Nytt till Werewolf och Band-Ita

Idag jobbade jag och Pixie 8,5tim var väldigt tröt men som tur var kom Sofia och Diesel och höll oss sällskap.  Efter gick jag och Sofia och letade fjädrar.. fick en så bra ide om att lägga en massa fjädrar i skyltfönstret. Tror vi letade i genom hela Vällingby på jakt efter fjädrar men bara två hade... en blomster butik och Clas Ohlson. Båda hade små paket med 5pack.. men Clas Ohlson van då de kostade 9:- medan blomster butiken tog 10:-. Sen var det bara att pynta och åka hem.

Började på en gång att fota valpar då de nu är 6veckor... sen skulle alla vägas. Min kusin Linus kom på besök och tyckte det såg väldigt kul ut när jag brottades med de små för att få dem att stå still några sekunder. Mycket trötta valpar somnade på en gång när jag var klar. Men själv kunde jag ju inte gå och lägga mig.

Nu skulle jag fixa till marsvinet (Band-Ita) och kaninen (Werwolf) Det vart jätte fint då jag gjorde rent och tog bort gallret så nu ser det mer öppet ut. Ellie gick dit för att kolla läget. Werewolf hoppade snabbt undan men insåg att det bara var hon och hoppade tillbaka för att hälsa. men Ellie var mer intresserad av pluttarna han lämnat efter sig... mums sa det :p Då var Pixie också tvungen att kolla läget. Ja se själva längre ner ;)

Sen tog jag ett snabbt bad för att tillslut lägga in nya bilder till hemsidan. Nu ska jag krypa i säng med lilla Pixan :)
Puss och slick på er


Fota valpar

Nu har jag fotat första annonsbilderna med valparna... har inte velat tidigare då de vart så små. Men nu blev det istället mer jobb. Svårt att sitta still när allt annat lockar :P





Johannelundstoppen

Igår vart det långpromenad kl. 21.00... tillsammans med mig, Pixie, Woody min kompis Sofia och hennes hund Diesel. Vi var ute i 3timmar. Vi hade jätte kul... det är otroligt hur fort tiden går när man är två. Hundarna får en rejäl promenad och vi kan bara umgås och ha kul :) Vi stannade till på macken då jag vart törstig... sen tog vi djupa andetag och började klättra upp för Johannelundstoppen. Väll uppe orkade vi inte röra oss. Som tur var hade Sofia bett att få byta hundar innan så jag hade drag hjälp upp.. man måste ju vara lite smart.

När jag kom hem var jag röd som en tomat och det stack av kylan och inte blev jag bättre av det varma badet... det stack bara ännu mera. Men både jag och Pixie somnade utmattade när vi lagt oss.





Bedårande

Valparna är nu 4,5vecka och så bedårande. De har precis insätt att de kan göra ifrån sig ljud så nu börjar det bli livat i lådan. Plus att alla börjar inse att det finns något mer intressant på andra sidan väggen.




I skogen

Hade strul med bilderna men här kommer de ;)


Solen har kommit

Igår kom mamma in stormande på morgonen. Hon hade bestämt att vi skulle ut tillsammans och fota hundarna. Så det var bara att stiga upp. De hade även ringt från vägverket och jag har fått ny tid för prov och uppkörning. Så nu är det plugga plugga plugga som gäller ;)

Äntligen har solen bestämt sig för att titta fram. Det var härligt ute och kul att se Pixie och Woody leka och tumla runt i skogen. De är så otroligt söta tillsammans. Laddar upp bilder i morgon på dem.
Kram

Pixie sötis

Min lilla Pixie är fortfarande sjuk men det är på bättringsvägen :)   Nu har hon börjat få ris så hon kan äta upp sig igen. Men jag har dåligt samvete på natten då jag måste låsa in henne i tygburen ifall om hon skulle börja kräkas.... det blir så jobbigt att tvätta sängkläder varje dag.

Idag tog jag och mamma en runda med bilen... sen stannade vi till på jobbet så jag kunde skriva under mina arbetspapper. Så nu är man officiellt butikschef :D Hittade även två charmiga killar i Vällingby den ena som var säljare för något elföretag och den andra sålde nybakat bröd vid coop extra. Riktigt trevliga hade god lust att fråga om telefonnumret men det vågade jag inte :P

Väll hemma skulle jag börja första dagen på 3dagars avmaskning av valparna. Men de var jätte duktiga som tur var så det gick rätt fort. De är så otroligt söta vill spara alla just nu... men ajg kommer väll ångra mig sen när de får hörseln och upptäcker hur kul det är att använda rösten :P

Nu har jag suttit och uppdaterat andra bloggen.... kolla på felinehouse.blogg.se ;)

I morgon åker jag och Woody till min faster och hälsar på... det ska bli kul då min andra faster, hennes man och min kusin kommer vara där. Sen är mina två (näst efter mina egna så klart) favo hundar där Nico och Nellie två Shetland Sheepdogs. Så tänkte jag även att Woody skulle få lite miljö träning.

