Happy New Year

GOTT NYTT ÅR
ÖNSKAR JAG PIXIE OCH RIKKIE


Love the Music

Igår så jobbade jag och Rikkie fram till 15.00. Sofia kom 1timme innan och hälsade på för att sedan handla. Vi möttes sen upp efter jag slutade så hon fick skjuts hem :) Brorsan och jag åkte sen till affären för att handla mat men vi hittade inget, så när hans flickvän kom så åkte vi iväg till pizzerian :P Sofia kom senare och vi tog en långrunda med hundarna. Rikkie var överlycklig att få vara med sina polare. Jag var helt stel när vi kom hem och jag kände knappt mina ben, Rikkie somnade på en gång nästan. Pappa och jag satt sen och sjöng tillsammans innan de skulle släcka.

Idag har vi jobbat igen och sen mötte jag upp med mamma och pappa vid Coop. Nu är jag hemma och har precis kollat på Camp Rock som gick på kanal 5 :) Får se vad jag hittar på sen ;)
Kram ♥


Det brinner

Idag eller igår som det nu blir så gick jag och Rikkie på en långrunda på morgonen då vi var lediga. Mamma ringde när vi kommit ut och berättade att ladan bran och taket hade rasat in, så vi gick dit för att kolla. Där var nästan allt borta, bara lite eld var kvar och man kunde se ett tjockt grått moln som spred sig in i skogen. Vi försökte jobba oss uppåt för att slippa röken och att gå i det. Men det hade spridit sig högt upp i skogen, dock var det inte lika tjockt men det luktade, man kunde se att fåglarna var oroliga, men vi smet förbi så vi kom på andra sidan. Vi fick oss en runda och mötte sen upp med mamma och Honey för att återvända hem. Farmor var på besök och fanns redan på plats när vi återvände, senare följde jag med och lämnade henne. Sen åkte jag pappa och brorsan för att träna och basta. När vi var tillbaka ringde jag Sofia och vi tog en kortare runda med hundarna :) Rikkie var jätte glad att få träffa sina killkompisar :) Idag ska Rikkie och jag jobba ;)

Morgon promenaden







Innan Jul: jag dekorerade julgranen helt själv :) och söta Honey fan sin plats vid adventsljusstaken



Snöboll

Har nu suttit i 4timmar med hemsidan och lagt ut nya bilder från valpköparna och även lagt ut Pixies valpar. Så gå gärna in och titta på Lyckohunden Jag och Rikkie är nu hemma eftersom jag har alla program på min dator. Men vi kommer flytta den hem till mamma och pappa under valptiden så det blir enklare att uppdatera.

Här ser vi någon som har tagit pappa rollen på stort allvar. Rikkie har nu de senaste dagarna lyckats jobba sig in hos Pixie och kan nu när som helst beträda bia bädden. Han har tagit på sig att slicka dem hålla dem varma och hålla inkräktare borta. Ingen annan hund får komma i närheten av dem. Så klart får ju vi människor det men han vill gärna ha dem för sig själv ibland blir han sur på Pixie om hon vill ha tillbaka dem men då föser vi undan honom. Han får dock inte vara i valplådan men får han chansen så smiter han dit och lägger sig. Men Pixie säger inget och jag tror hon tycker det är skönt att någon är hos valparna medan hon letar och tigger mat :p



Jag tog bilder i fredags när Rikkie och jag är ute i snön på morgonen. Här kan man se hur han har dopat sig i snön. Han älskar det och springer, hoppar och dyker så mycket som han kan. Vi lekte även lite med bollen och det tycker han är jätte kul :) Enda nackdelen är att han får snöskor, så jag måste spola av honom efter varje runda och där med borsta så han inte får tovor. men det är det värt, men jag håller på att kolla efter en overall.









En massa att göra

Idag jobbade jag och Rikkie från 10.00 till 17.00... det var fullt upp och en massa kunder, så det var jätte kul :) Mamma ringde medan hon var och shoppade med min syrra och de hittade en jätte härlig klänning till mig som jag ska ha imorgon på syrrans julfest :) Jag och Rikkie åker dit efter jobbet i morgon och min brorsa ska också dit men han åker tidigare. Hoppas bara att jag kan få gå tidigare men vi får se hur mycket kunder det blir :)

