Pixie akta dig!

Pixie blev precis jagad av en Schäfer.. snacka om att hjärtat pumpade på rejält. Vi skulle ut sista turen och kom precis ut genom portdörren när jag ser mannen med schäfern. De brukar gå förbi och schäfern när alltid lös... jätte mysig och lydig. Pixie som fick syn på dem tog överraskat ett hoppåt sidan vilket följdes av att schäfern tog några steg mot henne och då var det kört. Pixie i ren panik började springa och schäfern som inte fattade något följde efter. Pixie började så klart skrika och jag skrek efter henne. Mannen lugnade mig snabbt och sa att han inte gjorde något. Men man har ju hört historier och jag var även rädd för bilarna som kunde komma. Schäfern kom snabbt tillbaka när husse sen ropade. En jätte fin långhårig schäfer på 9år. Jag ropade efter Pixie som hade försvunnit de andra stod kvar och väntade för att se så hon kom tillbaka ordentligt. Han fick väll lite skuldkänsla att hans hund hade jagat iväg min. Pixie smart som hon är sprang runt byggnaden och tillbaka upp på trappan. Där stod hon och tryckte sig mot dörren och krafsade medan hon gnällde desperat. Hon ville absolut inte komma när schäfern stod där.

Jag gick och hämtade henne och höll i henne så hon kunde få hälsa *usch* det var jätte läskigt. Men hon lugnade ner sig efter ett tag när hon märkte att schäfern var jätte lugn. Han nosade försiktigt och satte sig sen ner. Jag reste mig upp och hon tog några steg bakåt men satte sig. Jag berömde henne. Schäfern reste sig och gick fram försiktigt för att hälsa. Han vände artigt bort huvudet. Sen vågade hon för flytta sig lite men satte ner rumpan snabbt. Min lilla ängel... förstår att hon var rädd hon blev ju på hoppad av Freja min daghund. Påhoppad är kanske inte rätta ordet då Freja bara ville leka. Så jag har sagt till på skarpen att hon inte får busa med Pixie då hon är så klumpig. Hon är en 7mån valp blandning av schäfer, rottis, leonberger och Ridgeback. Så Pixie trodde väll att hunden tänkte hoppa på henne.. det var ju mörkt så hon såg först inte att de stod där.

Resten av turen vart sen väldigt kort. Hon kastade sig upp för trapperna och in genom dörren.

Som tur var slutade allt väll. Men ska ha koppel nästa gång känner jag. Hon kommer garanterat att skälla ut dem nästa gång hon ser dem.

Så det var dagens spänning. Men glöm inte att oavsett hur snäll den större hunden än är, de räcker med ett bett för att det ska gå riktigt illa. Så håll ögonen öppna och tveka inte att försöka avbryta dem om något händer, oavsett om ägaren till andra hunden säger att den är jätte snäll.


Gå och gå

Ajaj nästan 1vecka sen jag skrev, fy på mig :P Nej men det har varit mycket den här veckan :)

Måste berätta att förra veckan i torsdags efter jobbet bestämde jag mig för att ta tid på hur långt det är från jobbet till Gröndal. Det slutade med att vi gick hela vägen hem som tog 1tim och 20min :) Vi var helt slut... eller jag var det i alla fall :P Men det är skönt att jag kan vägen och att man vet hur lång tid det tar... för nu kan vi ju gå till jobbet om vi vill ;) Sen på fredagen när vi skulle till jobbet så var det strömavbrott på tunnelbanan. När de äntligen började gå så gick de jätte oregelbundet så vårt skulle inte komma på nästan 45min. Så vi gick från Liljeholmen till jobbet. Så det har varit en del promenerande... men skönt har det varit.

