Helt solo

Sofia vart förkyld så vi bestämde oss för att skjuta på filmkvällen. Så nu är jag helt solo utan hundar och utan Sofia :P Men hon kom förbi butiken idag då jag lovat att hjälpa henne med sitt marsvin som fått en ny varböld på rumpan. Man måste ju klämma ut allt och sen hålla rent. Så då fick jag lite sällskap en stund. Rikkie som skulle komma idag kommer i morgon på morgonen istället.

Jag kom även hem till en rymlig lägenhet då syrran flyttar i helgen och har redan flyttat ut alla sina saker, så nu har man plats ;)

Den här bilden tog jag i går natt


Kloklippning

Idag har jag legat och klappat och pussat på de små :) Har även klippt klorna på dem för första gången. Pegasus och Katla tyckte det var lite jobbigt att sitta still medan Phoenix och Nessie satt snällt och väntade.

Det är så roligt nu när de börjar försöka stå på benen. När de ska äta ställer de sig lite på bakbenen och försöker trycka så hårt de kan i hopp om att det ska komma ut ännu mer mjölk.

Imorgon kommer Sofia och Hippie på besök då vi ska ha en ny filmkväll. Planen är att se Happy Feet 2 och äta våran signatur rätt ;) Ska även rycka öron på Hippie, så han kommer hata mig, tur att han förlåter så snabbt efteråt ;) Steffi ska så klart med och Rikkie kommer på kvällen eftersom Svea ska träffa honom på lördag. Så det blir en del hundar. Så jag får lämna Pixie och valparna till mamma, men vi ska dit på lördag igen ;)

Bilder från idagHej världen...

Tänk att få komma tillbaka till mina älsklingar och få uppleva att de precis börjat öppna ögonen och ta några darriga steg framåt, så härlig känsla. Än är synen suddig för dem men om två dagar kommer de kunna se ordentligt. Jag har fixat med dolda fel försäkran så nu fattas bara avmaskning och veterinär besiktning.

Tog bilder idag då de är 2veckor Grattis ♥ Pixie skulle så klart ligga nära så hon kunde hålla koll att jag inte smugglade bort någon :P Hon är en sån super mamma, jätte snäll och låter oss plocka med valparna samtidigt som hon har super koll på var alla är. Det bästa är också att hon är den bästa hund vi haft på att hålla rent efter dem.

Pegasus

Katla

Nessie

Phoenix

Pixie håller koll på sina små modeller ♥

Phoenix ville hellre vara hos mamma än att bli fotad :P

Vilka regler gäller för djur i SL-trafiken?

Hundar och andra mindre sällskapsdjur får du ta med utan kostnad i SL-trafiken. Djuren måste vara kopplade eller förvaras i väska eller bur och du måste hålla koll på ditt eller dina djur. När det gäller djur i koppel, finns begränsningen att du får ha med dig högst två djur i koppel, som inte sitter i bur eller väska.

Av hänsyn till allergiker finns regler om var i bussen eller på tåget man får sitta om man har med sig pälsdjur. På bussen ska du sitta långt bak. På de moderna tunnelbanetågen är pälsdjur tillåtna i mittsektionen på varje vagn och när det gäller de äldre tågen får man sitta i de vagnar där en dekal med en hund vid dörrarna visar att djur är tillåtna i den vagnen. Samma gäller också för pendeltågen.

SL har egentligen inga regler för vilka djur man får ta med sig, så länge de är att betrakta som sällskapsdjur och antingen är kopplade eller förvaras i bur, väska eller liknande och hålls under uppsikt så att de inte besvärar eller skrämmer andra resenärer.

Tänk på att det finns människor som har fobier mot vissa typer av djur, till exempel fåglar eller kräldjur, så ta så stor hänsyn som möjligt när du och ditt djur är ute och reser. I tveksamma fall är det föraren, konduktören eller spärrvakten som avgör om det är lämpligt att ett djur får följa med eller inte.


Vacker som en ros

Mamma fick en röd ros av pappa ♥Klicker träning

Idag på jobbet har jag påbörjat klicker träning med Steffi och Esther, båda älskade det! Sen när vi kom hem har jag borstat steffi, skrapat tänder och även klippt mellan tassarna. Nu fattas bara badning och föning, imorgon blir det kloklippning ;)

Saknar min älskling får se om jag åker hem imorgon eller om jag väntar till onsdag. Har fixat med de nya bilderna. Sååå sööta man vill bara gosa ner sig hos dem ;)

Nessie, Pegasus, Phoenix och Katla ♥

Puss på dig brorsan säger KatlaSöta Steffi är nyfiken på valparna

MyshögPegasus ♥

Puss mamma ♥

Gosigt

Nessie sover på Pixies tass

Sällskap i sängen

I helgen har jag varit hemma hos mamma och pappa. Pixie är så söt, på kvällen kryper hon upp i sängen hos mig och vill gosa. Sen kryper hon ner under täcket och vilar en stund innan hon går ner till valparna igen. Valparna växer och är så söta, ska bli så kul sen när de öppanr ögonen och tar sina första steg.

