Hundskoj

Idag har jag packat och rensat men det är endå mycket kvar... imorgon börjar vi flytta över de första sakerna. Trots packningen har jag endå hunit tillbringa mycket tid med hundarna :) Vi tog en timmes tur på morgonen, sen på eftermiddagen när det var lite molnigt tog jag fram cykeln och tog en tur med dem. De som säger att små hundar inte kan hänga med en cykel vet inte vad de pratar om... Pixie hänger med i full trav ;) Ellie är fastspänd i springern och Pixie sitter fast med en länk till Ellies halsband.... funkar hur bra som hälst. Det är super bra metod för att träna upp deras benstyrka och muskler men då ska de endast trava och inte galoppera. Galopp kan leda till att de skadar sig då de inte kan sträcka ut ordentligt och kan då hamna fel i rörelserna. Då ska man ha hunden lös om man vill att den ska få galoppera så den kan springa naturligt. När vi kom tillbaka var hundarna helt slut men verkade mycket nöjda och somnade. Vi har även hunnit träna på lite nya tricks slicka sig om munnen och buga... har haft lite problem med buga då de gärna vill lägga sig. Det vart en bra dag för mig och hundarna :)


Fullt upp

Har inte haft tid att skriva :( Håller på att packa till flytten :) I helgen är det dags... är lite nervös men det ska bli jätte kul. Så nu har jag suttit och gått igenom en massa saker från när jag var liten. Det ä jätte kul att se vad man gjort och skrivit när man var yngre. Pixie och jag myste i soffan när vi kom hem från jobbet sen busade vi lite och gosade in huvudena i varandra. Hon är så otroligt söt... älskar dig bäbis :D Nej nu ska jag bada och sen sova... vi hörs kram


Fullt på bussen

Idag på bussen hem var det helt fullt och då menar jag verkligen fullt så vi fick ställa oss nästan längst fram. jag försökte bära Pixie och påsarna medan Ellie fick vara på golvet hon syns ju i alla fall. Men det vart inte så smart som jag tänkt mig. Kunde ju inte hålla i mig ordentligt så jag slängdes först åt ena hållet men fick fotfäste och sen åt det andra så jag höll på att trilla omkull. Det kändes pinsamt eftersom ingen annan verkade ah så dålig balans som jag. De flesta stod stadigt och verkade inte bekymrad över hur busschauffören snabbt svängde i kurvorna för att komma fram. Slutade med att Pixie i alla fall fick gå ner så jag kunde hålla i mig ordentligt... fick i stället kolla extra noga så ingen skulle råka trilla eller trampa på henne. Men vi lyckades överleva hela färden och både jag och hundarna var glada när vi steg ur bussen och landade på fast mark :) Glömde berätta att jag även beställde en regnjacka från East Side Collection till Pixie. Ni får se den nästa gång det regnar ;) Nej nu ska jag ta ett varmt bad och lyssna på musik. Kram ♥


Nya saker

Idag fick jag äntligen mina efterlängtade hundsaker som jag beställt :) Har beställt en klotrimmare till mamma som hon kan använda på Woody. För er som inte gillar att klippa klorna på eran vän och är rädd att klippa fel så finns det från USA en klotrimmer som filar ner naglarna med hjälp av en motor så det går snabbare och blir bekvämare både för dig och hunden :) Den här är super söt och i rosa också ;)




Beställde även en tygbox i blått som jag ska ha hundarnas leksaker i... jätte praktisk.