När vi kom hem tog jag och fixade mat till Pixie och såg efter valparna, sen skulle Pixie och Rikkie rastas. Sen vart det tv medan Rikkie låg och sov bredvid. Mamma hämtade upp brorsan efter att han slutat och de tog med McDonalds mat hem. Sen senare skulle Honey och Rikkie ut på sista rundan. Rikkie fick gå lös medan jag tränade honom på inkallning och att gå bakom och vi busade med bollen. Han hade jätte kul och vart besviken sen när vi skulle in *stackare* :( Men jag lovade att vi skulle ut en längre runda i morgon och busa. Nu har jag vägt valparna och ska snart ta ett varmt bad. I morgon blir det en lång men rolig dag :) Ska passa på att fota Rikkie i snön ;)

Klänningen
Glitter blossom ruffle bandeau dress från Jane Norman (JaneNorman)


Min gubbe

Sofia kom på besök igår kväll för att hämta Bacon och Werewolf. De ska få tillbringa Jul och Nyår med henne :) Sen får jag tillbaka dem innan hon ska tillbaka. Så nu behöver jag inte vara orolig för min kille och kan vara hos mina föräldrar under tiden :) Tack gumman för att du passar honom :) Just nu är jag på jobbet med Rikkie.

Boll kastning

Nu är valparna 3dygn och så underbara :) Pixie är jätte duktig och tar mamma rollen på stort allvar. Hon morrar så fort Rikkie eller Honey närmar sig och är jätte ledsen så fort hon måste ut och skriker då för att hon har så bråttom och måste in igen :P Igår när vi skulle bada henne så skrek hon rakt ut så de ringde i öronen, tur att valparna är döva ;) Men idag har hon vågat lämna dem lite och varit med och lekt. Vi kastade bollen och resultatet har ni nedanför. Pixie tog den de första gångerna och la den hos valparna så hon kunde försvara alla samtidigt, mycket smart ;) Men Rikkie lyckades ta den sista svängen :)


Honey kliar sig, så sööt :)

Min lilla hårboll, så trött...

Valparna




Nu är de här :D

Ja det blev en lång natt men nu är de här :D Tre söta små krabater två tikar och en hane.

Pixie har börjat krysta fram den första

Rikkie undrar vad som händer och sprang runt ett tag och gnällde efter att ha hört valparna gnälla

Första valpen anländer kl.23.10 en söt tjej och desutom vit med mörk mask i ansiktet

Pixie vet precis vad hon ska göra

Så söta!!!!!

Kl.23.39 kommer nästa, en söt kille nästan helsvart förutom en vit fläck på bringan

Söta killen

Kl.01.16 kom sista valpen, en söt tjej, svart med lite mer vit på bringan. Men då var jag så trött att jag inte orkade fota, bilden är tagen på morgonen.

En nöjd och stolt mamma

Äntligen :D

Nu händer det... lite tidigare än väntat men nu är det äntligen på gång. Mamma ringde när jag jobbade och berättade att Pixie hade börjat pipa och varit orolig under promenaden... så vi beslutade att ställa in träffen med syrran. Mycket riktigt när jag kom hem så la hon sig på mig i soffan och började andas tungt, Kl 18.00 började de första flämtningarna. Sötisen höll sig nära och pep när hon ville ut. Sen började hon pippa och ville springa upp och lägga sig. Hela tiden försökte hon gräva ner sig under kuddarna i soffan. Jag fixade så hon kunde göra det sen, pappa spelade några låtar för oss. Vid 21.00 så hörde jag hur hon tryckte till lite så pappa hjälpte mig att få upp alla saker till övervåningen. Så nu ligger hon i biabädden med en massa handdukar i mammas och pappas säng. Det blir väll en lång natt... men jag är hel spänd, det ska bli så kul :D

Pixie under kuddarna

Rikkie tumlar runt på golvet, det är tråkigt när alla bara är med Pixie :( Plutten Lägg märke till hans fina stänkskydd, en riktig Tarzan hund ;)

Sötisen, mamma har inte glömt dig ;)

Älsklingen flämtar för fullt

Pappa hjälper till med lite stämningsfull musik


Snö, Kallt och en massa bus

Åkte hem i måndags för att fixa hos djuren och fylla på mat och sen vattna blommor. Min kusin kom på besök då också men hon sms innan och frågade om hon kunde sova över. Så efter jobbet på måndagen åkte jag hem rastade LillRikkie och fick sen stänga in honom i köket då jag skulle hämta ut ett paket på posten. Hade pappa i telefonen samtidigt så det tog en stund att ta sig ner. När jag kom in var det så klart fullt och jag hade 20 per innan mig. Som tur var gick det lite snabbare då några gått hem som inte orkade vänta. Men det tog endå en halv timme. Paketet innehåller julklappar som jag beställt över Internet. Det är första gången jag handlar över nätet så det ska bli kul och se vad de tycker. Det var väldigt smidigt och paketet kom redan nästa dag jag beställde det. Sen tog jag paketet och väntade på kusen vid tvärbanan. Vi handlade mat och fika och gick sen hem för att värma oss och kolla på film :)

