Såååå söööt

Igår åkte vi hem till min faster för att fixa hennes hundar inför utställningen i helgen. Hon har tre sheltisar och den tredje är en ny tik på 6mån som jag fick träffa för första gången. Säger bara det så söt, hon var mycket finare i verkligheten en på bilderna jag fått. Man vill bara hålla henne och burra in ansiktet i den mjuka fluffiga pälsen. Ännu roligare är att hon har samma personlighet som Nico, en av min fasters tidigare hundar som jag älskade. Han var den som fick mig intresserad av hundar och vilja skaffa egen, min lilla älskling ♥ Så om jag ska beskriva det så är hon väldigt framåt, glad, busig och backar inte från andra hundar. Helt olikt av vad som beskriver en shelti ;) Helt underbar, men det är de alla tre. Så klart slår ju ingen min underbara tjej ;) Älskar dig Pixie ♥

Så idag blev vi hemskjutsade. Jag har hunnit göra några ärenden. Men mesta dels av tiden har jag och Pixie spenderat med varandra. Vi har lekt en massa så nu är vi båda rätt trötta, eller i alla fall jag :P Hon har fått leta efter ett gosedjur, det är otroligt hur bra luktsinne de har.

Nu ska vi bara ta det lugnt och titta på lite serier :)
Kram på er


Djur hatare :(

Idag trodde jag Pixie höll på att bli sjuk, men mamma kom på att hon är skendräktig. Min bäbis går runt och piper och bäddar ner sig. Kommer det någon hund i närheten piper hon extra mycket och skäller. Suck vad ska man göra. Nu har vi tagit bort alla leksaker, hon får mindre mat och jag kommer ta längre promenader med henne, så får vi hoppas att det går över snart.

Föresten Glad Alla Hjärtans Dag på er ♥ :)

Så klart var det en irriterande kille på tvärbanan idag på hemvägen. Pixie låg i mitt knä sovandes, pappa ringer och jag pratar med honom och vi kommer till slutstationen där vi ska gå av. Jag reser mig upp men missar att Pixie hoppar åt sidan och hamnar på sätet. Killen som då kollat biljetten petar på mig och säger strängt att jag inte får ha hunden på sätet och att jag inte ska göra om det. Jag som fortfarande är i telefonen tar snabbt ner Pixie och ber om ursäkt och går därifrån.

Detta är inte skället till att jag vart irriterad. Jag tycker det är bra att han sa till eftersom djuren inte ska vara på sättet, speciellt inte utan skydd. Detta var så klart mitt fel eftersom jag inte var beredd och han hade antagligen inte sätt att jag haft henne i knät hela resan. Eftersom jag bar henne hela vägen så visste jag att hon inte var skitig och kunde andas ut att ingen skada skett.

Nu kommer vi till det irriterande. Jag fortsätter att prata med pappa och ställer oss bredvid Pressbyrån. Efter en stund kommer samma kille gåendes med sin arbetskamrat. Han får syn på oss och börjar säga högt titta, jävla hund som sitter på sättet, det är så jävla och så fortsatte han svära medan han viftade med sina armar.

Det är som sagt ok att de säger till, det ska de göra. Men om jag nu bett om ursäkt första gången. Finns det någon anledning att fortsätta? Så otroligt otrevligt när jag inte ens hade henne på sätet under själva resan. Men på honom lätt det som om jag hade det. Fortfarande inte ok att ha dem på sätet men heller inte ok att bete sig så där. Usch inget kul :(

Tycker jag helt fel?
Vad hade ni gjort?


Det är så vit

Härligt en massa snö, precis vad vi önskat ;P Man pulsar fram i snön och mesta dels får man gå på vägen. Pixie tycker där emot att det är jätte kul med snön. Hon gör en massa glädjeskutt och springer runt runt. Då och då kastar hon ner huvudet i snön och bökar runt, hon är så sööt :)
En man som gick mitt i vägen trillade, snäll som jag var hjälpte jag honom upp. Det var ju trots allt en bilväg och han hade svårt att resa sig då det var så halt.

Men idag har jag passat på att städa. Det är jätte fint nu och jag är mycket nöjd :) Har även hunnit med ett pass av Zumba. Så idag har varit en nyttig och bra dag.

Det är nu efteråt man inser hur tyst det är. När man har saker för sig märker man inte att man är ensam. Nej nu ska jag passa på att ta det lugnt och titta på One Piece innan jag och Pixie ska ut på vår sista runda för idag ;)


Pixie klättrar träd

Tillbaka till alvik bestämde vi oss för att ta en promenad längst stranden. Ja det vart en ispromenad då stranpromenaden nu är täckt med is och ingen har sandat. Ett par som gick bakom oss bestämmde sig tillslut för att gå upp på vägen då man halkar hela tiden. Men jag var fast besluten att utmana isen efter att ha sett hur Pixie trippade på hur lätt som helst, kan hon så kan jag :P

Så klart ska alla dessa människor vara ute på sjön. Jag skulle aldrig gå ut på isen så det ser lite läskigt ut när man ser dem gå där ute. Men de vet ju så klart vad de gör, läskigaste var ett par som gick med en barnvagn. Men det är bara jag som är nojig eftersom jag inte kan simma :P

Vi avslutade med att Pixie fick klättra upp i trädet :)Pixie och Svea

Idag har Pixie och jag träffat Svea (Pixies dotter) och hennes matte och en av lillhussarna. Det var jätte trevligt vi skulle mötas på Himmelska Hundar och fika men eftersom de inte hunnit iväg ännu så åkte vi hem till dem och gick gemensamt dit. Svea var överlycklig av att se oss, så jätte söt :D

På caféet var det fullt med hundar och då menar jag fullt. Som tur var skulle några gå så vi fick ett bord. Pixie höll sig nära mig och Svea växlade med att springa efter Pixie och  sin matte. Jag beställde varm choklad med grädde och en hundtalrik till Pixie med skinka, leverpastej, blodpudding, ost och gurka.

 
Vi bestämde oss sen för att ta en promenad. Det bar iväg mot Gärdet där vi släppte dem. Sveas lillhusse kastade en massa snöbollar åt dem. Både Pixie och Svea var överlyckliga att få springa efter snöbollarna och både stod de en stund och letade efter varje bland all snö.

Dagen var helt klart lyckad och det är så kul att se hur fin Svea har blivit :) Tack till hela Sveas familj för att ni är så underbara, jag hade inte kunnat fått en bättre familj till henne :)
RSS 2.0