Hundbus

Har i helgen varit hos mamma och pappa. Shion växer hela tiden och är ordentligt väl göd ;) Nu har han öppnat ögonen och även börjat ta sina första steg, jätte gulligt.

Brorsan och flickvänen tog med mig ut båda dagarna till bla ikea och bjöd på mat och fika. Tack jag hade jätte trevligt :) På söndagen släppte jag ut alla hundar för att fota gissa om de var glada. Men tror Pixie är den som njuter mäst ;) Härligt väder var det också synd att jag hade min mens annars hade jag kunnat ta ett dopp i poolen som pappa fixat fram. Men nu till helgen tänker jag nytja den ;)

Är helt slut idag då jag hade 4 leveranser med hund/katt mat och katt sand. Inga lätta saker om man säger så, jag behöver värkligen ett bad idag ;)

Bilder från hundbuset ;)Ren lycka ♥


Ledig ♥

Mamma har jobbat fredag och måndag så jag kunde vara ledig med valparna Tack ♥ Men nu är man tillbaka och har idag gått igenom vinden med mamma efter saker att rädda från branden.

Bilder på mina älsklingar och en på söta Honey

Det brinner

Jag är hemma i lägenheten igår kväll och höll på att fylla badkaret och diska när kl var 23.10. Då hör jag hur poilisbilar närmar sig och åker förbi, jag tänker inte så mycket på det och fortsätter med mitt. Helt plötsligt hör jag hur någon sliter upp portdörren och dundrar upp för trappan. Jag tänker först att det var grannens kompisar igen som är rätt högljuda. en när jag tittar ut ser jag flera brandmän som drar på stora brandslangar upp för trappan, jag tittar ut genom vardagsrumms fönstret och ser att hela gatan är full med brandbilar och poliser. Då började jag även känna doften av rök.

Pixie och Katla vart så klart jätte oroliga. Jag väntade en stund för att se om de skulle knacka på, men när inget hände tog jag ett bad. Men så klart så skulle de komma precis då och knacka eller typ banka så jag fick kasta mig upp ur badet och slänga på mig morgonrocken så de inte skulle slå in dörren :P Så där stog jag dyblöt och droppade mitt framför dem. De frågade om jag sett någon rök hos mig vilket jag inte gjort bara känt doften. Sen skakigt hoppade jag ner i badet igen.

Efter det har jag tittat på dem, genom fönstret, dock inte tagit några kort för jag vågade inte dra upp persiennerna. Det var en massa bultande, spolande och springande i 2-3timmar. Jag vågade heller inte ta av mig morgonrocken ifall de skulle knacka på igen. Försökte lägga mig och sova men det gick inte så jag ringde mamma och berättade vad som hänt och pratade även med pappa. Mamma ringde sen upp och sa att papap var på väg för han var orolig. Det kändes skönt sen när han kommit för då kunde man veta lite mer vad som hände. Det var lägenheten över mig fast till vänster som brann och tydligen ska det ha spridit sig till vinden. Oturligt bnog har jag mitt vindsutrymme precis där så vi fick ringa försäkringsbolaget.

Idag på morgonen så var fastighetsskötaren hos mig för att fixa toan. Då pratade vi om branden och han frågade om jag kunnat sova något. Han förljde även med mig upp på vinden för att kika. Det luktade jätte starkt och det var två håll i taket och golvet till vindsutrymmet mitt emot hade de täppt till ett håll. De hade varit tvungna att gå igenom där till vardagsrummet för att släcka antar jag.

Ikväll måste jag åka tillbaka då fastighetsskötaren ska komma i morgon igen då han var tvungen att köpa ett nytt fäste till toan. Får se hur det ser ut när vi åker dit. De ska ju ha utredning idag.

Så här stod det på blåljus.se

ALVIK-STOCKHOLM En kraftig lägenhetsbrand utbröt på Tranebergsvägen 84 i Alvik natten mot onsdagen. En större räddningsstyrka kallades till platsen.

Vid framkomsten brann det kraftigt i lägenheten och lågor slog ut genom fönstret. Branden orsakade en kraftig rökutveckling, men ingen person ska ha skadats vid branden.

Vid närmare undersökning kunde man senare konstatera att branden spridit sig till vinden. Räddningstjänsten var tvungna att såga upp delar av taket för att försäkra sig om att branden var ordentligt släckt. Källa http://blåljus.se/display.asp?newsID=9298&visa=bilder&mapp=public_pictures/120711_alvik


Foto: David Spak / Spaksmedia.se

Foto: David Spak / Spaksmedia.se

Foto: David Spak / Spaksmedia.se

Djurgården

Pixie mådde bättre sen innan vi skulle lägga oss. Jag Sofia och hundarna var på en runda vid Djurgården i söndags. Bra väder för hundarna dåligt för kameran ;) Vi var ute i 4timmar sen åkte vi hem och hade filmkväll. Tack för en underbar dag ♥

I måndags var jag till veterinären med Katla som fick sin 12v spruta. Passade även på att fråga om Pixies sår du jag även hittat ett under ögat som var rätt djupt. Sköterskan trodde att det var Katla efter att ha sett dem busa runt på golvet. Hon menade på att eftersom det är en valp har hon sylvassa tänder innan hon byter dem.  Stackars min älskling, får vara på dem ytterligare när de leker.