På tisdagen åkte jag hem till mamma och pappa igen, kunde inte vara utan min älskling. Magen är så stor och de sparkar så mysigt där inne. Jag tror valparna kommer till helgen. Nu har hon även börjat kissa inne på morgonen runt 4.00. Får väll börja sätta klockan så jag kan släppa ut henne, för det räcker med en som inte kan hålla tätt.

Igår hade jag huset för mig själv eller ja nästan, hundarna var ju där :P Mamma och pappa skulle på dans och brorsan var hos en kompis. Efter att tagit ut dem i det kalla vädret så kröp jag snabbt ner i soffan med filten tätt om mig för att se på tv. Rikkie och Pixie ville också värma sig så de hoppade upp och la sig på mig. Det slutade med att jag somnade. Sen vart det jätte jobbigt att ta sig upp när jag vaknade igen för då skulle du ju ut igen. Det var riktigt iskallt och jag ville helst ligga kvar :P Men vi tog oss ut och sen tillbringade jag resten av kvällen vid datorn.

Idag åkte jag buss till jobbet... det var så länge sen men det kändes jätte skönt. Först en uppfriskande promenad, även fast jag nästan frös ihjäl :P och sen in i den varma bussen och halvsova ända fram, jätte skönt att inte behöva köra. Rikkie tyckte det var jätte kul och kollade uppmärksamt på alla i busen och sen på det som fanns utanför *så söt* Glömde nämna att det var ju första gången Rikkie ser snö, han är helt galen och dyker i den. Han kastar snön framför sig och springer, hoppar och dyker * jätte kul*. Anledningen till bussåkandet är att mamma hämtar mig och Rikkie efter jobbet, sen åker vi till syrran då hon ska bjuda på middag :) Nej nu ska jag fortsätta jobba ;)

Kram Kram ♥


Lady och Hund 2009

I fredags åkte jag och hundarna hem till mamma och pappa. Pixie kommer nu få bo kvar här då det inte är långt kvar till valpningen :) Min morbror var på besök med sin hund "Ellies dotter Lady". Hon är ett riktigt energi knippe, men jätte go. Hon fick följa med ut på morgon promenaden i lördags. Vi gick till golfbanan då jag hoppades att det inte skulle vara någon där. Golf säsongen är ju slut och snön är inte här så skidåkare behöver man inte vara orolig för. Men i stället tittade solen fram och så klart var det lite äldre par som beslutat sig för att ta en tur *suck* men jag förstår dem ;) Men jag släppte dem endå och höll dem på behörigt avstånd för att inte störa. De hade jätte kul och alla tre njöt av att få sträcka på benen :) Sen gick det vidare mot Drakulaängen och vidare in i nästa skog och sen hemåt.







I dag gick jag och mamma upp tidigare för att åka till hundmässan i Älvsjö "Hund 2009", pappa fick passa hundarna. Vi mötte upp med syrran och hennes pojkvän och även min faster. Det var jätte kul och vi såg en massa vackra raser. Vi såg även rasparaden och freestyle tävlingen. Slutligen kollade vi alla stånd, jag köpte nytt halsband till Rikkie och sen en massa äckelgodis (torkad kött, lever, hjärta mm) till alla hundarna hemma. I morgon måste jag lämna kvar Pixie här när jag ska till jobbet sen ska jag och Rikkie sova hemma för vi måste ta hand om små djuren och även växterna, plus att min kusin ska sova över. Men på tisdag åker jag tillbaka hit, vill ju inte vara utan min älskling för länge ;)


Regnoverall Cayrees

Regnoverall Cayrees finns hos HungarianPetNet

Igår på sista rundan fick Rikkie testa overallen. Det gick bra att ta sig ut... han gick med höga ben först men insåg sen att det inte var så farligt så då började han öka farten. När vi kommit halva vägen sprang han glatt bredvid, men lite klumpigt förstås innan de vant sig. Men när vi kom till våran stentrappa så trampade han ur frambenen. Så dessvärre är benen för långa på honom och jag insåg att om han gjorde något bushopp, gick uppåt eller skakade sig så trampade han ur benen. Men Rikkie har rätt korta ben, så för andra med lite längre ben fungerar den jätte bra. Eftersom Rikkies ben är så smala så går det inte att dra åt benen längst ner ordentligt och därför trampade han ur dem. Så hundar med smala tassar och korta bör inte ha den, men för er andra så kan jag varmt rekommendera den.

