Utställning i Salem 24/8

Igår var det blandrasutställning i Salem. Jag och Sofia åkte dit med fyra hundar Hippie, Pixie, Kessie och Steffi. Brorsan var snäll och jobbade i butiken Tack :D då mamma och pappa åkte iväg på spa som hon fått på sin födelsedag. Så jag fick köra oss till utställningen tidigt på morgonen och jag som hatar att köra bil speciellt om jag inte åkt till stället tidigare. Men med Sofias hjälp så tog vi oss fram ;) Jag ställde Pixie och Steffi och Sofia ställde Hippie. Vi hade även Pixies son där och Hippies syster Alice. Det var en bra dag och mycket sol. Pixie kom på andra plats i Öppen och skötte sig jätte bra och mycket nöjd med hennes insats :) Steffi kom på tredje plats i Unghund1 hon var också jätte duktig, men tror att hon kunde ha vunnit om det inte vore för att någon tappat korv i ringen, nosen i backen nästan hela tiden är inte bra ;) Hippe som var jätte duktig fick ingen placering men hamnade på 8e plats av 15hundar han tävlade mot Pixie och Alice. Alice vann och fick tävla vidare men det blev tyvärr ingen BIS rosett. Pixies son var också jätte duktig men fick heller ingen placering men gick ut som 6a i sin klass så det var nära. Kessie skötte sig jätte bra hela dagen första gången på en utställning och hon låg så snällt i buren utan att klaga. Det var jätte spännande att kolla på allt runt omkring och hon var väldigt duktig när vi var ute och gick. Jag anmälde Pixie till hundrace 60m där hon fick tiden 6.45s peppade med bollen som hon bla vunnit.
 
Vi var tyvärr tvungna att åka hem innan utställningen var helt slut då jag skulle hämta upp brorsan i butiken. Men Alice matte var snäll och behöll våra startkort om vi skulle vinna något mer Tack :D Jag blev senare meddelad att Pixie fått titeln Feminin.
 
Väll hemma hos mina föräldrar köpte vi med oss mat och godis och kollade på en film innan Sofia gick hem med sina hundar.
 
Bilder från uställningen
 
Hemma hos mina föräldrar
 

Katla ♥

Idag hälsade vi på Katla och hennes matte på deras jobb (Cirkus Scott) på Gärdet. Hon har det så bra och det märks att hon är en i familjen på cirkusen. Hon sprang glatt omkring på cirkus området och visade oss runt och hälsade på sina kompisar. Pixie fick också vara lös och njöt av att springa runt och nosa och hälsa. Så nu vet de flesta vem Katlas mamma är och de är ju så lika i sitt sätt :) Kessie var också jätte duktig och blev lite mer modig mot slutet, jätte bra miljöträning. Sen var vi flera turer på Gärdet där de fick springa och även i hundrastgården som ligger där. Katlas matte hade med sig en boll så Pixies lycka var ju gjord ;) Kessie fick sig en beundrare i rastgården en ung hane (Kelpie) som inte ville lämna henne ifred. Kessie sprang pep hoppade upp på oss och till slut fick jag ta tag i henen och uppmuntra ett säga till honom. Efter en stund förstod han och sprang efter Pixie och Katla istället. Kessie höll sig sen nära oss men vågade sig fram när hon märkte att kusten var klar :)
När vi var på väg hem var Kessie väldigt trött och la sig för att vila vid rosenbuskarna på parkområdet. Sen bar jag henne en bit och när vi kom hem somnade båda.
 
Lite bilder

Hundön

Nu är äntligen båda hundarna bra i magen igen och har fått börja äta torrfoder, känns så himla skönt :D Så nu hoppas jag att de dröjer länge innan de drar på sig något annat.
 
