nu har jag inte skrivit på ett tag det har både varit jobbigt och roligt under helgen eller ja från i torsdags. Jag har varit ledig nu fredag, lördag och söndag. I torsdag så skulle min kusin komma och sova över då vi inte sett varandra på jätte länge. Jag hamnade i bilkö efter jobbet och hittade sen ingen parkering... det är typiskt mig. Så när jag dubbel kollat med mamma och syrran om jag fick stå där jag ställt mig så skickade min kusin ett sms där det stod att jag skulle sluta prata i telefonen då hon var framme och ville ha vägbeskrivning. Jag skulle precis ringa henne när min telefon dog.. *typiskt*. Så jag sprang ner till bussarna med alla hundarna men kom då på att hon åkte tunnelbana så då fick jag springa upp igen. Såg henne ingen stans men sprang endå upp på perrongen ifall om hon stod kvar... men hon syntes inte till. Så jag chansade på att hon hittat till lägenheten... i vilket fall kunde jag ju använda min hemtelefon och ringa till henne. Men som tur var stod hon snällt utanför lägenheten och väntade. Vi lämnade hundarna hemma och gick för att köpa mys till kvällen och hämtmat :) Vi pratade en massa och tog ut hundarna en sista runda. Sen blev det mys med film... vi såg The Mist, Nanny McPhee och Labyrinth.

Vi hade jätte trevligt enda tills jag fick ett telefonsamtal vid 21.00-21.30 som jag inte vill gå in på men som gjorde mig både stressad och upprörd. Det slutade med att jag fick en tillfällig feber... jag satt och skakade och var både varm och kall samtidigt... jag blev illamående, fick ont i halsen och fick nästäppa. Jag kunde så klart inte sova och var vaken till ungefär 4.00 sen lyckades jag somna.

Var mycket trött nästa dag eftersom jag fortfarande var spänd. Men vi lyckades ta oss upp och tog hundarna på en runda. Min kusin åkte sen hem medan jag städade och packade då jag skulle till Vällingby för att shoppa med mamma och brorsan. Jag kände mig fortfarande inte helt bra men jag lyckades endå få en trevlig stund. Hittade två par byxor och en tröja som jag köpte. Mamma och jag delade på en sallad och sen åkte vi hem eftersom brorsan skulle göra sig klar för sin avslutningsfest för filminspelningen. Jag skjutsade honom sen tillbaka till Vällingby så han inte skulle behöva stressa. Mamma skjutsade mig sen till MediaMarkt där vi kollade efter en film jag ville ha.. de hade den dock inte men jag hittade en annan film som jag velat ha som heter Jumper och mamma köpte Män som hatar kvinnor. Vi kollade på Män som hatar kvinnor sen när vi kom hem tillsammans med pappa.

När jag vaknade igår (lördags) så fick jag kramp i kroppen när jag skulle försöka resa mig... det gick över i magknip med illamående och jag fick rusa till toan... sen fick jag två kramp attacker till. Antagligen är det efter i torsdags och fredags... eftersom jag var så spänd och så har det nu släppt och det klarade väll inte kroppen av. Men just den dagen så skulle jag och brorsan till Grönan och det tänkte jag inte missa om jag så ska ta med mig en påse.. som tur var behövdes det ingen påse... även om första åkturen var lite jobbig så gick det över sen efter ett tag och jag kunde slappna av och ha trevligt. Först hittade vi ingen parkeringsplats så vi fick köra runt lite... det blev en parkering lite längre bort med en promenad på 15min :) Vi åkte så klart Insane som var jätte häftig. De hade även sändning av Sommarkrysset med Måns Zelmerlöw och vi fick se repetitioner och sen tv inspelningen av Tomas Ledin, Markoolio & Benjamin Wahlgren och Martin Stenmarck. Vi hade helt klart en lyckad dag så vid 22.00 så beslöt vi oss för att vi var nöjda och åkte hem :)

Idag tog mamma och jag en runda med hundarna i skogen.. alla var lite stressade då vi skulle över till min syster och hennes pojkvän på mat. Själv var jag små grinig då jag inte fick fixa mig först utan var tvungen att gå ut med hundarna. Så jag var både risig i håret och var blek i ansiktet... men ja jag överlevde ju och som sagt var det ju skog, hundar och mamma som kunde se mig. Vi möte så klart lite människor men det var väll ingens om hade tid att granska mig :P Pappa och brorsan tog ena bilen hem till mig för att sätta upp min taklampa i vardagsrummet medan mamma, jag och hundarna åkte för att leta inflyttningspresent till syrran och hennes pojkvän.
Strax efter tre landade vi hemma hos dem :) Vi tog hundarna på en runda tillsammans med deras ena granne och hennes två hundar... så de var en massa hundar som sprang runt fritt och busade med varandra. Stakars Rikkie trillade i vattnet men annars så hade nog alla hundarna det riktigt kul. Sen blev det mat och efterrätt... det var super gott :D Det slutade sen med att alla började spika upp hyllor och tavlor medan jag tittade på. Vid kl. 21.30 så kände alla att det var dags att dra sig tillbaka. Rikkie var jätte trött och hade krupit in i min handväska och somnat så han fick ligga kvar där när vi åkte hem så fick han åka med mig i baksätet medan de andra fick sitta i bakluckan. Nu är vi hemma och alla hundar har gott och lagt sig.. ska själv sova snart ska bara ta ett varmt bad först ;) God natt


