Nöjd för stunden :)

Efter att ha kollat bilderna från tidigare omöbleringen känndes det inte helt rätt så flyttade husen och rullen igen. Så nu känns det bättre och tjejerna värkar ha godkänt det. Båda små tjejerna har även börjat använda sandlådan och gräva i så Rosa har visat att man både kan gräva och gå på lådan där. Men det är någon av små tjejerna som får för sig att kissa på golvet en gång varje dag. Trots att de alla använder lådorna och att jag sprayar med Piss Off . Så jag hoppas att det går bort när de är lite äldre. Plus att de dricker väldigt mycket nu när det är så varmt och min lägenhet är värre än ute. Tur att de har svalt golv att ligga på :) Idag har vi klippt klor, kollat tänder och myst lite. Gäller att mysa lite varje dag så de vänjer sig och även sitta i buren så de känner sig trygga att man är där. Annars blir det lätt att de tyr sig till varandra. Pixie är inga problem alla tre blir väldigt glada och nyfikna när hon kommer in ♥
 

Bamse ♥

Vi har fått besök av söta Bamse som ska bo här i en vecka ♥ Hans första möte med kaninerna var inte så positiv då han försökte trycka och skrapa sig in och skällde. När jag väll fick honom att förstå att de inte var till för att jagas så har han hållt till godo med att ligga och titta på dem. Men ibland kliar det i tassarna när de busar runt ;) Jag har även flyttat runt i buren igen vilket var väldigt kul och berikande för dem. Får se vad de tycker om det nu. Infinity var inte så nöjd sist och har tryckt sig ut några gånger vid staketet. Plus att hon var den som kissade i ena bolådan så jag vände in öppningarna. Så nu när de kan hoppa in igen hoppas jag att de håller sig till toaletterna annars måste jag flytta om igen. Men det är ganska kul endå och se hur de reagerar och vad de hittar på. Alla tre är mycket nyfikna och mysiga. De är nu framme när jag är i buren och hälsar och jag får klappa alla. Där emot är alla inte så glada i att bli lyfta men de kommer :)
 

Allt bra igen

Vi har nu pratat med veterinären som säger att det ser bra ut hon är bara lite slapp men att de sätter C endå men det är inget att oroa sig för och kan desutom jobbas bort med regelbunden motion. Så vi kommer köra på som vanligt och vi har även fått en flytväst av min kära syster Tack ♥ Så vi kommer simma så länge det går. Sen kommer vi röntga om när hon är lite äldre. Men just nu är hon hos min mamma i två veckor för att få gå långpromenad i skog och mark. Så istället har vi fått hem söta Steffi som kommer vara med oss ♥ Den här veckan passar jag även en charmig kille som heter Bamse. Han är jätte intresserad av mina kaniner och inte på det positiva sättet så jag har varit på honom om att kaniner inte är till för att jagas ;) Stackars tjejerna var inte så glada igår när de träffade honom för första gången. Men nu är det lugnare även om det rycker i hans tassar ibland när de busar runt ;)
 
 

Skk sjönk i mina ögon

Har HD och ED röntgat Kessie "Mojsans Newer Ending Love" Fick tillbaka ED ua och HD B på vänster och C på höger (slapp höft).

Mailade så klart skk för att höra om det verkligen var C på höger då veterinären hade sagt att allt såg bra ut. De hänvisade till att ringa Annie Liman som gjort mättningen. Kollade upp henne på internet och läste en del kritik, jag ifrågasatte det på skk och de skulle skicka vidare det till sin chef. Ringde sen den tid jag fått och frågade henne om det. Då hon förklarade att det var en slapp höft och därför var det satt C men att det inte var något fel på henne och att om det är bra eller dåligt är en tolkningsfråga och ingen av bokstäverna är dåligt (Varför står det då att A, B är bra och C,D,E är dåligt i fallande ordning?) Jag frågade om hon kunde berätta vad en slapp led innebar och om det är något man ska tänka på så hon inte blir värre med åldern. Poängterade även att hon var i god kondition, musklad och var väldigt aktiv och inte visade täcken på smärta. Hon sa att hon inte visste att mättningarna bara avgör avelsvärdet inget annat. Hon ville lägga på luren och tyckte att hon sagt sitt och att fler väntade på kö. Men jag var inte nöjd. Hon sa att jag skulle håll henne musklad simma är bra eller gå i skog/mark där det är mjukare. Jag frågade om jag bör undvika övningar med bakbenen så jag inte belastar dem eftersom jag ville köra Freestyle med stående övningar. Hon frågade vad jag menade med belastning, "Jo om hunden står på två ben trycker den ner höften och då belastas de, samma sak om de skjuter ifrån eller nitar". Hon sa kör på som vanligt träna tävla det du tänkt tills hon får ont och gå då till veterinären. Jag var mållös av att höra henne säga det. Jag sa till henne att det var precis det jag ville undvika och slippa gå till veterinären och betala. Hon sa "Pengar har inget med saken att göra" Jo om du medvetet köra hunden i botten för att ta henne till veterinären när du kan försöka undvika det så gott det går. Hon ville sen inte prata med mig mer och sa att jag fått svar på det jag ville och att om något är fel med hunden gå till veterinären vi mäter bara för avel. Alvarligt har de ingen grundkunskap om det som de sysslar med, mäter man hunden bör man väll kunna hundens anatomi och då även vad som är bra och inte bra, vad betalar jag för? Mailade åter skk och berättade om mitt telefonsamtal och att de skulle skicka till sin chef. Scanning av HD ED och sen ett nytt besök för att få reda på om C är dåligt eller ej då skk skrivit att det är dåligt även om det är mildaste graden. Ringde till veterinären jag varit hos som förklarade allt dock konstigt att de sa först att allt var bra och sen när jag påpekar om höften så säger de att de syns nu på bilderna? De sa också att det var konstigt att skk inte kunde svara på det. De förklarade att det inte var någon fara bara att jag skulle hålla henne musklad och att massage var bra. De rekommenderade även att gå till ett hälsocenter och få ett träningsprogram för att hitta rätt träning just för henne.