Pixie har ju börjat löpa men det är utdraget så jag väntar fortfarande på höglöpet *suck*. Har i alla fall bestämt att det inte blir några valpar den här gången då det blir så sent. Men till nästa gång kommer små söta Pixie valpisar och förhoppningsvis söta Svea valpar :)

I morgon ska jag gå och se en musikal... brorsan och hans klass ska ha sin slutproduktion. Ska bli jätte kul :)

Nu ska jag och Pixie bara mysa ;)
Kram på er ♥


Jävla busschaufförer

Idag vid 16.00 tiden stod jag och min faster på Hägerstensvägen för att kliva in i bilen. Vi ser då hur en buss kommer på vägen så vi väntar med att öppna dörren. Bussen utan att vissa hänsyn och köra åt sidan lite fortsätter att köra på den smala vägen. Panik som vi fick tryckte vi oss snabbt mot bilen. Det var så vi nästan kände bussen mot baken när den körde förbi. Lite till och vi hade blivit påkörda. Jätte hämskt och jag är fortfarande skakis efter det. Jag fick jätte panik när jag insåg att bussen inte skulle köra åt sidan fast det fanns plats och att vi inte hade någon stanns att ta vägen... det var verkligen en hämsk upplevelse. Inte så lätt att puta till en buss om man säger så.

Hundtur runt djurgården

Erik ringde igår vid 10.30 för att hämta Fjant. Det vart snabbt på med ett par byxor och tröja så jag kunde gå ner med honom. Sofia smsade samtidigt att hon var på väg, jag som fortfarande inte hade vaknat gick och la mig igen för att snosa i 20min till.

Jag, Sofia, Pixie, Diesel och Hippe begav oss mot Karlaplan och mot Himmelska Hundar. Idag var det mindre med folk vilket var skönt för hundarna. De fick dela på en hundtalrik medan vi köpte Cola :) Det var en jätte söt pudelvalp som vart jätte kär i Diesel och Hippie... det var så pass att han inte ville följa med matte när de skulle gå :P

Vi började vår vandring med att leta upp hundrasgården på Gärdet, trots att den var skymd så hittade vi den på direkten. Vi mötes av pitbullblandisar som var där med sina mattar. De fick för sig att jaga Pixie vilket inte var så populärt så hon satte sig i mellan mina ben. Men efter att de gått så sprang hon runt och busade. Rastgården var jätte mysig med en massa träd på sidorna för skugga och en öppen plätt på mitten att springa på. Det fanns bänkar och bord att sitta vid.

Vi fortsatte över Gärdet och mötte en massa hundar som Pixie skulle skälla på. Det var även en del ute och red men ingen av hundarna brydde sig.

Mot Djurgården bar det av... vi fick göra ett litet avbrott då jag var tvungen att hittat en toalett. Bron som vi skulle ta oss över var spärrad så vi fick gå till nästa bro... vilket ledde till att våran beräknade runda ändrades. Vidare mot vattnet bar det där hundarna kunde svalka sig. Vi stannade sen till vid ett café för att äta.

Sen bar det av mot Waldermarsudde för att leta upp nästa hundrasgård. Vi hittade den relativt snabbt men hade lite problem att hitta ingången då den ena var låst. Där var det en bostonterrier och samtidigt som oss kom två dvärgpinschrar. De tyckte inte om Hippie och hoppade på honom nästan direkt. Hippe var jätte snäll och försökte vrida bort huvudet och flytta sig. Som tur var sa matte och husse till dem men det hände ett x antal gånger :( Pixie där emot var populär och hon tyckte det var jätte kul för de var lika pintokiga som hon så deras matte och husse kastade en massa pinnar till dem.

Sen började vandringen tillbaka... förbi Skansen och Grönan och mot T-centralen. Efter att ha sagt hej då så satte vi oss på tunnelbanan och åkte hem. Pixie somnade en stund i mitt knä och väl hemma så somnade hon i soffan hos mig.