Igår åkte jag hem tätt följd av min syster och hennes kille. De ska flytta så nu skulle de hem och packa. Så jag fick inte så mycket gjort själv utan hjälpte till. Men syrran var snäll och bjöd på pizza Tack ♥ Så idag måste jag åka hem igen och fixa med bilder ;)

Kram på er ♥

Evighet

Är äntligen tillbaka till mina älsklingar, kändes som en evighet. Men nu har jag pussat på alla och hann även ta kort och ladda ur innan batterierna på kameran dog. Så nu finns 1veckas fotona på hemsidan ;) Lyckohunden

Pixie vart jätte lycklig när jag kom men ganska snabbt efter var det bara valparna som gällde. Förutom när hon vill ut och kissa då kommer hon springandes :P Så nu blir det idag och imorgon med mina små sen ska jag sova hemma i två nätter.

Här är bilder från jobbet och hemma hos mamma och pappa

Söta Esther


Steffi vill sitta i knät

Pixie efter jag kommit hemMr Rabbit ♥

Mamma har varit på Ullared med syrran och hennes fästman. Jag bad henne kolla efter ett stort gosedjur bla, resultatet blev den här sötnosen ♥


1vecka Grattis ♥

Har tillbringat kvällarna med mina älsklingar ♥ De är så söta och nu har de börjat gäspa... super gulligt. Idag fyllde Pegasus och Katla 1vecka och imorgon fyller Nessie och Phoenix. Men tyvärr var jag tvungen att åka hem idag. Måste ta hand om blommorna hemma, Steffi ligger bredvid och håller mig sällskap. Men i morgon ska jag till dem igen och då ska vi ta 1veckas bilderna så jag kan lägga upp på hemsidan ;)

Så nu ska jag passa på att tvätta och städa lite och sen kommer jag inte tillbaka hem förens på lördag ;) Så det blir en massa gos med valpisarna och Pixie. Jag har även skickat in registrering till blandis och skickat efter valppaket med mat. Sen fattas halsband, koppel och leksak och ett veterinärbesök ;) De ska även avmaskas och jag måste fixa dolda fel försäkran och papper till jordbruksverket. Det är en del kvar som sagt. Sen är allt i sin ordning inför deras nya hem :)

Bilder från igår ;)


Pipleksaker

Har tillbringat hela dagen med mina älsklingar ♥ De låter som små pipleksaker :) Fick även väga dem idag 225g väger Katla, Nessie och Phoenix och Pegasus landade på endast 205g lill gubben ;)

Några bilder från idag

Mys med valparna ♥

Är så skönt att de är här nu. Jag lägger mig ner på golvet med huvudet i biabädden mot Pixie och valparna medan jag lyssnar när de smackar efter mjölk, så underbart ♥

Har varit hemma igår så då fick jag klara mig utan mina älsklingar. Jag, Steffi, Sofia och Hippie hade myskväll, tack för en jätte mysig och rolig kväll :D Sen efter jobbet idag åkte jag raka vägen hem till mamam och pappa för att mysa ner mig hos Pixie och valparna.

Här är lite nytagna bilder


Ankomsten ♥

Bilder på ankomsten ♥

En orolig tjej

Nu är de på väg ut - Det är här vi märker att de krockat

Steffi undrar vad som händer

Hos veterinären ♥ En hane och en tik har lyckats hitta ut ♥

En nöjd Pixie myser med sina två små nykomlingar

Mamma tar hand om valparna medan jag och Pixie var ute och joggade

En trött Pixie kämpandes med nästa valp

Här är nästa tillskott en liten tik ♥

Pixie är en väldigt lycklig mamma ♥

Nu kom sista hanen ut Hela familjen är samlad ♥Välkomna ut ♥

Nu har de äntligen kommit två killar och två tjejer :D Pixie är så stolt och lycklig ♥ Men det vart ingen enkel resa den här gången.

Igår skyndade jag mig hem efter jobbet mamma sa att hon börjat krysta vid 18.45. Jag han hem precis när första blåsan syntes. Hon vart jätte glad att se mig och var väldigt nöjd att jag kommit hem. Hon började krysta igen och jag uppmuntrade henne medan jag klappade om henne. Då ser vi plötsligt en till blåsa bredvid den andra. Vi tycker båda det såg jätte konstigt ut. Mamma kollade runt på nätet och läste att valpar kan krocka med varandra. Vi ringde genast till en veterinär min syster känner, under tiden lyckades Pixie få sönder en blåsa. Hon förklarade hur vi skulle göra för att känna efter. Mamma fick gå in med fingret och mycket riktigt låg två huvuden bredvid varandra. Veterinären sa att vi kunde testa att puta tillbaka den ena, så mamma gjorde det på den som hade fått en trasig blåsa. Hon sa åt oss att gå ut och få henne att trava så hon kunde komma igång. När vi kom tillbaka så försökte hon igen men då började hon gnälla. Vi bestämde då att åka in till Albano.

