Utställning Enköping 30/10

Utställningen idag har gått bra. Vi åkte dit med mamma som sen släppte oss och åkte vidare till en kompis i närheten. Vi hittade en ledig plats på golvet i tennishallen där vi slog läger. Vi tog upp tygburen och satte upp stolarna, sen var det bara att checka in. Hon vid info bordet poängterade till mig att min vacc redan gåt ut då det står 1år. Men de skriver alltid 1år men har sagt att det går bra vartannat år beroende på hur hunden lever så det får man avgör själv. Så i min familj har vi alltid vacc varanat år eftersom vi inte har hundarna på dagis och träffar en massa nya hundar hela tiden. Hon verkade lite skeptisk men släppte igenom oss. Hon ska ju vacc snart nästa vecka ska jag boka tid och veterinären har sagt att det är ok med vartannat år men ska prata med dem igen. Men konstigt är det då ingen kommenterat det tidigare på utställningarna.

Tygburen funkade jätte bra i början och det var skönt att kunna slänga in dem där. Men ack tror ni inte att Hippie lyckas få håll i öppningen och trycker huvudet igenom så det blir en jätte repa i den. Han ville verkligen inte vara kvar där något mer själv.

Vi träffade Carina och Rikkie där, han var jätte glad att se oss. Han är sååå söt och har sån härlig päls :) Utställningen gick bra hundarna var jätte duktiga men tyvärr vart det ingen placering för någon av oss. Men de andra två lyckades i alla fall få en varsin medalj "TIG" :) Sofia fick bara positivt i Hippies bedömning och vi hoppas på en placering nästa gång då vi tränat mer på fotgående. Pixie där emot vart väldigt orolig i mitten slutet av dagen efter våran bedömning, inte alls likt henne. Hon var rädd för alla hundar och var mkt försiktig.

Våran domare var jag besviken på hon hälsade inte ens på oss när vi skulle upp för bedömning, istället så pekade hon och ropade runt oss så vi inte visste vad vi höll på med och jag tror att efter det så var nog Pixie rätt förvirrad och kan ha påverkat henne hur hon betedde sig sen.

Skickade ett klagomail till dem då jag förutom oss tänker på hur en nybörjare skulle ha känt sig.

Förutom det hade vi en trevlig dag och vi ser fram emot Enköping :) Förhoppningsvis med våra andra trevliga domare.

Båda hundarna var helt slut och i morgon blir det träning på planen igen ;)

Bilder från dagen tyvärr var ljuset jätte dåligt

Hippies första bedömning


Pixie är redo

Pixies bedömning

Snygga Hippie - Kolla in hans snygga halsband ;)

Söta Rikkie med Carina väntar på resultatet

Hippie och Sofia väntar på resultatet

Stolt matte och stoltare Hippie ;)


Hundvård

På lördag är det utställning i Enköping. Ska bli jätte kul och Sofia ska med och ställa Hippie. Så om någon ska dit så ses vi där ;) Rikkie och Carina kommer också, ska bli kul att se honom igen. Det var ett tag nu, lilla busungen ;)

Vi ska hem till mamma på fredag, då hon skjutsar på lördag. Så då ska vi göra oss fina jag och Pixie, sen ska vi bara ha kul på lördag. Ska försöka komma ihåg kameran. 

För er som behöver en bra hundfrisör eller bara rådgivning om eran hund så kan jag rekommendera Jeanette som köpt Gizmo "James" från Ellie sista kull. Hon har utbildat sig och finns i Hammarby Sjöstad, ni kan läsa mer på hennes hemsida http://www.jeanetteshundvard.net 

Hade bra
Kram

Sveriges Favorit?

Pixie är med i bildtävlingen "Sveriges favorit?" hos Dogman. Gå gärna in och rösta på henne och passa på att anmäl ditt eget djur :)

Man vinner presentkort på valfria varor hos dogamn.