Pixie valde ut den gröna ankan att busa med


Midsommar 2009

Ja nu har jag och familjen firat midsommar i Ekerö :) Det var jätte kul men synd att det regnade lite då och då. Fick byta ut klänningen mot byxor och linne istället :( Här är lite bilder i alla fall :)

Tikarna satt fast i en tvättlina vid ett träd

Hanarna satt fast i en kedja som satt i en krok i gräsmattan

Min kusins hund Rocky





Den vackra utsikten

Dansar runt midsommarstången

Lilla jag

Hej

Oj nu har det varit ett tag utan dator :) Här är bilden på Pixies nya säng eftersom Ellie tog hennes korg :P



Hänt idag

Idag kom mamma förbi när jag slutat... vi gick och shoppade lite och delade på en sallad :) Sen fick jag åka hem med våran lånade bil. Min morbror ska fixa våran gammal så vi fick låna hans högerstyrda bil. Aaa va roligt men läskigt det var :P Men vi klarade oss hela vägen hem ;) Har provat ut kläder som jag ska ha på midsommar det blev riktigt fint :) Nu har jag även bestämt vem som ska bli Pixies make. Så nu när hon löper så ska hon paras.. jag kommer lägga upp bilder på blivande pappa Trassel *så söööt!! :D*


Kortfattat

Ellies öra har börjat läka riktigt fint men hon måste ha medicinen i några dagar till. Pixie har ätit sitt hög energi foder i 7dagar nu och jag tycker hon börjar få lite massa... skönt eftersom jag inte vill att hon ska vara en spinkis till utställningen i augusti. Är så stolt över min bror i sommar ska han ju spela in en långfilm *Tusen gånger starkare*... kommer få se mindre av honom *snyft* men endå det ska bli kul att se honom på vita duken :) Han var med i svt *De halvt dold*.... så förutom att jag jobbar, är med hundarna eller med kompisar så letar jag även filmuppdrag till min bror :) Det är jätte kul.

Tuff dag

Jobbade från 10-17.30 idag och vi fick en extra stor pall som skulle upp bla så kom en sak som jag beställt :) Olja till mammas klippmaskin. Hundarna var jätte duktiga och sov större tiden av dagen. Men när det äntligen var dags att dra sig hemåt blev de som tokiga och började gnällprata... då hade de inte tid att hälsa på någon trots att det var en del som ville hälsa :) På bussen var det trångt så Pixie fick sitta i knäet och Ellie ute på gången men jag såg till så hon inte var i vägen om någon ville gå förbi. Endå var det två killar som tyckte det var lite kul att skämta med varandra om vem som vågar gå förbi hunden. Ellie brydde sig inte och de sprang snabbt förbi henne *larvigt* tycker jag... man ska inte springa förbi en hund utan man går förbi. Nu vet jag att Ellie inte skulle göra något men endå kul om de springer och råkar trampa fel en hund oavsett hur snäll den är kan hugga i försvar om du gör illa den.

När vi gått av bussen så släppte jag båda och fotade dem lite på vägen. När vi kommit en bit så snor Pixie runt och springer skällande och ylande mot en man med sin gamla vovve. Usch va sur jag vart och generad... jag hatar ju själv om en främmande hund kommer fram springande och inte ägaren har koll. Man jag stod och kallade in henne medan jag gick bortåt och hon gick inte enda fram... men usch va sur jag var det vart koppel på en gång och hon fick gå och skämmas en bit bakom. Ellie var jätte duktig och gick snällt lös hela vägen hem :) Såg att syrenerna har börjat vissna *snyft* men vissa saker varar ju bara en kort tid.




Fest

Igår gick jag morgon rundan med mamma och det blev 1timme sen skulle jag fixa mig. Åkte sen till min kusin för att umgås :) Vi pratade och lagade mat sen vid 18.30 kom kompisarna för då skulle det bli fest och utgång vi hade jätte kul hela kvällen och natten... när vi kom tillbaka satte vi igång Hitta Nemo sen var jag så trött så jag somnade. Vaknade inte förens vid 11.00 men låg endå kvar till kl.12.00

Vi kollade sen på Marley och Jag som var jätte bra... saknade mina egna jätte mycket :( Sen åkte vi till Vällingby för att kolla i affärer och slutligen åkte jag hem.