Vi började åka från Alvik kl.11.30 och vi kom hem kl.18.20 :) Så nu ska vi bara mysa framför tven.
Bilder kommer finnas på Sofias blogg www.dieselbabe.blogg.se då jag glömde ladda min kamera så jag fotade med hennes ;)


Mysiga kunder ;)

Idag var en lugn dag på jobbet förutom att Fjant ville vara på Pixie när jag lämnade dem i köket. Så Pixie fick hålla sig på skrivbordet. Sista kunden var ett härligt par med en underbar Dobermann kille :) De köpte en massa till vovven, två halsband, ett sele, ett koppel, två ben och 2kg lamm och ris snittar. Så nöjda ägare och nöjd hund gick ut ur affären :) Sen hade vi även besök av tre pojkar som ville köpa syrsor som de skulle ha som husdjur. En av killarna hade haft det tidigare och de frågade en massa om skötsel, jätte trevliga :)

Ååå måste berätta om igår när det var inne en jätte söt liten tjej med sin mamma. Hon vart jätte kör i Pixie och hade svårt att slita sig när mamman ville gå. Pixie satt på disken och flickan lutar sig fram och kramar henne. De var jätte söta tillsammans och Pixie satt tålmodigt kvar :) Pixie har så god hand med barn och är väldigt anpassningsbar. Vill de bara mysa och gosa sitter hon gärna still eller kryper upp i famnen. Men vill de leka eller lära ut trix så är hon på direkt och leker jätte fint med dem :)

Idag vart jag besviken på Fjant och Pixie som fick vara lösa i lillaskogen vid skolan. Pixie hittade en hare och Fjant var ju inte sen att hänga på. Ja jag vet det är koppeltvång och de får inte jaga. Som tur var höll de sig kvar i skogen och kom väldigt snabbt tillbaka. Det vart koppel direkt och ja Fjant tyvärr det blir Flexi ett tag framöver. Pixie kommer ju i alla fall vara tvungen att gå i koppel då hon snart ska löpa.

Imorgon ska jag, Sofia och hundarna in till stan och busa. Fjant ska bli hämtad av syrrans pojkvän.
Hade bra ;)


Godis :D

Titta vad som låg vid dörren när jag kom hem... så klart i ett brev ;) Mmmm gott :D

Vill du också få gratis godis gån in på GratisGodis och få helt kostnadsfritt godis hemskickat
tex genom att svara på undersökningar. Buskul

Faster kom på besök med Nellie, Elsa och Tindra i söndags :D

Snuttan

Mamma och pappa skrattde gott när de fick se Pixie så här :P


Mmmm

Bilder på Honey och Pixie som äter Nötben ;) Från i lördags

Fisk katastrof

Igår kom brorsan till jobbet för att byta av mig och Pixie. Vi skulle på RC utbildning för äldre katter. Så jag, Pixie, Sofia och mamma åkte dit för att lära oss mer om våra äldre katter och vad de behöver. Men då ingen av oss hade ätit något vettigt på hela dagen så såg vi fram emot de goda mackorna som serveras innan. Jag såg fram emot att få äta en god ost och skink macka, men i stället mötes vi alla av besvikelse. De hade gjort laxmackor, stakars Sofia som inte gillar lax tvingade i sig lite. Jag och mamma gillade den inte heller då den hade surnat. Men Pixie gillade laxen så hon fick lite av min. Som tur var fanns det ju kaffe, te och frukt. De hade även små kakor som de bjöd på, jag hade ju även min cola ;) Utbildningen var bra och Pixie sov mesta dels i mitt knä. Hon vart bara störd en gång då mamma och Kattis började busa med henne. Då hade hon svårt att koppla av, men jag lyckades till slut få henne att vila. Vi var hemma kl 23.00 oich väldigt trötta.

Jag har nu kollat klart på andra säsongen av Code Geass. Aaa vill inte att det ska ta slut.. men då såg jag det, det kommer en tredje säsong *jaayy* :D Kan inte vänta... Just nu bara hatar jag serien och älskar den, så många vändningar och oförutsägbara steg. Som tur var fick jag veta vad som hände i slutet. Jag älskar serien :D Jag hatar hur allt slutade samtidigt som jag älskar det... svårt att förklara :P

RSS 2.0