Gärdet/Djurgården

Igår bar det av till Djurgården med alla hundarna, Sofia och Hippie. Det vart en varm dag trots att de sagt att det skulle regna så det blev en kortare runda. Men hundarna var glada och alla somnade direkt när vi kom hem :)
 

Blivit av med lite frustration

Så har man fått ut sig lite negativ energi genom att bråka med en ung kille och hans lösa hund. Nu ingen jätte elak eller farlig hund tror det var en Havanais och såg vänlig ut. Var nog bara extra retlig just då. Sen har jag ju en inneboende hund hos mig som är nervös av sig och som inte vill hälsa på andra varken människor eller hundar.
 
Jag var ute för en stund sen och på väg hem med alla tre hundar kopplade och lugnt nosande hos mig, ville njuta av promenaden och bara ta det lugnt. Så ser jag hur Pixie stannar och tittar bakåt på väg mot oss bara någon meter ifrån kommer hunden snabbt gående. I vanliga fall kan jag låta hundarna hälsa om jag ser att det är en snäll hund. Men jag blir endå irriterad på att folk inte frågar först för de vet inte hur mina hundar är eller om jag tränar med dem och hur ska de veta det när personen går 15m bort och inte säger något. Jag hade redan bestämt mig för att inte lära valpen att träffa lösa hundar om inte jag säger att det är ok. Så för att markera för ägaren börjar jag be mina hundar gå på och vi ökar takten. Men när inget händer stannar jag och börjar vifta bort hunden så den ska gå tillbaka till sin husse. Då hör jag honom längre bort sluta med det där.
 
Går man kurs med hund får man lära sig att man ska jaga iväg en lösspringande hund tillbaka till sin husse/matte för du gör inte hunden en tjänst genom att låta den hälsa även om dina hund/hundar är snälla. Nästa gång möter den en hund som inte är snäll eller får för sig att hälsa på någon på andra sidan gatan och så är olyckan framme. När hunden inte försvinner "Var nog för snäll med mina viftningar" och husse inte gjorde något tog jag alla mina hundar åt sidan satte dem ner och höll en hand framme så hunden inte kunde komma fram.
 
Husse kom ifatt och talade om hur barnslig och dum jag var och att mina hundar ville hälsa på hans. Jag förklarade att mina hundar bara får hälsa om jag säger att det är ok och att man inte ska ha lösa hundar om man inte har kontroll på dem. Sa att man ska alltid fråga först om det är ok att hunden hälsar och att det finns lagar. Men han ignorerade mig helt och fortsatte att säga att jag inte var klok som viftat mot hans hund och att mina hundar ville hälsa och att det inte är någon fara. Han fortsatte att gå men ropade inte till sig hunden som stod kvar och försökte ta sig fram så jag sprang emot hunden och viftade så den skulle gå iväg, varav han vänder sig om och går raskt fram till mitt ansikte och börjar höja rösten åt mig. Jag blev mer och mer irriterad strödde på lite med att min lånehund inte ville hälsa och att hon kunde bitas "dock nafsas hon bara och skäller ifrån :P" han säger att det gör inget om min hund biter hans och fortsätter säga att jag inte är klok och frågar hur gammal jag är. Han fortsätter skrika åt mig medan han går med sin hund. Jag var super irriterad och skrek tillbaka att jag tyckte synd om hunden och att jag hoppas fler gör samma sak som jag.
 
I vanliga fall låter jag det mesta gå men idag hade jag väll en dålig dag men det känns bra efteråt att få skrika av sig lite för det är många gånger jag önskat att jag hade sagt ifrån och inte var så snäll. Jag har också min hund lös ibland men tar alltid in om jag ser möte oavsett om de är med eller utan djur. Det handlar om respekt och mina hundar ska inte lära sig att det är ok att gå fram till vem dom vill, det bestämmer jag. Man frågar först om det är ok att de hälsar för du vet inte dels hur den andra hunden är, det kan vara en valp, personen kanske tränar med sin hund, det kan vara en hundrädd människa. Även när du har hunden kopplad ser du någon du inte känner "för så klart känner du personen är det ju inga problem" ta in hunden/hundarna för att vissa att jag har uppmärksammat dig och vi håller oss på vår kant.
 
Han skulle ha respekterat att jag inte ville att mina hälsade just då. Spelar ingen roll hur snäll hans hund är ett nej är ett nej.

Massa hundar

Igår var vi och firade min fasters 60års dag på Ekerö. Med 6st hundar, jag, mamma, pappa och min systerdotter. Syrran kom senare efter jobbet :) Så vi hade våra hundar hennes hund Fjant och sen en hund jag passar nu i en vecka lilla Wilma :) Men nu är vi hemma igen och tar det lugnt.
 
Mamma och jag är ute med alla hundarna innan vi åkte

Vid Ekerö

Mycket igen

Nu har det varit mycket. I fredags var jag på Grönan med Sofia hela dagen fram till stängning. Sen upp på lördag för att ha Möhippa för min syster som ska gifta sig. Sen firade vi min systers fästman på söndagen och på måndagen möte jag upp med Sofia och vi åkte hem till mig med 4a hundar för att ha filmkväll. En snabb sammanfattning av allt ;) Tack alla för en underbar helg. Nu har vi jobbat och vi ska jobba två dagar till sen är vi lediga igen ;)
 
Kram
 

Semester

Första dagen på jobbet efter en hel veckas semester :) Jag, mamma och hundarna har varit i Iggesund och hälsat på hos min mormor och sen åkte vi till Umeå och hälsade på min kusin hans sambo och mopsen Lilly :) Sen åkte vi tillbaka till mormor och sen hem. Kessie fick sin 12v spruta i Iggesund och var super duktig sa ingenting *Stolt*. Det var läskigt i början att träffa mopsen Lilly tyckte Kessie men efter dagen var slut så började de busa och sen resten av vistelsen busade de både inne och ute :)
 
Nu är vi nöjda och glada att vara tillbaka :)
 

RSS 2.0