Fördelar:
* Lätt att röra sig i
* Lätt att sätta på
* Avtagbara delar
* Skyddar ordentligt

Nackdelar:
* För stora ben, går inte att dra ihop ordentligt
* Ben längd ej anpassat för olika raser
* Bör inte användas av mindre raser med korta/smala ben

Overallen hittar ni här HungarianPetNet


Mys i soffan

Har klippt klorna på Bacon och Werewolf. När de var färdiga hoppade Rikkie upp för att hälsa på Bacon. Han började slicka honom i baken och Bacon verkade tycka det var skönt för han la sig ner och såg nästan ut att somna. Pixie hoppade också upp och all fyra myste en stund i soffan innan små pluttarna fick gå in i buren.




HungarianPetNet

Idag vart jag överraskad av att se ett paket ligga innanför dörren. Men sen såg jag vad det var. Rikkie, Pixie och jag har nämligen fått gå med i HungarianPetNets testpatrull. HungarianPetNet säljer allt du kan behöva och lite till för din fyrfotade voffsing ;) Därför har jag fixat en ny kategori som heter HungarianPetNet där jag kommer skriva om varor som vi testar och hur de fungerar och om hundarna gillar dem. Ni kan besöka deras webshop och kolla in deras varor på HungarianPetNet



Båda var med när jag öppnade. Det låg en regnoverall 30cm från Trixie och en söt Julklapp, en tomte som båda hundarna vart helt galna när de såg. Jag slängde iväg tomten och båda hundarna var snabbt efter, men Pixie var snabbast. Rikkie försökte ta den från henne men misslyckades. Men efter att Pixie lämnat den efter 20min så sprang han snabbt dit och tog den. Sen ville han inte släppa den och gick runt och lekte med den i nästan 1timme *jätte söt* ;)



Overollen är jätte praktiskt, du kan dela på byxorna och jackan om du skulle vilja ha dem separat någon dag. Det finns en ficka för luvan om man inte vill använda den, du har även reflexband vid benen. Men det bästa som jag tycker är att den har snören som går att dra åt överallt så det passar just hunden, det gör att den sitter väldigt stadigt. Testade den på Rikkie för det är han som bli blötast... han var inte jätte glad, vi får se hur han reagerar när vi går ut.


Stolthet och missbedömning

Igår var jag på en liten föreställning i brorsans skola. Hans klass skulle vissa upp små sketcher från olika musikaler. De var jätte bra och som alltid så utmärkte sig min bror lite extra bland alla andra ;)
Han är så otroligt duktig och det syns på hela honom både kropp och ansikte att han älskar det han gör. Jag blev så rörd när han sjöng och rös av spänning när han dansade. Jag kan med gott samvete säga att  jag är stolt över att vara han syster :)

Nu sitter jag hemma... har precis ätit mackor med rödbetssallad och köttbullar, det är så gott :) Ska snart ut med hundarna, sista rundan. Överväger att ta långa rundan det är så kallt ute... men om jag känner mig rätt så kommer mina ben och huvud vilja gå i alla fall :P Vi har börjat gå på strandpromenaden åt andra hållet och det är så fint. Det tar 1timme att gå i halvhögt tempo och man känner sig så fräsch efteråt :)

Oj glömde nästan nämna. Idag på morgonen gjorde jag en missbedömning på tiden till jobbet. Jag viste ju inte att det blivit frost under natten och det tar en evighet för mig att skrapa alla rutor. Som tur är har jag hela livet tagit ut en extra tid för såna situationer så jag kom i tid till jobbet. Men det var endå jobbigt så i morgon ska jag vara redo. En snäll farbror som också skulle åka frågade om jag hade en extra skrapa, han hade precis köpt bilen och hade därför ingen. Som tur var hade jag en. Han var jätte snäll och trevlig, vi pratade medan vi skrapade, men sen åkte han. För han blev ju klar före mig såklart... jag är lite seg.... eller var det skrapan som var seg :P Ja ja så kan det gå :) Nej nu ska jag dra ut.
Vi hörs Kram ♥


RSS 2.0