6hundar och 1löptik

Det blev inga bilder på Ladys fina klippning från i fredags :( Men jag och Sofia gick ut med alla hundarna på kvällen i ca 2,5timme. Tänk er 4hanar och 3tikar plus att Lady löpte så vi fick en stor utmaning att gå ut med alla. Men jag tyckte det gick väldigt bra med tanke på omständigheterna :)

Fjant är inte med på någon av bilderna han står vid mig när jag fotar :)


Ses på söndag

Hinner inte skriva eller lägga ut bilder får ta det på söndag
God natt ♥

Hund kaos

Pixie har fått sitt nya fästinghalsband nu... vi får bara hoppas att hon inte tuggar sönder den här också. Idag kommer det bli ett hunddagis hemma när vi kommer. Fjant ska sova över och min morbror kommer med sin hund Lady som är dotter till Fjant och Ellie och de ska också stanna. Så det blir 5hundar :) Men det ska bli roligt... Lady ska trimmas och göras sommar fin får se om jag kanske badar Fjant han är så fin när han är fönad... då ser han ut som en isbjörn. Ska ta lite bilder ikväll så ni får se :)

Pixie har fått en ny säng på jobbet då Ellie har tagit korgen. Fattar inte att hon vill ligga i den Ellie får precis plats men måste ha huvudet utanför. Pixie fick en jätte häftig säng som är som en sovsäck. Ska ta bilder på måndag då jag glömt kameran och inte jobbar i helgen. Då får ni se hur mysigt hon har det :)

Har hört av en kund att det ska bli dåligt väder i helgen *usch* Jag som ska bort i morgon... ska över till min kusin och umgås och festa lite. Hoppas vi håller oss inne om det regnar :P Jag har så lätt för att frysa.

Snart ska jag flytta och då måste jag kolla runt efter en närmare hundklubb att träna hundarna på.... kommer inte orka åka till Vällingby HU. Är det någon som vet en bra klubb i närheten av Alvik?... annars funderar jag på att starta en egen träningsgrupp. 

Nej usch nu ska jag fortsätta arbeta skriver senare i kväll/natt :P


Flerfärgade pudlar

Var inne idag och kollade runt på harlekin pudel och gick då in på Markettas sida http://www.harlekinpudel.se
Hon har skrivit om flerfärgade pudlar på sin sida som jag tycker man ska läsa om. Jag tycker man ska inskaffa fler färgade pudlar också i Sverige. De är inte blandade med andra raser utan är renrasiga som våra helfärgade pudlar. Jag tycker skk är gammal modiga som vill hålla fast vid endast helfärgade. Varför ska vi vara de ända som inte får regestrera våra pudlar i Sverige när de har varit godkäna och registrerade i andra länder så länge.

Uppdatering 6/6-12 Var ett tag jag skrev det här så ska uppdatera då det vart lite missförstånd. Man får reggistrera flerfärgade pudlar i skk och ställa ut dem. Men de blir nollade i färgen och kan inte få några cert. Men reggestrera går jätte bra. Även här i sverige inann harlekin och black and tan kom har det fötts hundar med mismark som är reggistrerade.

Så här skriver hon

"Dem flesta har aldrig sett annat än enfärgade pudlar. Och för att öka förvirringen används termerna bla "Parti" oftast i felaktiga sammanhang. Jag försöker här ge en lite klarare bild om faktan och terminologin över dem flerfärgade pudlarna.

De många pudel variationerna i flera länder, avlade för olika men dock liknande ändamål, har idag blivit reducerade till vad pudel-entusiasterna hävdar är en "riktig" pudel, enligt Franska Pudelklubbens standard för rasen.
Men här nedan berättar jag mer om de pudlarna som inte är inkluderade i denna standard pga sin annorlunda färgteckning. Och dessa pudlar ser  ut som pudlarna gjorde från början, dvs urpudlarna.



LITE HISTORIK och KURIOSA

Phantom, Black & Tan, Parti och Harlekin pudlar är dem idag vanligast förekommande färg-varianterna.