1:a pris 4000:-
2:a pris 2000:-
3:e pris 500:-

Läs mer, rösta och tävla på www.dogman.se

Min Favorit - Dogmans bildtävling


Respekt

Det har varit en trött vecka, både jag och Pixie är sega. 

Igår på jobbet när vi skulle ut och snabbkissa så hände något. Vi var på väg tillbaka längs cyklarna och Pixie hade stannat upp en bit bort för att nosa. Sen kom hon skuttande i full fart men nitade till och saktade ner innan hon kom enda fram till mig. När jag då skulle vända upp mig ser jag en hund bunden vid sidan av mig. En rottis hane som vänder på huvudet och stirrar på mig. Pixie börjar nu sjunka ihop, jag fortsätter framåt men tar ett kliv åt sidan för att den inte skulle bli inträngd mellan cyklarna. Pixie börjar nu jätte tyst och sakta smyga sig åt sidan nästan krypa fram med nerböjt huvud i en jätte båge runt hunden. Det såg jätte roligt ut. Precis när hon kommit i jämnhöjd med hunden en bit bort hoppar hon till och skäller rakt ut innan hon springer efter mig och sen så klart skälla lite till framme vid mig. 

Oftast när hon ser andra hundar så brukar hon skälla till först och sen springa till mig. Men då var hon helt tyst efter att ha känt vitringen och sett hunden stå runt hörnet. Rottisen sa inte ett ljud men följde Pixies rörelser. Men hans blick verkade vilja säga "håll dig på avstånd".

Nej nu ska jag fortsätta jobba :)
Kramar ♥


Helgen 8-10/10 och idag

Har varit ledig fredag, lördag och söndag, det var jätte skönt. På fredagen efter morgonrundan vart jag hembjuden till min systers pojkväns lägenhet på middag. Så klart med både honom och syrran. Det var min första gång där, lite roligt då Pixie redan varit där innan mig :P De bjöd på nachos och sen tittade vi på film. Jag hade jätte trevligt och som tur var fick vi skjuts hem :)

På lördagen kom Sofia och Hippie hem till oss. Pixie och jag hade inte kommit upp ur sängen, men vi fixade oss snabbt och sen gick vi vår planerade väg till Bromma zoo för att handla. Tyvärr hade de inte vad jag ville ha men det vart lite godis. Promenaden vart i alla fall bra och vi hade jätte skönt väder. Tror båda hundarna var mycket trötta när vi kom hem. Jag och Pixie åkte hem till min kusin lite senare för att sova över. Föräldrarna var på landet med katterna så det var fritt fram att ta med Pixie. Pixie tyckte det var jätte kul och lite konstigt att komma dit. Hon brukar normalt inte få följa med om det inte är släktträff ;) Deras ena katt gillar inte hundar så Pixie är ett lätt bytte :P Vi hade jätte kul kollade på film och pratade en massa.

På söndagen efter att vi varit ute med Pixie var det dags att åka hem. Jag blev hämtad halvvägs av mamma och pappa som var och shoppade. De lämnade av mig och åkte sen vidare till sin dans. Syrran hade lämnat Fjant så jag fick med mig tre hundar till träningen. Jag kom dit först och började med att träna en i taget att klättra på stegen. Fjant var den som var mest spenstig och knappt ville gå. Jag fick stödja honom ordentligt. Pixie var också svår men hon gick bättre men dock på sidan mest då hon tyckte det var enklare *så klart* :P Honey var snabbast och höll sig som hon tyckte var smart (hade väll kollat på Pixie :P...) på sidan hela tiden och tågade framåt.

