Kai Ken

På tal om Silver Fang så ska min nästa hund bli en av raserna i filmen. Har haft koll på den i 3år nu och har bestämt mig att jag ska skaffa en. Den passar mig perfekt... men jag ska inte ha någon fören Pixie har fyllt minst 3år :)

Så vilken av karaktärerna syftar jag på. Så klart de omotståndliga tigerbröderna Akatora, Kurotora och Chutora.

Klicka f�r att st�nga bilden

Rasen heter Kai och teckningen (tigrerad) som jag vill ha heter Tora. De brukar kallas för Kai tora-ken vilket betyder Tigerhund.

Namn:
Kai
Ursprungsland: Japan
Andra namn: Tigerhund (Kai tora-ken)
Storlek: Hanhund: 50-56 cm, Tik: 46-50 cm
Vikt: ca 25 kg

Historia:
Kaihunden är en gammal Japansk ras som utvecklades till en jägare i Kai på ön Honshu. Deras hemland är omgivet av berg och rasen var till en början isolerad just där. Firearms introducerade rasen och den blev använd av professionella jägare som specialiserade sig på att jaga hjort och vildsvin.

Rasen blev inte uppmärksammad av Japan förens år 1934 och är fortfarande väldigt ovanlig. Eftersom man hört om deras legendariska mod trodde man först att rasen var för primitiv för att kunna bli en familjehund, men nu har myten försvunnit. I United States har rasen visat sig vara en trevlig och lojal familjehund. 

Karaktär:

De viga och muskulösa Kaihundarna är kända för sitt mod, intelligens och skicklighet. Japans traditionella papper beskriver rasen som en naturlig jägare, en pålitlig vägledare och otroligt hängiven sin ägare.

Den är en typisk jägare och kan bli en mycket duglig vakthund. Lika trogen som den är sin familj, lika avståndstagande brukar den vara inför främlingar. Den är godmodig och tolerant mot barns behandling och är inte aggressiv gentemot andra hundar.




Om du vill veta mer om rasen kan du besöka kennel Classy.. där ifrån ska jag köpa min blivande Tigerhund. Hon håller på att skriva en egen bok om rasen då det inte finns så mycket information om dem.
http://www.classykennel.com/


Kommentarer
Postat av: Angelica

Fin ras det där. Min nästa hund blir dock en malinois ;)

kramar //Angelica

2009-04-12 @ 20:14:44
URL: http://www.angelicashundar.webs.com
Postat av: Rebecka

Vad roligt jag har en liten japanare här hemma som är den minsta av dem fem raserna :) alltså Shiban.



Han heter Aki och är inne på sitt 6år. Hade en Akita innan, men nästa blir nog en Shikoku men finns dock bara en dokumenterad i sverige som jag vet som är black and tan och hane .. dem är så fina borde finnas fler av dem i sverige. Min akita var ju en japansk akita och dem finns ju knappt längre i sverige :( ..

2011-02-02 @ 13:47:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0