I många gamla målningar och liknande förekommer ofta pudeln flerfärgad. Oftast var de svart-vita eller black & tan. Och det är just i konsten man kan se rasens ökande populäritet hos Franska överklassen.

Trots att man idag refererar till "Franska pudeln" var det framförallt i Tyskland rasen avlades till en brukshund (sportingdog) speciellt idealisk för vattenapportering.

Men det är i Frankrike man introducerade pudeln som sällskapshund hos överklassen. Och för att tygla den alltmer växande håret hos pudeln skapades de moderiktiga trimningarna såsom den med rakad hud och pompom-bollar. Dessa trimningar såg inte lika framträdande ut på en flerfärgad pudel, så man började föredra mer enfärgade hundar. Detta anses vara början till aveln för enfärgade pudlar.

Idag finns det 9 S-färger (standard) och 19 A-färger (alternativa dvs flerfärgade).

DEM OLIKA FÄRG VARIANTERNA

Harlekin
Harlekin betyder svart & vit, rättare sagt en vit kropp med svarta tecken. De svarta tecknen skall vara väl angränsade områden och bilda ett angenämt utseende. Förhållandet skall vara omkring 40% svart och 60% vitt. Olika länder har lite olika standard för önskvärda teckningar, tex i Tyskland skall Harlekinen bla. ha svart huvud och en svart "sadel" över ryggen. Det är tillåtet men inte önskvärt att hunden har få men små svarta fläckar i dem vita partierna. Harlekinen är genetiskt ren och starkt ärftlig för teckningen. Därför, när båda föräldradjuren är Harlekiner blir hela kullen Harlekiner.

mystiqueqv4.jpg

Particoloured poodle
En "Parti" som det oftast kallas, kan vara av nästan vilken färgkombination som helst. Svart & vit, silver & blå, blå & vit, brun & aprikos, etc.
Teckningarna verkar vara mer slumpmässiga och därför varierar dess utseende en hel del. Amerikanska Parti-genen är inte alltid framträdande och har blivit alltmer utblandad i dem enfärgade pudlarna. Därför förekommer både enfärgade och Parti valpar i kullarna. Och vid avel med enfärgade hundar, där båda bär på parti-genen, överraskas den ovetande uppfödaren med flerfärgade valpar.



Black & Tan
Omfattar en svart kropp med bruna tecken, på ögonbrynen, området runt ögonen skall vara svart, brunt vid nosen som "rinner" ner till bröstpartiet. Det förekommer ibland även brunt i tassarna och vid svansbasen. Presis som Harlekinen är black & tan genetiskt ren och starkt ärftlig för teckningen, dvs när båda föräldradjuren är B&T blir hela kullen B&T.



Phantom
Phantom markeringen är det samma som Black & Tan, men med olika färger. Tex. svart med silver, blått med silver etc.



Mismark
Mismark är som ordet betyder felfärgad. Det är en enfärgad pudel med typiska vita fläckar, dem kan även vara av annan färg, beroende på hundens grundfärg. Fläckarna förekommer normalt på underhakan, bröstet, tassarna eller i svansbasen. Detta får/bör inte förväxlas med Partipudel eller Harlekin. Avel med eller tillsammans med andra "missmark" resulterar enbart till flera felfärgade valpar.

black miniature poodle

SAMMANFATTNINGSVIS
är det uppenbart att det vore opraktiskt att samla dessa olika former i en enda grupp. Det finns alltför stora skillnader i den gentiska koden som styr de olika färgerna och markeringarna.

Mer om genetiken
Om du vill fördjupa dig i denna spännade kunskap, kan du läsa mer här: http://www.canine-genetics.com/pdlcolor.html

ARBETE MED FLERFÄRGADE PUDLAR

Att arbeta med avel och att få pudlar med Parti-gen accepterade är inte alltid lätt. Anledningen är att Parti-färgen har varit bannlyst och tabubelagt i decennier. Stamtavlorna visar inte alltid hundens olika färg-arvsanlag.