Regn

Usch vilket hemskt väder det var i morse :( Men hundarna ville ju ut så klart... men jag tror Rikkie ångrade sig lite när han upptäckte att han vart blöt :P Men det blev ingen jätte runda ner till sjön idag utan en lite kortare... jag ville ju in och värma mig igen :P Passade på att tvätta det sista och sen städa lite innan vi åkte till jobbet. Jag såg till att vi åkte lite tidigare så vi kunde ta en tur där borta som kompensation för morgonrundan ;) Som tur var hittade vi en plats på parkeringen som jag åker först till.

Jag har köpt ett regntäcke till Rikkie nu så han också vill vara ute när det regnar :) Det är samma design som Ellie och Pixie har så nu har de matchande.. de är svarta med reflex och en reflex tass på sidorna :) Ni får se dem nästa gång det regnar ;)

Brorsan kommer förbi lite senare och ska följ med hem så då har man någon att prata med idag som pratar samma språk :P


Cesar Millan

Idag gick vi en tur ner till sjön på morgonen :) Var man en går så vänder folk sig om och ropar "titta vad söt, den lilla där"... ja eller ungefär så :) Det blev en mysig tur i det sköna vädret. Jag vart väldigt hungrig när jag kom tillbaka... men hur kul är det att laga mat i den här värmen... så det fick bli nudlar :P Sen bar det av mot jobbet.

Har nu kollat klart på båda filmerna Hundviskaren med Cesar Millan. Har även läst hans bok tidigare... han är ett så stort föredöme för oss hundägare tycker jag :) Har använt lite av hans knep på mina och andras hundar och det funkar jätte bra. Men jag gör inte allt som han gör för jag vill ändå kunna ha det lite på mitt eget sätt. Det är bara själva tänkandet som jag försöker kunna uppnå. Jag rekommenderar hans bok "Cesar och hans hundar" den är otroligt inspirerande :)






Lång dag

Idag har jag varit på jobbet hela dagen... fick både öppna och ska snart stänga. Det har gått bra med hundarna även fast det var en lång dag. Får hitta på något kul med dem i morgon i stället :)


G.I. JOE: THE RISE OF THE COBRA

Idag fick jag ha sovmorgon då mamma släppte ut hundarna innan hon skulle ge min bror skjuts. När hon kom tillbaka så gick vi ut gemensamt till skogen med hundarna. Passade på att ta med mig kameran för att fota våra älsklingar ;)
Gjorde inte så mycket sen mer än att titta på tv när vi kom tillbaka. Men när Gustaf kom hem så åkte vi till Vällingby där han bjöd mig på bio Tack brorsan!! :D Vi såg  G.I. JOE: THE RISE OF THE COBRA... den var riktigt bra :)



Nu har jag kommit hem och hunnit med att tvätta. Ska snart lägga mig... men sitter nog en liten stund till vid datorn :) Pixie har lagt sig framför datorn på en hundmadrass och sover. Hon ska alltid vara nära mig så jag inte försvinner någon stans... min lilla älskling :)

Bilder från morgon promenaden















Bilder från utställningen

Bilder från utställningen.. förlåt den dåliga kvalitén men det är mammas kamera :P

Ellie och jag

Pixie och jag

Pixie får en 5:e placering

Rikkie får komma ut ur väskan men somnade i knät

Woody och jag

Blandrasutställning

Idag var vi på hundutställning i Farsta :) Vi vaknade tidigt och såg att det regnade ute... men det hade vi ju läst om på internet igår att det skulle göra. Men endå man kunde ju ha hoppats på bättre väder :P Vi funderade på om vi skulle strunta i allt och sova bort dagen... men vi beslöt oss för att åka i alla fall ;) Vi möte Ellies söner Kummin och Riesen med familjer och även hennes dotter Alice med sin familj :) Vi försökte hålla hundarna så torra som det gick. Men som tur var kom solen fram på dagen och det blev otroligt varmt. Ellie gick vidare men fick ingen placering... de tyckte inte hennes rygg höll upp när hon gick... jag översätter det till att hon inte var så musklad alltså otränad... men men. Sen var det Pixie som är så otroligt fin och de var nästan bara positivt han på pekade dock att hon hade lite överbett men skrev inte det. Där emot gick hon inte så bra i ringen då hon hittade något mycket intressant där så hon hade nosen ner i backen hela tiden när vi sprang.. ingen kontakt alls... även fast jag hade godis. Nästa gång tar jag med mig korv :P Hon fick ändå en
5:e placering även om jag tror hon hade kunnat tagit sig lite bättre upp om hon hade gått med mig i ringen i stället för att spåra ;) Men jag är endå stolt över min tjej Grattis älskling :D Sen gick jag med Woody han fick mycket beröm och mycket positivt från domaren. Men sen när vi gick upp i grupp så åkte vi ut. Allt domaren sa var att han behövde mer ringträning... konstigt? han travade jätte fint bredvid mig hela tiden... visserligen tittade han rakt fram med lite sänkt huvud... han var ju trött efter den långa dagen då han var i den sista gruppen... men endå han gick fint bredvid annars och de måste ju inte titta på en. Jag hade tagit det om han sagt "det var väldigt jämnt men det räckte inte helt" Men att säga att han behövde ringtränas? han drog ju inte eller uppförde sig dåligt... nej usch det blev jag bara irriterad över :( Riesen och Kummin lyckades inte heller få någon placering den här gången och både jag och Kummins matte som hade samma domare som Woody tyckte att de skulle ta bort den domaren. Där emot lyckades lilla Alice få en 4:e placering Grattis!! :) Dagen har endå varit trevlig så nästa stopp blir till Kista där vi får ställa ut på husdjursmässan :)