Har även en stor nyhet att berätta, jag har blivit moster :D Min syster födde henne i torsdags, så söööt.... ;) ♥ Har beställt presenter till henne som jag var och hämtade idag. Så imorgon ska jag åka över med dem :)

Nu ligger nya bilder på valparna ute på hemsidan www.lyckohunden.se

Här är bilder ifrån lördagen
Min älskling är deprimerad :(

Min älskling har blivit dålig i magen :( Hon var lös i magen igår och idag och kräktes i morse. Såg då att hon fått upp någon grön mjuk grej, funderar om det är godis som barnen har gett henne. Hur som helst har jag idag sagt att de inte får gå ut med henne längre, tråkigt men det går helt enkelt inte att lite på dem och så kul är det inte att torka rumpan och torka golven. Sen har hon även blivit deprimerad ikväll, hon vill ligga väldigt nära och tar inte emot något godis inte ens oxfilé. Men det kan bero på annat också. Hon gillar inte höga ljud och idag åkte kompostgallret på golvet. Hon fick även ha antiskällhalsbandet ett tag som hon inte gillar. Så nu ligger hon i sängen på kuddarna medan jag skriver. Katla där emot är inte det minsta bekymrad och ligger nedanför och gnager på ett ben ;)

Beställde en pizza nu på kvällen för jag vart så sugen. Men de har bytt ägare värkar det som och inte till det bättre. Det var inte samma goda smaker utan ganska smaklöst. Sen gjorde de håll på den första pizzan så jag fick vänta ytterligare på en ny, men sen fick jag även den med håll och en gratis sås ;) Så det var bra servicen var det inge fel på :) Får prova tonfisk salladen nästa gång och se om den är lika god som innan.

Kramiz


Full fart i Lillskogen ;)

Skulle ha åkt hem igår men dum som jag var glömde jag kameran så jag fick åka tillbaka till mamma och pappa. Men nu är den med och jag är hemma och hemsidan är uppdaterad ;) www.lyckohunden.se

Det var en lugn dag på kunder men inte desto mindre jobb, hann inte med allt jag ville. Lånade ut Pixie idag igen men idag var de ute alldeles för länge nästan 5 timmar plus att hon fått ett sår när hon varit ute. Så det är sista gången jag lånar ut till dem.

Efter jobbet och när vi lämnat av allt hemma så tog jag med tjejerna till lillskogen så de fick springa av sig. Det var Katlas första gång där och hon trivdes jätte bra. Full fart hela tiden såå sööta ♥

Lillskogen idag ;)
Sveas lilla Shion ♥Honeys pojkar ;)


Den smärtsamma verkligheten

Det vart en jobbig kväll/natt. Mamma ringer och säger att det är på gång med Svea, jag skyndar hem efter jobbet. Jag han hem och det dröjde några timmar innan hon började krysta ordentligt. När äntligen första valpen var på väg lyckades vi bara få ut huvudet. Vi prövade allt och pratade även med veterinären men det gick inte att få ut resten. Efter 40min kände vi att det var dags att åka in, vi åkte till Bagarmossen.

Väll där fick de ta in henne för att se om det skulle gå att söva och få ut valpen, som fortfarande levde. Men den satt helt fast så det fanns ingen annan utväg en kjesarsnitt. När de sen äntligen kom tillbaka hade de bara en valp med sig. Den första hade inte klarat sig, båda var pojkar och nu låg lillebror i min famn. Känns jätte jobbigt, samtidigt är jag jätte glad att Svea klarade sig och även den sista valpen. Veterinären berättade att valpen hade legat fel med benen. De låg med benen neråt och gjorde att valpen fastnade med axlarna. Det gick varken att få den fram eller tillbaka. Ren otur helt sagt då Svea var jätte duktig och hade jätte bra krysningar.

Känns som hela sommarn har varit oturs drabbad både Pixie och Svea.

Jag är inte helt nöjd med besöket på Bagarmossen. De tog hand om oss första men sen vid uppvaknandet struntade de helt i oss kände det som. Även om de har operationer och akutfall så måste det ju finnas någon som tittar till en och säger att det kommer ta lite mer tid eller lugnar en. Hos dem måste man i stället gå ut ur huset och ringa på igen för att få tag på någon i personalen. Till slut när vi vart oroliga att hon skulle få för mycket dropp då de sagt 20min och det hade gått 1timme så började jag knacka på dörren då kom veterinären men hon var inte jätte glad och sa att vi måste vänta då de hade en magomvridning. Självklart förstår jag det men även om man inte är den mest akuta så är man ju fortfarande orolig så de borde ha någon som kan komma och titta till en. Tänk om något plötsligt händer ska man då behöva springa ut för att få uppmärksamhet *suck* Nej det har helt klart blivit sämre så nästa gång vilket vi inte hoppas men kommer jag absolut försöka unvika att hamna hos dem. Albano var i så fall mycket bättre då de hade ett personal rum där det åtminstonde alltis fanns en att fråga vad som hände.

Men nu har jag en mycket nöjd Svea med sin lilla son. Hon är en jätte duktig mamma och har skött honom jätte fint :) Vi kommer bära med oss store bror i våra hjärtan och vet att han får det bra på trappalandas evigt gröna ängar med sina förfäder.

 

If tears could build a stairway and heartache make a lane.

I´d walk the path to heaven and bring you back again.


Our family chain is broken, and nothing seems the same.

But as God calls us one by one, the chain will link again.


By Vicky Holder


RSS 2.0