De flesta valpar som föddes flerfärgade avlivades redan vid födelsen. Uppfödaren ville dölja, att man i sin avel hade hundar med kvarvarande parti-gen. Detta innebar, att enbart  enfärgade valpar såldes till sällskap eller gick vidare i avel. Detta resulterade ibland att antalet hundar i avelsprogrammet reducerades till så få, att uppfödarna var tvingade till ianavel...vilket i sin tur resulterade till idag ärftliga defekter och sjukdomar hos pudeln.

Men det fanns uppenbarligen uppfödare som insåg att viss del av kullsyskonen skulle vara Parti-genbärare, och om båda föräldradjuren hade detta gen var resultatet att avkomman blev antingen flerfärgad eller starkt Parti-genbärare. Och det är genom dessa uppfödarnas envisa arbete alla dessa "annorlunda pudlar" finns idag kvar! 

Tecken som "skvallrar" om pudeln eventuellt bär på ett parti-gen:
- fläckar i huden på flera plattser i kroppen
- två olika färger på trampdynan/orna 
- mer än ett färg på klorna
- mer än ett färg i huden på hundens ansikte
- olika färg på huden vid svansbasen.

Hur ser det ut hos din egen pudel? Spännande är detta iallafall."

Skrivet av Marketta Cleasson
Gå in på hennes hemsida och läs mer :)


Papipoo

Jag är nu sugen på att avla fram Papipoo.... Pixie är ju första generationen. Efter tredje generationen och med ett visst antal så kan man försöka få dem godkäna som en egen ras, Pixie är ju så otroligt underbar, pigg, smidig, tillgiven, vänlig, älskar barn, vaktig (säger till om någon kommer) och orkar hänger med på allt. Så när Pixie löper den här gången ska hon paras med en Papipoo hane, då blir det andra generationen valpar.

Här är lite om rasen som jag hittade på en engelsk sida.


Papipoo

Papi-Poo är en blandning mellan papillon och pudel.

De flesta har en väldigt mjuk vågig päls, som fäller lite till ingenting och är därför rätt väl tolererad bland människor med allergi.


Helhetsintryck

Från en skala från 1-10 om 10 är som en Jack Russel hamnar Papipoo runt 4-7. Den är social, trevlig och har bra hand med barn. Det är en smidig hund som lätt kan gå en promenad på 2-3mil.


Karaktär

Papipoo skall vara en liten smidig, alert, vaken, vänlig och intelligent hund som ska kunna hänga med över allt. Den ska vara tillgiven sin ägare och vänlig mot sin omgivning.


Storlek/Färg

Storleken varierar beroende på föräldrarnas storlek men vikten ligger mellan 3-4,5kg. Den kommer i en mängd olika färger både helfärgad och fler färgad. De vanligast är black and white, svart med cream tecken, svart med vita tecken mm. Papipoo kan bli trimmad på många olika sätt. De flesta gillar "Puppy Cut" frisyren, fluffig över hela kroppen och ansiktet. Pudel klippning kan också användas. Som alla icke fällande raser behöver pälsen tas om hand och den ska trimmas var 9-16vecka beroende på hur lång du vill att pälsen ska vara. Kortare päls betyder mindre pälsvård.



Spannmålsfritt

Vill tipsa om två spannmåls fria foder. Jag tror man tjänar i längden på att ge dem foder utan spannmål och slipa onödiga veterinärkostnader och dålig hälsa vid gammal ålder. Tror även att hunden kan få några extra år med oss en om de äter foder med spannmål. Spannmål är ju inget de behöver och det är inget som är bra för dem heller. De går åt mer mängd mat till hunden för att den ska få i sig rätt mängd protein medan ett spannmåls fritt foder så finns det bara nästan nyttigt och då behöver inte hunden lika mycket av det.