Lägger in bilder från dagen i morgon ;)

Vi stannade till hemma hos mig på hemvägen och matade alla djur. Sen åkte vi till Vällingby och handlade jag köpte även sallad som vi tog med hem och delade på. Mamma och jag tittade på 7 miljonärer och när Gustaf kom hem tittade vi på Coraline.



Hunddag på Djurgården

Idag kom mamma och Woody vid 11.00 tiden och hämtade mig och hundarna. Vi åkte först till brorsans skola för att fylla i en ledighetsblankett då filminspelningen kommer gå 1vecka in på skolstarten. Det var en massa ungdomar som hade sin första skoldag. Jag var glad att det inte var jag... även om jag saknar att hänga med kompisarna i skolan :)

I stället för att ta åka till hundcaféet  Himmelska Hundar blev det Small To Bigs hundcafé. Hade velat prova deras förra gången men då hade de stängt. Men idag komma jag ju på att de faktiskt hade öppet. Så vi åkte dit. Det var jätte mysigt med en café del och en butiks del med bla hundkläder. De var redan lite andra kunder där med sina hundar. Men tur för oss så var det småhundar så det vart en massa lekande och busande. Mycket trevligare en det andra som vi varit på... det vart inte lika stelt för hundarna. Där emot hade de mer mat att välja på vid Himmelska Hundar. Vi tog varma mackor de heter något jag inte kommer på :P och sen sallad på sidan om, men det var riktigt gott. Men jag orkade inte äta upp min så hundarna fick dela på den sista biten. Sen provade vi lite kläder på Pixie, hittade en jätte söt jacka som jag ville köpa till henne. Men hade inte råd just då... får se om den finns kvar till nästa gång. Sen provade vi en söt fjärilsdräkt? tror jag det skulle föreställa. Men sen fick vi springa ut till Bilen för p-biljetten var slut.






Vi åkte vidare ut till Djurgården... först åkte vi lite vilse då jag ville åka till samma plats som jag varit med min faster och kusin tidigare i sommar. Men till slut hittade vi dit :) Vi tog en runda med hundarna... de fick springa lösa vid vattnet. Rikkie hoppade i men bara benen och magen blev blöt och som tur var kom han upp på klippan igen. Men det var en sandstrand bredvid som tur var, därför bottnade han. Men så sprang han till andra sidan där det bara var klippor och åkte nästan ner i vattnet... då fick vi lite panik och började hojta på honom. Han vände sig om men började i stället glida ner men som tur var kämpade han emot och tog sig upp. Han är hur vild som helst och springer runt som en galning så man tror han ska trilla och slå sig eller hamna i vattnet. Men endå är han så söt så man inte kan bli sur ;) Vi gick vidare till ett café vid vattnet och köpte glass. Alla kollade på vår stora flock och talade om hur söta hundarna var :) Vi gick sedan vidare och fotade längst vattnet och tog oss runt och tillbaka till bilen.
 












Mamma ville ta en genväg när vi skulle hem för att slippa rusningstrafiken.. men så lätt blir man inte av med den så vi vart fast så klart och det tog 1timme ut ur stan. Rikkie hade druckit så mycket innan vi åkte att han hade kissat i bilen och även lagt sig i kisset... så de var bara att snabbt säga hej då till mamma och sen bära honom till badkaret. Nu är han jätte fluffig och fin igen :) Brorsan har kommit idag igen och ska stanna över natten, jag ska packa inför i morgon och sen ska vi ut med hundarna på sista rundan ;)


Vaccination för Rikkie

Idag har jag tagit ut hundarna till vattnet på morgonen.. vi var ute i 1timme. Vi han inte vara hemma lång stund innan det var dags att ta ner Rikkie till veterinären där han skulle få sin vaccination. Han var jätte duktig... veterinären la fram lite levergodis på bordet som han åt av med god aptit och viftande svans... så han kände inte ens när hon gav sprutan. Alla tyckte han var jätte söt på kliniken... så klart det är ju jag som valt honom ;) 

Sen tog jag med mig alla hundarna och åkte till hundön på Drottningholm där de fick springa av sig och busa med andra hundar. Så klart bar jag Rikkie vid de andra hundarna han hade ju precis fått sprutan... men när vi skulle gå en runda själva runt ön så fick han gå lös :) Så klart så var det rusningstrafik när vi skulle hem igen.

