Duktiga tjejer :)

Ja nu har Pixies skada på benet gått till att blivit större och vätskefyllt. Så nu ska jag avvakta till i morgon och se om det går ner annars blir det till att ringa veterinären. Men Pixie är pigg och glad endå och efter jobbet vart hon extra glad för när hon satte sig i väskan när vi var på tvärbanan så hittade hon oxhud pinne med kyckling runt som jag lagt ner så hon satte igång att tugga. Jag lät henne få behålla den och gav en till Kessie som även hon vart jätte lycklig och la sig ner, resten grävde jag ner djupare. Så när de ropade upp vår hållplats så i stället för att börja skälla och gnälla så hoppade hon glatt ner med pinnen i munnen. Sen gick båda och smaskade på sina ben resten av vägen hem. Till och med när det var en golden som skulle passera så var Pixie tyst. Kessie ville så klart fram och hälsa men hade tuggpinnen i munnen hela tiden. Så söta så nu vet jag vad jag ska göra för att få tyst på Pixie i alla fall :P

 

Nu på kvällen har vi tränat en stund. Kessie lär sig fotposition, snurr och idag började vi träna in spin. Snurr sitter ju som en dans gud va hon snurrar så fort man visar godiset så sätter hon igång, så gulligt :D

 

Pixie fick en ny uppgift idag att vila på sin tass. Det har gått väldigt bra och hon har fått tänka ordentligt. Men i slutet så testade hon några andra övningar för och se om hon kunde få godis endå :P Men hon var super duktig :)

 

Så nu har jag två trötta och nöjda hundar.

Hade bra

 

Allergisk reaktion

Min lilla älsklings Pixie fick en allergisk reaktion igår :( Det började med att Pixie bökade runt i filten helt galen jag trodde hon busade som vanligt då hon gillar att stryka ansiktet mot allt mjukt. Men när jag tog tag i henne var det helt svullet runt ögonen och sen upptäckte vi att även hennes läppar hade svullnat hon såg inte klok ut. Vi ringde veterinären som sa att det lät som en allergisk chock och att vi borde åka akut in då det kunde sprida sig till halsen och att de kan dö av det. Så mamma fick slänga sig i bilen med hundar och hämta upp mig.

 

När vi kom till Djurakuten som jag ringt till frågade hon var det var svullet och sa att vi måste sitta ner och att det kunde ta en timme innan någon kunde titta på henne och att vi måste betala 360kr till för akut tid. Nu var det tydligen inte akut längre och att inte ens låta någon komma ut snabbt och bara kolla om det var livshotande nej det var inte heller viktigt. Efter mycket frågande varför de inte ville låta någon kolla så skickade de ut någon som kom och tittade. Men då bara en dam som konstaterade att det var en allergisk reaktion och frågade hur hon mådde men att hon inte kunde göra något. Hur ska jag veta hur hon mår jag har suttit sen jag upptäckte det och tvångs hållit henne hade inte ens med mig koppel. För det kliade så mycket att hon vart galen och bara ville störta in i saker. Så svullnaden hade lagt sig lite eftersom jag hållit fast henne i 2timmar. Men släppte jag så ville hon klia sig och hon darrade och var röd på bröstet och svullen.

 

Efter en timmes väntan skickade de ut en ny sköterska som ville väga henne. Vi frågade varför vi fick vänta då de sagt att det kunde vara livshotande i telefonen och ingen hade kollat om det hade påverkat halsen. Hon bara skrattade åt mig och när vi nämnde att vi väntat i en timme svarade hon bara leende att ja ni kommer få vänta i 1timme till. Inte ok här skrämmer de upp mig att hon kan dö och sen när man kommer in vill ingen titta. Visst att de kan ha andra akuta saker men att inte ens skicka ut någon för att göra en bedömning snabbt jätte dåligt. Måste djuren vara blodiga för att de ska visa någon hänsyn. Tog jätte illa upp för det här är min familj och jag var jätte rädd. Vi ringde till Stockholms Djurklinik och berättade vad som hänt och frågade om de hade någon tid, det hade de. De berättade att de också gör så och tar i mån av tid men att man inte ska vänta för länge eftersom de kan behöva en spruta snabbt för att få ner reaktionen om det sprider sig. Hon sa att jag skulle ringa tillbaka om vi inte fick komma in. Så när vi fick höra 1timme till så ringde vi och de bokade tiden till oss så skulle vi slippa akut avgiften eftersom det enligt Djurakuten inte var så akut som de sagt på telefon och har vi väntat i 3timmar kunde vi vänta lite till. Så vi åkte hem till mig för att äta och vänta till klockan blev 18.30. Men när vi kom hem hade svullnaden runt ögonen gått ner helt och det var bara lite svullet runt munnen. Så att ha hållit fast henne under flera timmar hade hjälpt och när vi släppte ner henne hade hon slutat klia sig och var pigg och glad och ville bli av med överskotts energi. Så vi åkte förbi Stockholms Djurklinik och avbokade och sa att vi hör av oss om något skulle hända igen. Tack till dom underbara människorna på Stockholms Djurklinik som lyssnade och förstod och var så snälla och till Djurakuten så hoppas jag bara att de skärper till sig, så otroligt otrevligt. Man ska ta hand om sina kunder/patienter och om någon är orolig så skrattar man absolut inte åt det "rent oförskämt". Kommer inte vilja åka dit igen på väldigt länge.

 

Vi följde med mamma hem så vi kunde hålla koll på henne. Vi försökte lista ut vad det kan ha kommit från men det står helt stilla. Där emot hade jag glömt att hon fått en svullnad i benet dagen innan och då hon slickat sig hela tiden så trodde jag att det berodde på att hon skulle löpa men så kom jag ihåg svullnaden så när vi tittade hade det blivit större då hon slickat på det. Det ser ut som ett insekts bett så nu gör vi rent och håller efter. Hon har haft tratt lite idag och det är inge kul men det är svårt att passa hela tiden. Så får hoppas att det har gått ner lite till i morgon för då vet jag att jag kan få bort det själv annars måste vi åka in men det blir inte Djurakuten.

 

Min stackars oturs drabbade tjej :(


Inte så bra :(

Den här veckan har jag inte mått så bra så igår åkte vi hem till mamma och pappa. Så idag tog jag ledigt och har försökt tagit det lugnt. Det känndes jätte skönt och hundarna var jätte nöjda att få gå i stora skogen :) Men nu är vi hemma igen och imorgon ska vi ta oss till jobbet.
 

Kessie 6mån

Nu var det ett tag sen jag var inne men den här gången kunde jag inte hjälpa det då min dator kraschade :( Är väldigt ledsen då jag inte varit noga att tagit över alla bilder på en hårddisk så alla bilder tagna under sommaren är nu borta. Nu hoppas jag att pappa kan lyckas fixa den så jag får tillbaka dem.
 
Men något roligare i söndags blev min bäbis 6mån och vi firade med lite tårta :) Min stora tjej ♥
 

RSS 2.0