Mitt nr1 foder i världen

Orijen

I motsats till typiska super premium foder, bygger recepten på Canadensiska ingredienser; biologiskt uppfödda kycklingar och grönsaker från de bördiga slätterna, viltfångad vitfisk från kalla sjöar i norra Alberta, lax från Stilla havet, tranbär och äpplen från lokala gårdar.

De färska ingredienserna ångkokas varsamt, genom en högt kontrollerad process, för att bibehålla de naturliga näringsämnena och den goda smaken.

Orijens filosofi

Det idag populära superpremium foder som finns, innehåller ofta hög nivå av kolhydrater och lite protein. Många ingredienser är tillsatta mer för att de är populära och tilltalar hundägaren snarare än för hundens hälsa.

ORIJEN representerar en ny väg att utfodra hundar och katter - den biologiskt riktiga.

Det biologiskt riktiga konceptet är enkelt: inkludera den hela, färska maten hundar och katter genom evolutionen naturligt äter, exkludera ingredienser som spannmål vilket är biologiskt olämpligt.

Från mig
Det bästa jag get mina hundar, tyvärr är det svårt att få tag på så jag kör James W nu.




Mitt nr2 foder

James Wellbeloved
Vårt hund- och kattfoder innehåller endast naturliga ingredienser. Med våra utvalda proteinkällor och kolhydratkällor är det ett lämpligt dietfoder.

- Utan färgämnen
- Utan konserveringsmedel
- Utan nöt eller mejeriprodukter
- Utan vete eller soja

Vi undviker ingredienser som mejeriprodukter, nöt, soja, vete.

Vi tror att dessa ingredienser kan vara en bidragande orsak till allergiska reaktioner som blivit alltmer vanliga idag. Såsom klåda, hudproblem, pälsproblem och diarré.

Från mig
Mina hundar älskar fodret och mår bra av det


 


Trött

Idag var en seg dag usch det var som om all trötthet bara tog över från igår. Så fick jag så klart en pall med varor som skulle läggas in. Sen kom mamma och min faster och slängde in Woody till mig medan de gick och shoppade. De stannade som tur var tills jag slutade så jag kunde få åka med hem, eller ja köra *suck* Inte för att jag tycker det är något fel med att köra bil men det ger mig ingen glädje precis. Men det var kul att få köra nya bilen utan övningskörnings skylten. Nu ska pappa grilla... mumms så snart blir det mat.


Kram ♥

Äntligen :D

Äntligen har jag blivit godkänd :D Klev upp 6.30 idag för att ta ut hundarna och fixa Ellies öra. Sen åkte jag och mamma till Jakobsberg för nu skulle jag ännu en gång köra upp. Kl 8.10 var det min tur och jag var jätte nervös mer nervös en jag varit tidigare... men inte så konstigt då jag blivit kuggad 4gånger tidigare. Den här gången skulle mamma följa med som stöd. Körningen gick bra trots att jag kände mig nervös och i slutet när vi stannat så vågade jag knappt andas. Men han vände sig bara om och sa ja du har klarat det. Aaa fatta hur skönt det kändes en stor sten föll från mitt bröst. Jag är så otroligt lycklig att det är över och om en vecka kan jag hämta ut mitt körkort. Mamma är också jätte glad och ropade att hon äntligen var fri från att köra med mig :P Nu är jag i butiken med Pixie och andas ut igen :) Har så klart firat med Pixie genom att köpa en SubWay macka ♥ Får se om det blir något extra gott ikväll sen. Man måste ju fira det här och imorgon får jag bli lite sundare.