Sen fick de vara ensamma hemma en stund medan jag var och handlade. Gustaf kom vid 18.00 så då gick vi ner och köpte en kebab pizza som vi delade på. Nu ska jag snart ut med hundarna igen.

Imorgon kommer mamma och Woody för att hämtar mig och hundarna. Vi ska in till stan och ha trevligt vid djurgården med hundarna. Lovar att ta med mig kameran ;)
Kram ♥


Min lediga dag ;)

Idag på morgonen tog mamma och jag ut hundarna tillsammans. Sen åkte jag till pappas jobb för att äta mat och umgås. Det blev en sallad och glass till efterrätt ;)

När jag kom hem lastade vi hundarna i bilen och åkte först till Rusta där jag hittade en hundsäng som jag ville ha en till av då jag har en äldre hemma som hundarna älskar, sen åkte vi till Ikea för att leta lampa. Vi hittade den jag ville ha och åkte tillbaka. Mamma klippte topparna på mitt hår och sen var det dags att dra sig hemåt.

Började med att städa Bacons bur sen dammsuga och till sist tvätta ;) Sen blev det lite film och nu har vi varit ute sista rundan som gick på 40min i regnet ;) Japp det var nog allt :P

Bacons ny städade bur :)


Rikkie testar sängen först

Den är klart godkänd ;)

Pixie får också testa

Den nya och den gammla, se skillnaden :P


Älskar sängar ♥

Kunde knappt ta mig upp i morse... sängen höll mig kvar :P Pappa var ju inte hemma så då tog jag hans sida bredvid mamma. Deras säng är så stor och jätte skön att man inte ens kan tänka tanken att lämna den ;) Men efter att ha snoozat i 20min så kom jag på fötterna och gjorde mig klar för jobbet. Nu är pappa hemma igen från Belgien... senare ikväll ska han och mamma åka och dansa så då ska jag passa deras vovve hemma hos dem. Sen stannar jag över natten då jag tänkte hälsa på pappa i morgon och äta lunch på hans jobb :)


Kortfattat om helgen

Nu har jag varit dålig på att skriva igen. Åkte till mamma i fredags då hon var ensam hemma. hundarna hade jätte kul och busade på baksidan. Sen kom brorsan hem... beslöt mig för att sova över då jag inte orkade åka hem. I går åkte mamma och jag en runda med bilen. Vi stannade och åt på McDonalds men mötes av en otrevlig säljare vid disken... de borde få sparken som inte vet hur man ska ta kunder. Kan man inte ta stressen och ge en bra servis så har man inte där och göra. Var nära att vi gick men jag hade redan betalt och jag hade ingen lust att kasta maten. När vi kom hem packade jag sakerna och åkte hem till mig.

Nu är jag på jobbet... slutar om 1timme. Då ska jag hem till mamma igen och stanna över natten. Hon ska nämligen få passa Rikkie i morgon då jag ska jobba heldag (10timmar)... vill inte att han ska behöva vara här så länge eftersom han är så liten. Sen ska han vaccineras på onsdag... då kommer det bli livat värre på kliniken.. känsligare kille får man leta efter :P Hoppas även på att min kompis Åsa ska få ledigt så vi kan gå på skansen nu i veckan... det kommer bli jätte kul. 


Glömde posten :(

Igår dum som jag var så glömde jag lämna post till syrran som jag lagt ner i väskan så de följde så klart med hem igen. Så idag åkte vi en ny sväng till Kungs zoo och lyckades lämna posten ordentligt ;) Vi tog en tur i parken innan vi gick in i butiken. Hundarna försökte lukta sig till min syster men hon hade gömt sig i djurrummet.. hon städade till alla inackorderade djur :) De blev jätte glada när hon kom ut. Vi stannade där ett tag och fick se många olika hundar komma in med sina hussar/mattar i butiken. När vi skulle hem så var Rikkie jätte trött så han struntade i att jag la ner honom i väskan utan sjönk glatt ner och somnade ;)

När vi skulle mot Vällingby så var det bil kö igen så klart... typiskt mig. När vi landade i affären fick jag veta av Malin att Vällingby hade varit avspärrat då det hade varit ett rån och ett bombhot... hon hade fått sitta i parken i nästan 3timmar.... men 1timme innan jag kom så hade de släppt in alla igen. Läskigt tur att man inte var här :(

Nu har Pixie haft besök av två små pojkar som ofta är här med sin mamma och ska hälsa, sen två små flickor som ville busa och kasta boll med henne och sen hennes favorit kompis en flicka som heter Pixy :) Fick även in två killar som pratade engelska... min är lite ringrostig men jag lyckades nog bra endå och fick lite träning samtidigt.... plus att de var jätte snälla och hjälpte till :)