När Sofia, Diesel och Hippie kom höll jag fortfarande på med Pixie som såklart inte ville koncentrera sig när kompisarna kom. Vi körde sen fotposition, följsamhet, platssittning och lite freestyle. Med Fjant körde jag även hindret med apportering av en boll. Fjant var duktigast och höll sig lugn under träningen. Pixie vart snabbt uppe i varv och det var en utmaning att få henne att lugna sig. Men Pixie är den som en fixar positionerna bäst. Honey är jätte duktig på de lugna övningarna som tex platssittning. Men när det kommer till att lära in nya saker är hon jätte trög och ibland undrar man om hon ens försöker göra en ansträngning. Men hon är ju lilla prinsessan i gruppen så man får väll acceptera det och ta det i hennes takt. Men mitt tålamod är inte det bästa så jag var inte så glad den dagen. Men det ska ju gå upp och ner för att sen kunna bli ännu bättre. Så vi avslutade kvällen för att inte tappa humöret och lät hundarna få leka av sig och tog sen en promenad innan vi gick hem.

Väll tillbaka så hade syrran och pojkvännen redan börjat laga mat. Brorsan och hans flickvän satt uppe på hans rum och strax efter kom mamma och pappa tillbaka. Vi stannade och åt mat och fikade. Sen fick jag skjuts hem av syrran.

Nu är det snart ny helg, dagarna tickar iväg så snabbt. Har Pixie sovandes bakom mig som har en ny korg/igloo som hon valt ut. Lilla Toya är också här och sover skönt i sin lilla tygbur. Har klippt klorna och borstat henne, så hon har nästan sovit hela tiden efter det :)

Nu ska jag fortsätta jobba, jag hoppas det blir en bra dag :)
Kram på er ♥


Höst

Bilder från morgonpromenaden.

Här kan ni se hennes fina höstjacka och sele :)





Kallt på med jacka och sele

Nu börjar det smått bli kallt på kvällarna, ibland åker Pixies rosa höstjacka på när det blåser när vi är på väg hem från jobbet. Vi tar det ju oftast lite lugnare på kvällen och då rör hon sig inte lika mycket så då är det skönt med en enkel jacka som skyddar. Dock endast när det blåser eller regnar, annars klarar hon sig än så länge utan ;) Men till vintern blir det vinterjackan på.

Pixie har fått en härlig sele "Top-Canis" av min syster. Den är mjuk och tjock perfekt nu inför höst och vinter. Så klart rosa och med reflex, finns i flera färger. Mitt sele kommer från butiken Sea hund och katt i Kungens kurva. De har en massa härliga produkter och saker så jag och Pixie rekomenderar varmt att åka dit :D


Bilden är tagen från Top-Canis hemsida
Vi ska försöka ta lite bilder på Pixie i morgon med hennes sele på ;)

Älskar ♥

Hej!!
Hittade en hund sida med en massa för hunden. Men så fick jag se den här snygga bilden med en härlig outfit som man inte kan annat en kära ner sig i ;) Jag har dock inget sånt på Pixie mer än att sätta på för foto för skoj. Den här hade dock varit helt underbar att fota Pixie i utomhus. Men så klart hittade jag inte den på till salu sakerna :( Så jag får väll hålla mig till en enkel scarf eller en rosett. Men allra snyggast är hon ju naturell ;)
dog apparel

En lördag

Idag har vi:

♦ Sovit fram till 12.00
♦ Frukost till hundarna
♦ Varit på morgonrunda runt sjön i 1tim och 15min
♦ Handlat lite mat
♦ Mat till mig, stekta köttbullar och rödbetssallad
♦ Tittat på tv
♦ Gått en långrunda i 1tim
♦ Klättrat på stubbar och stockar
♦ Städat och tvättat
♦ Tagit en macka
♦ Kvällsmat till hundarna
♦ Tittat på One Piece och Halv åtta hos mig

Nu ska jag ut med hundarna och sen ta ett bad. Sist innan det är dags att sova blir det något mer avsnitt av One Piece ;)

Lite bilder från ikväll

Pixie har hittat en ny sovplats


Söta Fjant

Pixie har fått en nytt gosedjur från Coop för 99kr


RSS 2.0