Ont i örat :(

Idag försov jag mig lite så jag fick skynda mig ut med hundarna. Stackars Ellie har fått öroninflammation i högra örat och har skakat och kliat sig fördärvad. Det började för tre dagar sen och var då bara rött och geggigt men jag har gjort rent hela tiden. Igår när jag skulle göra runt var örat jätte varmt och det började blöda när jag torkade med en servett för öron rengöring. Så idag när hon pep så fort man rörde vid örat så ringde vi veterinären. Hon var jätte ful i örat och det var torkat blod och annat rött som såg ut som brännskador. Som tur var fick vi en snabb tid och kunde åka dit en timme senare. De gjorde tester och konstaterade att det var mjölsvamp och lite bakterier. Så de gjorde rent örat och gav henne öronmedicin. Så nu ska vi göra likadant varje dag i 10dagar så blir hon snart bättre. Så jag blev fattigare men det är det värt. Passade på att höra om Pixies vikt som ligger på 2,700g.. jag tycker hon har blivit magrare även om hon ligger på samma vikt som hon brukar. Veterinären föredrog smala hundar framför rultiga men tyckte också att Pixie var något mager så nu ska hon få gå på hög energi foder.... Veterinären tyckte att 2,900 skulle vara en bra vikt för henne :)

Mamma lämnade av mig till Sofia... jag tog endast med mig Pixie. Jag skulle hjälpa henne handla till en skollaborationsuppgift. Det tog 2timmar och sen begav vi oss hemåt för att äta. 



Röstning

Idag har jag jobbat hela dagen och försäljningen gick jätte dåligt... var är alla människor? Pappa kom och hämtade oss så jag kunde köra lite innan vi åkte hem.

Sen va jag och röstade idag för första gången på min gamla skola... det var spännande. Frågade pappa hela tiden hur jag skulle göra men det gick ju bra hoppas bara röstningen vart bra :) Det är så många olika att rösta på.

Sen gick jag och Sofia ut med hundarna men det vart en kortare runda på 2timmar för Ellie rullade sig i djurrester så hon stank. Hon fick gå en meter bakom mig hela vägen hem så jag inte skulle få det på mina kläder.







Hos syrran

Kollade på filmen Australia hemma hos min syster medan de var på bio, den var jätte bra :) Sen när de kom tillbaka vid 0.00 så hittade jag en ny film Transformers som jag sett tidigare men jag ville se den igen :)

Sen vid 5.00 så skulle de iväg och jobba men jag fortsatte att sova, vid 10.30 kom de hem och gick ut med hundarna sen gick de och la sig igen. Kl.12.30 går min syster upp och sätter på badvatten och börjar fixa fram frukost, så då gick jag också upp. Har legat på soffan med Ellie mellan mina armar och Pixie uppe på mig :P jätte mysigt :)

Nu har jag blivit skjutsad hem, tog då ut hundarna en timme så nu ligger de och sover. Nu ska jag kolla igen lite mail.
Kram


Hem till syrran

Syrran ringde och frågade om jag ville sova över, hon och pojkvännen ska tydligen på bio och de vill att någon passa Fjant. Ja vad gör man inte för sina syskon :P Men det ska bli kul och de ska fixa så jag kan göra hemgjorda hamburgare plus att hennes pojkvän kommer med färska hamburgarbröd direkt från fabriken mums :)

Tur att jag är ledig i morgon... nu ska jag jobba klart och sen handla lite innan jag beger mig mot min "snart" lägenhet :)


Flyttar i Juli?

Nu har jag inte skrivit på två dagar... men det har varit så dåligt väder och inget att göra. Idag ska jag jobba 8timmar men i morgon är jag ledig. Det ska bli jätte skönt att bara få ta det lugnt och vila upp sig.

Nu är det nästan bestämt att jag flyttar i Juli det ska bli jätte kul. Kommer ta över syrrans lägenhet och så ska ju djuren med :) Det blir tommt för mamma och pappa då de blir ensamma där ett tag. Min brorsa kommer knappt vara hemma i sommar då han ska spela in en långfilm. Är så stolt över honom :D

Nej nu ska jag fortsätta jobba måste göra plats för allt foder som kommer idag :)
Kramis


Massa gott :)

Nu har det regnat och som tur var jobbade jag i butiken igår :) Brorsan kom sen vid 16.00 för att byta av.... jag ringde pappa som inte svarar och sedan mamma för att fråga om någon kan hämta upp mig, ville ta med hö och mat hem till små bäbisarna :) Det fick bli mamma som fick masa sig hit. Så medan jag väntade på henne gick jag iväg och köpte en prinsesstårtbit och en havreboll och delade med brorsan. Sen blev jag mer hungrig och bad honom köpa Fish and Chip som jag ville prova den delade vi också på. Sen när mamma kom ville hon också äta så då delade vi på en kycklingsallad. Jag fattar inte efteråt att jag orkade äta allt det där :P Brukar inte få ner så mycket annars.