Efter jobbet ska jag köpa lite hushållsrullar, toalettrullar och sen åka hem. Senare kommer Sofia över med sitt marsvin Bacon som ska bo hos mig i 1år undertiden hon studerar :)


Kungs Zoo

Idag åkte jag och hundarna till Kungs zoo på Fridhemsplan för att hälsa på syrran :) Hundarna hade jätte kul och jag tittade runt i deras fina lokal som var ny renoverad...det var jätte fint :) Folk kollade lite när jag skulle till tåget från Fridhemsplan då de inte har trappor utan endast hiss och rulltrappa. Jag gillar inte hissar så jag tog Rikkie i väskan och de andra två under varsin arm och åkte upp på dit vägen och ner på hem vägen. Det måste ha sätt kul ut... tänk er tre hundar på rulltrappan, det är inte dåligt :P

Vi åkte sen tillbaka hem och tog bilen till jobbet.

Mammas dag & Cosmonova

Idag firade jag mammas födelsedag :) Hon tog ut Rikkie på morgonen till mig sen när hon sa att det var dags att gå upp kröp jag ner i hennes säng i stället för att få lite extra sömn :P Men vid 11.00 var det dags att ta ut de stora hundarna.  Vi tänkte gå till golfbanan och fota dem lite när de sprang... men det visade sig att de hade tävling där så vi gick bort till fotbollsplanen och fotade istället.



När vi var tillbaka så samlade vi ihop alla saker och lastade hundarna i bilen för att köra över dem till Sofia där de skulle vara tills vi kom hem... Tack gumman för du passade dem ♥ :D

När vi åkte började det regna men vi lyckades ta oss till Cosmonova. Vi köpte ut biljetterna och gick sedan ner för att fika. Vi delade på en äppelpaj och en chokladboll sen gick vi upp till butiken för att kolla lite. När det var 15min kvar innan insläpp gick vi och ställde oss i kö. Men det hade hunnit bli rätt lång endå men vi lyckades få de platser jag tänkt ut. Vi såg "Flodäventyr i Grand Canyon" som var jätte bra och får en att tänka till om våra vattentillgångar.

Efter så kollade vi in de olika utställningarna


Natur i Sverige




Skatter från jordens inre


4 ½ Miljarder år



När kl blev 17.45 satte vi oss i bilen och åkte in till stan. Där skulle vi äta på Helenes Krog... jag tog en HK-burgare som var riktigt god... men jag orkade inte äta upp hela.



I slutet gick vi och fikade igen och sen åkte vi hem. Jag och mamma hämtade hundarna hos Sofia, sen packade jag ihop mina saker hos mamma och pappa för att sedan åka hem.


Underbara liv

Nu är jag hemma hos mamma och pappa, köpte med en sallad hem som mamma och jag delade på... sen delade jag på pyttipanna med pappa och tog även lite glass till efterrätt. Det var jätte gott men kanske inte så smart då min mage svullnade upp och jag fick ont :P Men men vad kan man göra när det inte går att bestämma sig vad för gott man vill ha :) Här är lite bilder från kvällen....


Mammas blommor




Söta Rikkie



Hundarna får godis Rikkie vill också ha han försöker göra sig liten och söt, jag tror det funkar ;)


Brorsan hoppar upp i sängen och hundarna följer med och tummlar glatt omkring med honom


Jag och min älskade lillebror :)


Varför skulle jag vilja sälja?

Det kom in en kund för en stund sen som läste våra annonslappar som är fastklistrade på vägen. Hundarna började muttra lite så hon kickade så klart in för att se vad de var för några som lät. När hon fick se dem så utbrast hon att "oj va söta och va många, är alla dina?" Japp svarade jag stolt :) Då svarade hon om jag skulle behålla alla. Vad är det för fråga tänkte jag ? Ja svarade jag... jag har ju köpt dem och haft dem sen de var små. Sen gick hon... jag fattar inte varför skulle jag vilja sälja hundarna? Det är ju inte så att man sysslar med valpförsäljning där man jobbar om man nu inte jobbar på en kennel. Det här är ju mina privata hundar... nej usch det gjorde mig lite upprörd.. men men hon kanske trodde att de andra två var valpar till Ellie, trots att jags a att de var olika gamla.. det är den enda förklaringen jag kan komma på, hon tittade ju trotts allt på annonserna så hon kanske var ute efter hund. Min älsklingar, skulle aldrig kunna skiljas från dem :)