Woody följer med eftersom Pixie är sjuk och det blir så jobbigt om mamma måste passa alla hundar så jag erbjöd mig att byta så jag tar mammas och hon tar min. Men det kommer att kännas tomt utan min lilla älva :(

Nu ska jag gosa en stund med Pixie och Ellie


Tuff dag

Snyft min dag gick inte som jag tänkt mig... först blir Pixie sjuk under natten och när jag vaknar så har hon spytt ner hela rummet plus att hon bajsat över golvet och på väggarna. Helt otroligt.. hur kan man bajsa på vägarna? Men hon lyckades. Efter att jag skurat överallt så måste vi iväg till bilskolan då jag ska köra upp. Så klart så snöar det och snön ligger tjock om vägen eller hur det går :P Väll där tycker min lärare att jag är redo så vi åker till uppkörningen. Allt går bra tycker jag och är helt säker på att jag fått godkänt.. men ack så fel man har. Jag hade använt fel pedalordning och inte varit tydlig med att lägga mig rätt. Plus att nu med tanke på vädret så var det extra viktigt att allt blev rätt sa hon åt mig. Hon jobbade i Södertälje men hade hoppat in idag pga brist på folk.

Aja ingen ide att sura jag får träna vidare och visa dem nästa gång :)


Blaskväder

Idag kom jag upp lite tidigare i alla fall... vet inte varför jag har varit så trött på sistone. Men det kanske bara är så att jag älskar min säng. Sen är Pixie lika morgon tröt som jag.. eller kanske inte men hon ligger gärna kvar och snusar med mig. Men tar jag mig upp då blir det full fart.


Men man känner sig inte så motiverad till att gå ut i det här blaskvädret. Bara en massa vatten och is massor lite var stans. Men det stoppade inte Pixie från att skutta om kring. Godis stenarna är nog det bästa på hela promenaden enligt Pixie.. hon missar inte en enda.

Nu när det är kallt så använder jag täcke på Pixie då hon fryser lätt. Har köpt Hurttas nya vinter jacka. Kan varmt rekommendera den om man vill ha en snyggare jacka som är lätt att ta på och håller värmen bra. Finns i färgerna svart/brun/röd kan köpas i Vällingby för 475:-

Övningskörde idag då jag kör upp i morgon *aa* läskigt men det går nog bra. Har ju tränat flitigt med mamma.
Sen vart det in till Vällingby och jobba några timmar. Passade på att ändra om i hyllorna och fota lite. Sen skulle jag hinna med att lägga upp de sista varorna som hade kommit. Slutade med att jag vart kvar en timme extra *suck*  Men jag vart ju nöjd så det var huvudsaken.

När jag kom hem var det dags att fota och väga valpar och uppdatera hemsidan.. de är ju nu 3veckor :) Ni kan kolla in dem på http://www.lyckohunden.se/


Det enda fina med allt vatten är att det speglar sig så bra


Pixie i sitt fina vinter täcke från Hurtta

Bluff annons men så roliga....

Dessa är bluff annonser... säljarna lurar er att köpa en valp som ni aldrig kommer få se.
Hur ser man då om det är en bluff annons ja ni kolla själva :P

Man dör ju av skratt på vissa *svenska lexikon eller vad* X)

 








Valpar

Ville bara lägga in några tok söta bilder på valpisarna endast 3veckor ;)

Högst upp från v. Lillian Amelia Irma Gipsy Annie Bella Mary






Bubbel trubbel

När mamma och jag var i Stäket hittade jag såpbubblor för 10kr var bara tvungen att köpa. Det väcker fina barna minnen.

Så idag testade jag dem på hundarna.. Pixie vart jätte rädd och sprang bort medan Woody bara kollade på dem med frågande blick. föresten är Woody mammas hund för er som undrar. Han är en dvärgpudel black end tan Finns endast i Tyskland så han är regad där. Kommer kanske kunna ställa honom i Sverige så småning om. I tyskland heter teckningen Fantom.. finns även merle och harlekin.

Men åter till bubblorna... Ellie tyckte det var jätte kul att jagga dem och äta upp dem. Hon skulle även rädda sina valpar undan de dumma bubblorna. Så därför fär ni se en bild serie där Ellie jagar bubblor... ser jätte kul ut


Vem har tappat ett ben?

Som jag skrev tidigare tog jag ut hundarna sista runden... jag orkade inte gå så långt så det vart en kortare runda vid villa området. Vid en öppen plät med ett buskage längre in stannade hundarna för att göra ifrån sig. Ellie går alltid lös medan de andra fick gå i koppel. När jag skulle gå hemmåt från platsen så upptäkte jag att Ellie inte hängde med. Aja tänkte jag hon hittar ju hem själv men för säkerhets skull visslade jag några gånger på henne. hon har ju 8små valpar hemma som väntar så om inget hänt eller hon hittat något så skulle hon absolut inte halka efter. Funderade på om hon hade sprungit hem till valparna. Men några minuter kom hon farande längst vägen.

Skulle precis ge henne sin godbit för att hon kom då jag ser henne springa förbi med ett ben i munnen. De var helt färskt med kött på. Jag sprang hem och samlade familjen och vi diskuterade vad det var för djur som slaktas... mamma trodde dock att någon slängt rester ute... nyfiken som jag är sprang jag ut med Ellie igen. Jag kastade in benet i skogen under en gran och sa strängt åt Ellie att låta den ligga... man vet ju inte om det kan ha någon smitta eller vara dålig. Sen bad jag henne vissa mig platsen där hon fan den.

Lydigt traskade hon åter till platsen... där ligger en gul plastpåse. Jag lyfter upp den och i ligger en massa köttslamsor. Mamma hade nog rätt den här gången.. men hur kan man slänga rester mitt på en gräsplätt där barn och djur kan hitta det. jag slängde det i papperskorgen och sprang hem för att tvätta av mig och Ellie. Tur att ingen dött i alla fall :P

Ellie håller hårt i sitt fynd
Ellie håller hårt i sitt fynd    -     Woody vill gärna ha en tugga


Mm ser smaskigt ut....    Benet och sen köttslamsor var det vi hittade

RSS 2.0