Kvällen gick åt till att redigera bilder som jag tagit på min kusins 20års fest... nu är de äntligen ner brända på en cd och idag när jag vaknar :P ska jag ringa henne så hon kan hämta den :)

Nej nu måste jag sova ska jobba idag också :)
God natt


Hundar i SL-trafiken

Måste berätta att jag idag fick reda på en intressant regel för SL-trafiken som jag inte visste om. Jag skulle passa Fjant idag då min syster skulle jobba och inte kunde ta med honom så då skulle jag ha honom i butiken och hon skulle hämta upp ho0nom på eftermiddagen. När jag då stiger på bussen till jobbet så sitter en gammal gubbe där och kollar ner på mina hundar när jag visar upp mitt busskort.
- Aaa vad många hundar du har
- Ja hehe
- Det är fusk du kan inte ha så många hundar
Jag skrattar lite försiktigt och går in
- nej nej du får inte ha så många du får bara ha två
betala betala
- ee ok hehe
Jag fortsätter in och struntar i honom då jag trodde att han skämtade.
Så han fortsatte att köra bussen och sa inget mer och jag trodde att han bara ville retas.

Men när jag sen går in på SLs sida om husdjur får jag läsa att husdjur är tillåtna kopplade eller i väska/bur.
Men för kopplade djur gäller en begränsning på max två per resenär. Det har jag aldrig vetat.. där ser man
hur dålig man är på att läsa på om regler visste inte att det fanns en max gräns. Jag får väll stoppa Pixie i
väskan nästa gång och ha de andra två i koppel. Men jag tycker regeln är dålig ska man lämna ena djuret
hemma då bara för att man max får ha två djur. Jag vet att det är för de som är allergiska men det blir endå en
massa hår med tanke på att man måste gå igeonom hela bussen då man ska sitta längst bak.. dörrarna
öppnas och stängs vid hållplatserna och gör att partiklar sprids i hela bussen plus att många av de som
åker buss har djur hemma och päls åker med via kläderna utan att man tänker på det.
Sen hur ofta är det en massa hundar i varje buss oftast är det 0-3personer men oftast när jag åker är det
endast jag som har hund så varför endast två per person? De uppmuntrar ju en att åka kommunalt för att
spara på utsläppen ja men då går ju inte det om jag inte får ha alla hundar med mig. Nej usch det är en
konstig regel tycker jag. I stället borde de ha en regel att det får vara max ? hundar per buss tex och då får
man vänta på nästa om det är fullt. Då vet man i alla fall att man får ha med sig de hundar man ska och
endå blir det inte för många hundar i bussen. 


Bror och jag

Ännu en varm dag och så klart ska man jobba nästan hela dagen. Jobbade från 10-17.30 sen kom brorsan och löste av mig. Jag bestämde mig endå för att stanna och åka hem med honom. Passade på att kolla lite i butikerna men hittade inget intressant så jag köpte subway till mig och brorsan.... usch jag har en tendens till att skämma bort honom, men så är det ju att ha syskon.

När vi gick från bussen med hundarna såg vi två killar med radiostyrda bilar som de körde med på gatan. Hundarna vart helt tokiga och verkligen sträckte på sig med öronen spetsade, Pixie muffade lite smått. De såg jätte roliga ut fick kämpa med att inte uppmuntra dem... vill ju inte att de ska börja jaga radiostyrda bilar :P


RSS 2.0