Grillkväll

går vart jag och hundarna hembjudna av mamma och pappa. Vi skulle grilla... haha när jag berättade det för Sofia så sa hon  *igen* :P japp men vi älskar att grilla.. men det blir bara på helgerna och man måste ju passa på så länge sommaren är här :) Min syster och hennes pojkvän kom också och då även lilla Fjant :) Så vi var 6personer och 5hundar :) Rikkie är bättre i magen så han fick smaka lite rester han med efter matten. Men dum som jag var glömde jag skära dem i extra små bitar så när han skulle dela med Ellie och Pixie så hade han så bortom att han satte i halsen :( Hörde först hur han började små pippa och sen blev det högre och mer intensivt så då förstod jaga tt han fått något i halsen.. det kom ju para ett pippande ljud ur halsen på honom som en trasig pipleksak. Så jag snabbt dit och ner med fingret i halsen för att försöka pilla ut biten. Men den var för långt ner så jag fick pressa den neråt i stället så han kunde svälja den och då gick det. Så nästa gång får jag vara mer försiktig när jag ger honom något sådant... min stackars lillkille :( Vi hade för övrigt jätte trevligt... men när kl var 21.00 så kände jag att det var dags att åka hem.. men först ville jag ta dem på en promenad. Tog med båda mina till hallen men när jag skulle sätta på mig jackan hade alla tre killarna kommit farandes. Så det slutade med att jag tog med alla fyra för Rikkie fick stanna kvar :) Både mamma och syrran vart glada att de slapp :P men jag tycker bara det är kul :)

Nu är jag på jobbet ska sluta om 1,5timme och då ska jag hem till mamma och pappa igen och stanna över natten. För i morgon ska jag tillbringa dan med mamma som fyller år. Hon fick biljetter till Cosmonova som vi ska gå på i morgon, vi ska se *Flodäventyr i Grand Canyon* och sen ska jag bjuda på fika och mat :) men jag berättar mer om det i morgon :)
Kram ♥


Stackars Rikkie

På kvällen i torsdags blev Rikkie lös i magen... han bajsade flera gånger med 20min mellanrum. Jag trodde det berodde på värmen och att han fått i sig en bit svamp utifrån. Så nästa dag på jobbet ringde jag mamma och sa att jag tänkte sova över och frågade om hon kunde passa honom idag. Han har varit lite seg och magrat ner lite. Men nu har vi börjat ge honom kokt ris. Nu ringde mamma och sa att pappa hade hört Rikkie skrika på morgonen och att han då höll på att bajsa på golvet. Tydligen satt det fast och det hängde i hårstrån som pappa fick dra ut... stackars Rikkie :( Så mamma säger att jag måste tänka på att kolla håret reg.bundet så jag inte fäller på golvet... för han måste ju ha fått i sig det när han letar godsaker... inte för att jag fattar varför mitt hår skulle vara gott.

Nu på morgonen så var alla parkeringsplatser upptagna där jag brukar stå, typiskt. Så jag har nästan åkt runt hela Vällingby i jakt på parkeringsplats.. man känner ju inte till alla ställen då jag inte haft bilen så länge. Som tur var hittade jag en massa 7 dygns parkeringar på andra sidan och även en ledig plats. Precis lika långt till butiken fast på andra sidan.... så det var toppen :)

Det kom in en dam med en jätte vacker Eurasier hane.. otroligt maffig och snygg. Hade kunnat tagit med honom hem ;)


Du är min bästa vän

Jag älskar ju dig gumman, vill inte förlora dig!


Att älska och hata samtidigt

Idag vart det en enda röra på morgonen.. vill inte ens gå in på det. Mamma kom förbi i butiken... hon gick runt lite i Vällingby och köpte sen en sallad som vi delade på. Sen vid 15.30 kom Sofia... alltid en halvtimme tidigt, skönt med sällskap säger jag :) Jag tog hundarna på en promenad... först Rikkie och sen de andra två.

Sen pratade jag med min faster i mobilen som var på besök hos farmor.. så jag beslöt mig för att åka dit och hälsa på. De ville att jag skulle köpa med glass så jag gick och handlade. Under tiden när jag pratade med henne råkade jag göra ett stort misstag att inte se mig för... det är sånt som bara ska hända i filmer :P jag trampade i hundbajs. Lilla Rikkie hade inte orkat hålla sig.. säkert pga värmen. Så min sko vart helt ner kletad med bajs. Fick spraya och skrubba med diskmedel för att få bort allt.

Men sen bar det av mot farmor... de vart första gången de såg Rikkie och båda tyckte han var jätte söt. Ellie hoppade genast upp i farmors knä där tyckte hon det var skönt att få ligga och bli ompysslad. Efter en massa hundprat och glass så åkte vi hem igen.