 

Suck skk sjönk i mina ögon nu och ledsen blir man över sin otur. Även om det inte är någon fara nu och inte behöver bli det framåt heller så är det tråkigt när ens hund blir klassad som dålig :( Hade aldrig kunnat tänka mig att hon skulle få dåligt på benet när allt prat är om ögon på Sheltie och att HD inte är något problem. Vilket visar sig nu att fler på internet uppmärksammar det och jag kollade tillbaka i hennes led och hittade det där också. Jag ville vara noga och kolla då jag tänkte ta en kull och ev spara valp.

 

Kan även berätta att skk har inte hört av sig alls Jätte dåligt :( Men jag orkar inte bry mig längre jag och Kessie kommer köra på som vanligt och hålla oss musklade Eller ja hon i alla fall ;) Matte är ganska slapp :p Vi känner även duktiga hundmassörer så de ska nog inte gå någon nöd på oss.

 

Om någon annan har hund med C oavsett ras berätta gärna vad ni gör :)

 

Kramar


Hjälpa till hemma

Ledig idag sköönt ♥ Men som alla lediga dagar så måste man passa på att städa :p Hundarna hjälpte till i kaninburen genom att rensa stocken på pluttar ;) Nu ligger de utsmetade på golvet, varmt idag och imorgon blir det ännu varmare så passa på att åk ner till stranden ni som kan :)
 

Infinity ♥

Då har man blivit med kanin igen och världens bästa föräldrar har hjälpt mig bygga värlens bästa bur ♥ Söderslätts Infinity dvärgvädurs rexsatin är den första sötnosen att flytta in, hon hämtades idag på centralen. Två till ska hämtas på lördag ♥ Kessie är jätte nyfiken på vår nya familjemedlem och Infinity har inte brytt sig att Kessie hänger vid staketet. Infinity tyckte det var lite konstigt först men har nu undersökt nästan hela buren och hon älskar att hoppa och klättra, så söööt ♥
 

Hundpromenad ♥

Hundpromenader med Sofia och hundarna I tisdags gick vi runt i stan över 3timmar och letade efter en rastgård vi riktat in oss på. Vi hittade en annan som var extremt liten och bara grus vi gick inte ens in. Dock fick jag upp en annan via gps på mobilen som vi hittade till. Inte jätte stor men mysig med bärg, gräs och träd. Det var ingen större aktivitet på hundarna efter att ha gått i 4timmar men de var nöjda med stoppet och det första alla gjorde var att beta gräs :P
 
 
I onsdags åkte vi till Vasastan för att besöka ett hundcafe som såklart var stängt till augusti. Men vi passade på att gå till en hundrastgård i närheten där de fick rasa av sig. Sen fikade vi i parken och hundarna fick en egen vattenskål. Vi åkte till Kristineberg för att kolla in en rastgård där men det visade sig att den inte var inhägnad. Vi beslöt oss för att gå sista biten hem till Alvik.
 
Hundarna är väldigt nöjda med dagarnas utflykter :)
 

Semester ♥

Den här veckan har vi semester från i fredags har vi varit hos mina föräldrar och idag åkte jag hem. Nu väntar jag på Sofia och Hippie som ska bo här tills på fredag :D ♥
 
Lite bilder från dagarna hos mina förädrar

Ängsjö <3

Firade min systerdotters 2årsdag på Ängsjö med hela familjen och hundar. Har även söta Wilma inneboende i två veckor så det vart ett gäng ;)
 

RSS 2.0