Igår kom Sofia, Diesel och Hippie över för seriekväll :) Jätte trevligt ♥ Idag efter att ha ätit frukost och kollat på en film åkte vi till hundöarna vid Drottningholm. Det var Kessies första gång där och hon skötte sig super bra. Lite läskigt med vissa hundar så hon sprang åt lite olika håll först men höll sig sen nära oss och vågade även hälsa på flera av hundarna. Sen busade hon med Pixie en massa. Pixie njöt och sprang glatt och viftade på svansen och hälsade på flera. Men roligast var att busa med Kessie. Inge konstigt att båda däckat hemma ;) Diesel gick runt och njöt för sig själv medan Hippe höll sig hos en Schnauzer hane som tydligen var väldigt intressant var nästan så vi inte fick med honom hem :P Så jag har två väldigt nöjda och trötta hundar, Kessie på golvet liggandes på rygg och Pixie i sängen liggandes på sidan :) Mina älsklingar ♥
 

Sjuklingar

Kessie är bättre i magen, pigg och glad dricker och äter som hon ska och Pixie har bara blivit sämre, lite deprimerad men endå pigg äter bra men vägrar dricka, så henne får man mata vatten med sked. Sen har Pixie blod i avföringen *stackare*. Har pratat med veterinären i måndags som berömde att jag gjort allt rätt och sa att vi skulle avvakta och köpa id mat. Åkte till min veterinär i Alvik då det stod på deras hemsida att de hade öppet men nej då har de ändrat tiderna på dörren. Jag kunde ha åkt igår på morgonen men valde att fortsätta med det jag själv gav eftersom Kessie blivit bättre. Men nu idag när Pixie fortfarande bajsade blod så gick vi ner till veterinären igen för att köpa id och deras magpreparat. Jag sa till dem att jag varit där tidigare. och att det inte stod något på hemsidan eftersom hennes svar var att de var deras sommartider "är det då inte viktigt att skriva det på hemsidan?" Hennes svar var att de hade svårt med uppdateringar på hemsidan men att informationen finns på deras telefonsvarare. Tänk om man då inte vill ringa utan bara ska köpa lite foder och man kollar hemsidan. Du kanske inte har åkkort och måste köpa biljett, jätte kul då att komma och få se att det är stängt. Nej usch lös det säger jag eller ta ner hemsidan :( Tur för mig som bor nära men synd för alla andra. Trots det var personen i kassan väldigt trevlig och hjälpsam. Så nu ska de få magpreparat i 4dagar och sen ska de vara friska, annars måste vi ringa dem, plus att de ska äta id en dag extra. Båda ska få trots att Kessie blivit bättre, men det är i säkerhetsfall bättre att ta det säkra före det osäkra. Så idag skulle jag ge dem en tesked varje halvtimme av maten och imorgon ska jag förlänga tiden och öka på maten. Så nu sitter jag med min mobil som jag satt på alarm så varje halvtimme piper den. Hade ju aldrig kommit ihåg det annars, tur att man är ledig idag ;)
 
För er som inte vet det så när hundarna får magvirus så smittar det endast genom avföring alltså att de luktar på bajset. Så har du en sjuk hund var noga att ta upp allt bajs även om det är kletigt riv gärna med gräs i så fall och är det väldigt rinnigt kan det vara en bra ide att ta med en vattenflaska så man kan spola bort det. Då minskar man smittorisken.
 
Två trötta hundar ligger nu hos mig, inge kul när man inte får röja runt. Det blir en väldigt lugn och slapp vecka så får vi se vad som händer nästa vecka med all energi de lagrar upp nu :P
 
Kramar

Sagobröllop

I lördags gifte sig min syster Grattis det var så underbart vackert ett riktigt sagobröllop ♥ Sofia passade alla våra hundar plus Svea som jag hade under helgen så 6st hundar från 12.30-3.00 Stort tack du är underbar ♥ Sen i söndags firade vi mamma som fyllde år Grattis älskade mamma ♥
 
Kessie har varit dålig i magen under helgen och är det fortfarande går på prolac för magen och äter ris och burkmat. Det börjar bli lite bättre. Men nu har även Pixie blivit dålig så nu får vi köra samma sak för henne också *suck* mina älsklingar. Så nu ska vi se till så de är bra i magen till slutet av veckan :)
 
Lite bilder från i söndags
 

Älsklingar ♥


Furuvik

En trevlig dag på Furuvik i fredags med mamma, syrran, systerdotter och hundarna :) Kessie var väldigt intresserad av fåren, getterna och kamelerna ;) Alla var trötta och nöjda när vi kom hem :)
 

RSS 2.0