Jag gick sista rundan lite senare eftersom de precis varit ute. Så vid 21.30 gick vi ut. Jag tyckte Pixie och Ellie var så duktiga så jag släppte dem vid lilla skogs gången vid höghusen som jag alltid gör. Men attans va fel man kan ta inte brydde de sig om att vara snälla tillbaka och hålla sig intill. Istället fick Ellie upp ett spår och så var båda iväg. Bara Rikkie var kvar som fortfarande var kopplad. De sprang upp på berget och in bland höghusen. Då hörde jag en tant där upp "nej men vad söta ni var da" jag började vissla och ropa på dem. Tanten svarade att de hade fortsatt längre in och frågade om det var mina. "Ja" svarade jag "de smet". Hon svarade att jag nog borde springa efter dem. Men jag kunde inte ta mig upp där och jag visste att de skulle komma tillbaka till samma ställe så jag väntade och visslade i mellan åt så de skulle veta vilken riktning. 3min senare kommer Pixie flåsande jag ropar glatt in henne sätter på kopplet. Tänk att den yngsta ska vara den med vett i huvudet och inse först att matte inte hänger på. 2min till så hör man hur det prasslar högst upp jag visslar en gång till och ser Ellie komma ner springandes. Jag är sur på båda, sur och rädd ville bara slänga ner dem på marken samtidigt som jag ville krama om dem för att de hade kommit tillbaka. Ellie blev genast till sagd att hålla sig borta, det var hon som startade det så hon blev helt enkelt utesluten ur flocken resten av promenaden, medan Pixies straff blev att gå snällt på sidan. Ellie höll sig tre meter bakom hela tiden. Vi möte folk på tillbaka vägen som tittade på mina söta små vovvar och sen fick de se Ellie en bit bak. Vi möte även andra hundar som var ute med sina respektive. Alla kollade de förundransvärt på hur Ellie gick fogligt bakom utan att ens titta åt ett annat håll. En frågade förundrat "oj kan du ha henne lös va duktig hon är" Själv visste jag att hon helt enkelt inte hade tid att ägna sig åt något annat. Annars hade hon nog viftat på svansen och kollat efter hundarna. Men att bli utesluten ur flocken det är hemskt för henne. Hon går bakom håller sig hela tiden i bakgrunden med huvudet sänkt och tittar på mig hela tiden, i väntan att få bli förlåten och få komma in i flocken igen... inget annat har någon betydelse. När vi kommer mot porten så ropar jag in Ellie och berömmer henne och sen blir allt som vanligt och Ellie blir samma glada hund igen. Jag tycker denna metod är väldigt effektiv då hon nästa promenad genast håller mer uppsikt på mig. Men så klart kommer det nu dröja ett tag innan de får vara lösa igen.. jag kan inte ha hundar som springer hur som helst. Så de får bli mer träning och för hoppnings vis kan jag släppa dem där igen så de får kissa och bajsa ifred innan de bli kopplade igen.  Ja nu är alla tre jätte trötta och har somnat i sängen.

Jag ska in och kika på lite bilder från filminspelningen min brorsa är med i. Gå gärna in och kika på honom :)
http://www.tusengangerstarkare.se/


Snurrig dag

Idag fick jag sovmorgon... jag bara älskar min säng hade kunnat lega hur länge som helst. Men det hade inte varit så bra... som tur var hade jag ju hundarna som ville ut :P Vi tog en långrunda och gick sen ner till posten för att hämta ett paket som kommit. Det var Pixies nya antiskällhalsband... äntligen en i lagom storlek för henne.

Var man en går så hör man folk som viskar eller ropar ut och "nämen titta vad söt".... några kommer fram för att hälsa andra ropar bakifrån nej stanna spring inte iväg nu. Jätte kul att de tycker Rikkie är söt men man kommer ju ingen stans på promenaden :P På jobbet ska alla fram och hälsa... så nog är han socialiserad alltid... men för de som vill lyfta blir det ett nej. Jag ville inte att folk bara ska kunna plocka upp hundarna... man kan väll hälsa även om man inte får lyfta.

Efter jobbet åkte vi till Stora Coop i Vinsta för att handla... jag hade slut på kolsyrat vatten. Så klart glömde jag p-skivan men som tur var fick jag ingen böter. Måste skärpa mig :P

Min syster hade varit hemma hos mig tidigare idag för att göra rent hos sina fiskar. Då passade hon på att ta sin taklampa i vardagsrummet... så nu har jag bara en liten läslampa där... plus att lampan har gått i hallen. Så här sparar vi verkligen på elen :P nej nu ska vi gå och lägga oss.
Kram på er 


Stökigt och bråkigt :P

Jag var jätte trött på morgonen men lyckades endå ta mig upp. Vi tog bilen till jobbet.... Rikkie har nu vant sig att sitta där bak med de andra. Vi tog en runda och sen satte vi oss i parken och busade en stund. Jag jobbade fram till 16.00... då kom Sofia, Diesel och Hippe för att byta av mig, Men jag lyckades endå vara kvar till kl 17.00 sen var jag tvungen att åka till djurkompaniet för att köpa citron refill till antiskällhalsbanden.