Så in i bilen med Pixie i famnen insvept i en handduk och raka vägen till veterinären. Där fick hon ta rönken och man såg fyra små valpar. Eftersom hon inte ätit eller druckit på hela dagen och att hon hållt på från natten så var hon väldigt trött. Så de gav henne dropp så hon skulle piggna till. Veterinären sa att de kanske var tvungna att göra kejsarsnitt men att de skulle se om hon piggnade till av droppen först.

Hon piggnade till och lyckades få fart på krystningarna. Vid 11.30 såg vi första huvudet och sköterskan försökte hjälpa till att dra ut den. Men han hade såklart ändrat riktning på fötterna och tog emot i vägen så han satt som berget. Hon kallade in veterinären och de bestämde sig för att snabb söva henne för att hon skulle slappna av. De kom sen tillbaka med en nöjd Pixie som var insvept i en handduk med en värme madrass under sig. Framför sig låg nu två valpar letande efter en var sin tutte. Pixie var jätte nöjd och blev lite piggare av sina nyanlända. Nu hade vi bättre hopp om att klara oss utan kejsarsnitt men det återstod fortfarande två. De gav henne kalk och lätt henne vila medan hon pressade fram de andra två närmare öppningen.

De bad mig sen att ta ut och trava henne utanför och att hon skulle rastas. Så ut i kylan och smaka på Pixie. Hon följde med mig lite motvilligt men sen slappnade hon av och kissade och sprang runt. Sen in igen med en dragande Pixie som gnällde och letade efter sin två valpar. Vid 2.30 tiden började nästa krystningar sätta fart. När vi såg blåsan ropade vi genast på veterinären. Hon hjälpte till att stimulera henne och kunde sen hjälpa till att dra ut den. Nu var det bara en kvar i magen. De bad mig än en gång att ta ut henne. Så vi ut igen och sprang runt och sen in. Då började hon med nästa, då hjälpte sköterskan till att dra ut den.

Nu låg fyra spralliga och glada valpar hos henne. Pixie var helt inne i sin roll som mamma med att slicka och tvätta och brydde sig inte om något annat. Med en suck tittade mamma och jag leende på varandra, nu var det över.

Valparna hade blivit ganska stora i magen därför hade hon svårt att få ut dem. Antagligen har de två valparna som krockade legat redan sen helgen och tryckt mot varandra och därför har Pixie inte kunnat förberedda födningen när hon borde. Två nätter innan har hon ju varit lite orolig och pipit., antagligen pga att de låg i vägen för varandra och att det gjorde ont. Men hon lyckades igår börja men då tog det så lång tid eftersom ingen kom igenom. Vi gjorde ett bra beslut att åka in direkt och de gjorde att vi slapp kejsarsnitt. Tack till personalen på Albano som tagit hand om oss ♥ Det här var bara ren otur att de krokade och orsakade detta. Men allt har gått bar och vi har fyra välmående valpar och en lycklig mamma ♥

Jag kommer lägga ut bilder senare under helgen ♥


Nu händer det

Nu har det satt igång, hon höll mig vaken nästan hela natten. Först hade hon svårt att hitta en bra liggplats hon började andas tungt, sen ville hon gå ut och bajsa. Tillbaka till sängen då skulle hon gräva ner sig under täcket med mig. När hon sen satte igång och flämta så smög jag in till mamma och pappa för att få byta plats med pappa. Han tog med sig Honey. Så nu vart det jag, Pixie, mamma och Steffi. Steffi som tyckte det var jätte konstigt att Pixie låg och gnydde började klättra på mig för att se vad som hände. I morse var hon väldigt orolig när jag gick upp, känns jobbigt att lämna henne. Men mamma är där jag bara önskar att jag hinner hem innan de kommer.

Lång väntan...

Har varit hos föräldrarna och firat påsk. Tog ledigt helt från affären vilket känns jätte bra för nu är jag pigg och har nya krafter ;) Sen har jag ju fått tillbringa en massa tid med min älskling ♥ Än har inga valpar kommit så jag har fått nöja mig med att ligga och krama henne medan man har ena handen på magen och känner hur de rör sig :D Vi får se om de kommer i natt eller i morgon natt. Jag trodde dock att de skulle komma i helgen men hon tar extra tid på sig den här gången.

Så idag fick jag lämna henne till mamma och så fick lilla Steffi följa med mig till butiken. Ska hem sen snabbt efter jobbet och hämta upp lite saker och sen raka vägen hem till mamma och pappa för att ta hand om Pixie.

Nej ska fortsätta jobba nu
Kram på er ♥

Saknar dig ♥

Jag saknar min älskling :( ♥ Har tagit mig igenom första natten och jag saknar att ha henne tätt hos mig och burra in ansiktet i hennes mjuka päls. Jag har ju Honey och Steffi men de vill bara ligga vid fötterna. Jag har ju så klart sovit utan Pixie förrut utan problem men just nu känns det lite jobbigare eftersom jag vet att det är den jobbiga biten kvar nu innan valparna kommer. Men nu är det bara två nätter kvar sen kommer jag ♥♥♥

RSS 2.0