Väll hemma gick jag och lämnade sakerna i lägenheten och tog sen hundarna på en promenad. När vi kom tillbaka började jag städa hos kaninen och marsvinet. Jag fortsatte med att vattna, dammsuga, tvätta, torka och laga mat. Sist tog jag och badade Rikkie... som så klart började gnälla. Jag försökte fönade honom men han ville bara fly från fönen... sista fick han sina klor klippta och jävlar vad han började skrika, var rädd att grannarna skulle komma och knacka på. Som belöning fick han lite godis och allt var frid igen :)

Har nu varit ute sista rundan med dem och ska själv ta ett varmt bad :)
Kram

Rikkie badar


Fönad och klar :)


Ute på Rö :)

Idag väckte mamma mig vid 10.00 då vi skulle åka bort till min gudfar (farbror) och hans fru till deras landställe. Det var jag mamma, pappa, brorsan och hundarna som åkte. Gustaf fick övningsköra hela vägen... han missar aldrig en chans till att få köra :P När vi kommit dit hade även min kusin tagits sig ut så vi vart 7personer och 4hundar :)



Vi började med att dra fram kubben. Det vart tjejerna mot killarna... mamma beslöt sig för att titta på. Hundarna busade runt på gräsmattan så det blev en del ropande på dem så de inte skulle få en pinne i huvudet plus att vi fick springa efter Rikkie som inte ville lyssna :P Det var rätt jämnt i slutet men så klart skulle det börja regna så vi fick ta en paus och söka skydd på altanen. När det slutat regna spelade vi klart.. killarna vann *snyft* men roligt var det. Pappa och min gudfar drog fram grillen då vi skulle grilla korv medan hans fru fixade med pasta salladen.



Medan vi väntade så satt vi andra på altanen och pratade. Gustaf hade tagit fram sin dator och lätt oss lyssna på hans mixade musik som han gjort själv. Sen stod han och pappa med gitarrerna och sjöng :) Efter ett tag började jag undra varför de inte slängt på korvarna ännu... tydligen var inte glöden helt klar men de beslöt sig för att fuska lite och slängde på dem i alla fall.




Tur var det för mig då jag hade blivit riktigt hungrig. Vi satte oss ute i trädgården och åt... det var riktigt gott. Pappa hade tagit med sig egen gjord vinbärssaft som vi blandade med kolsyrat vatten.... det kan jag rekommendera ;) Hundarna hade jätte kul och sprang runt och busade.



Rikkie försökte äta upp deras jordgubbsplantor... det tog några nej och knäpp på baken innan han fattade. Fika dukades fram med frukt och bullar och sen började de dra fram badminton utrustningen. Vi var två i varje lag och bytes av så alla fick spela. Det var riktigt kul även om man inte är så bra på det :P Var boll rädd som liten så det sitter fortfarande lite kvar. Så ibland om man tycker att den far för snabbt fram så ställer jag mig i försvarsposition och skyddar ansiktet... inte så smart om man vill träffa bollen, men det får de andra att skratta i alla fall :P



Men till slut vart jag så trött av allt springande och skrattande så jag var tvungen att sätta mig. Dagen vart lyckad och Gustaf fick övningsköra hem igen. Jag stannade och åt hos mamma och pappa sen tog jag och hundarna bilen hem.

Bilder från dagen :)

Blommor från tomten

Ellie

Pixie

Woody

Rikkie

Woody, Pixie, Rikkie och Ellie


Rikkie Rikkie!!!

Idag tog vi bilen till jobbet igen... jag är nog den ända på den här planeten som hatar att köra bil :P
Jag hittade en parkeringsplats men ville endå kolla hela längan om det skulle finnas en närmare.
Men det fanns det så klart inte och nä jag skulle vända och ta den sista så kom så klart en annan
bil och snodde den mitt framför ögonen på mig. *Typiskt* Jag fick lite smått panik eftersom jag
inte kan stå i parkeringshuset... man måste ju flytta bilen efter 2timmar om man vill stå gratis och
jag jobbar ju ensam, så det skulle inte funka. Men som tur var hittade jag en plats på andra sidan
gatan mitt bland lägenheterna. Det var den sista så där hade jag tur :)

På jobbet fick Rikkie för sig att bita på påsen till snäckskalen.. usch på sig men efter några snäpp
på nosen så slutade han. När jag sen skulle städa innan stängning fick han vara i buren då jag inte
ville ha han springandes efter soppkvasten och moppen.. han älskar att jaga dem :)

När vi skulle gå till bilen så fick Ellie och Rikkie gå själva medan Pixie fick vara i koppel. Rikkie hängde
på bra tills han såg två tjejer komma upp bakom oss och fortsätta snett bortåt. Tror han tappade bort
sig för ett ögonblick. De stannade så klart och sa hur söt han var.. jag försökte ropa in honom. Men i stället
spratt han till och la svansen mellan benen och började springa tillbaka. Han verkade inte känna igen
varken mig, Ellie eller Pixie. Tjejerna undrade om de skulle fånga in honom till mig... men jag sa bara att
han inte springer så lånt.. trodde jag ja men han började springa lite till, då fick även jag lite panik.
Så jag släppte Pixie och bad henne ta honom. Hon rusade dit kastade sig över honom och bet tag i ena
örat och släpade honom en bit då fattade han och kom springandes tillbaka med Pixie. Så nästa gång
skickar jag Pixie på en gång :)

Nej nu är jag hemma hos mina föräldrar ska snart sova.
Kram på er


RSS 2.0