Det svider

Nu var det ett tag sen jag skrev men det har varit så mycket. Utställningen med Kessie gick jätte bra hon var super duktig och det var så värt att anmäla henne. Domaren var jätte trevlig och hon fick ett bra omdöme men kom tyvärr sist. Men hon växer och kommer bli ännu finare ;)

 

Under den här månaden har jag varit hundvakt en del bla till Rikkie som var nästan 1vecka hos oss då dagiset var stängt. Vi hade Svea över en helg då de skulle bort och jag har även haft en vovve som heter Tyra under en dag. Nu har jag Steffi hemma och ingen Kessie då mamma och jag bytte hund, vi ska byta tillbaka i helgen. Steffi och Pixie har nämligen varit på reklaminspelning för Acne Produktion. Är så stolt över båda som skötte sig super bra. Det vart en lång dag från ca 10.30 till 19.00. Kommer lägga ut en länk när reklamen kommer ;)

Nu saknar jag min bäbis så mycket, men jag har Pixie och hon är super glad endå kanske lite rastlös eftersom hon inte har någon att busa med ordentligt. Men vi har Steffi och hon är också super mysig och vill busa. Båda ligger och vilar efter att jag har varit på dem med kammen, inga tovor här inte. Speciellt med Steffis päls då hon har Powder Puff päls så måste man sära på håret en gång varje dag för att undvika tovor.

 

Vill även berätta att idag på jobbet blev mina bröst sönder rivna :P (tre revor på ena sidan och två på den andra) och min tröja trasig av en gotlandskanin som jag skulle klippa klorna på. Har haft den en gång tidigare och hade syrran för några dagar sen som rev min hand. Första gången lyckades de också rivas och sprattla sig fria. Man känner sig dum då jag klipper klorna dagligen på mesta dels hund men även katt, kanin och marsvin ibland. Men gotlandskaniner är stora och starka och det gäller att passa sig för fötterna. De varnade innan att de var svåra att handskas med och ville ha hjälp och tips då de tagits över av en kompis och nu bodde de ute i en stor hage. De fick knappt själva tag på kaninerna och ännu mindre kunde de håla i dem. Hur som helst jätte trevliga kaniner när man väll fått dem till rätta de är helt enkelt inte trygga med att man lyfter och känner inte förtroende för oss, så det är en sak de måste träna på. Bäst hade de varit om de lärt sig redan när de var små för som sagt de är både starka och svåra att få ett bra grep om. Jag försökte göra det annorlunda den här gången och lyfta fort och stadigt upp mot mig så de får en trygg bas att ligga på. Men jag missbedömde storleken och när jag vände henne åt sidan för att ta henne mot mig kom hennes bakben för nära mitt bröst medan framfötterna fortfarande var en bit ut så hon hann på de korta sekunderna få till ett ordentlig spark med bakbenen och sköt ifrån vilket ledde till kraftiga rivsår och en trasig tröja. Men när jag gick och hämtade henne så gick det super bra att lyfta och lägga henne i knät så det var min missbedömning. Så nu svider det får se hur det är i morgon. 

 

Till nästa gång ska jag ha en tjocktröja och knäppa ordentligt så jag är skyddad. Tänkte inte på att jag hade tunn tröja och u-ringat, inte så smart.

 

Kram och god natt

 
 

Utställning/födelsedag

Pixie och jag var på blandras utställning i år igen på husdjursmässan i Kista :) Vi tävlade i Öppen klass med 15hundar och min älskling knep 2:a plats ♥ Grattis Nästa år är hon 7år och går över till veteran klass spännande ;) Tyvärr kunde inte Sofia och Hippie vara med :( Istället kom Katla och matte och vi har även Sixten (Phoenix) med matte och Easy (Ace) med matte. Alla jätte duktiga ♥ men tyvärr ingen placering. Jag har även fyllt år i tisdags tiden bara flyger iväg. Då fick jag bla objektiv till min kamera *jaaay* Så klart testade jag det på min födelsedag, jag blev firad av familjen i söndags och var beredd på att jobba på min födelsedag. Min icke da då mamma berättade på måndags kvällen att vi skulle på bio och att jag fick ledigt på tisdagen *jaay* Så det var en trevlig överraskning Vi gick och såg Hobbit 2 jätte bra ;) Tack ♥ Nu är det bara lördag kvar då Kessie ska på sin första utställning en inoff i Sollentuna och jag är jätte nervös Så önska oss lycka till ;)

 

Bilder på min födelsedags promenad då jag testar nya objektivet


Nya årets första promenad

Första promenaden 2014 ♥
 

Nyår 2013

Nu har jag och hundarna firat både jul och nyår hemma hos mina föräldrar och där i mellan har vi varit hemma. Tråkigt nog fick jag inte ett jätte bra slut och början då jag vart förkyld i fredags och är det än :( Så jag har inte kunnat äta ordentligt under dessa dagar och kunde inte njuta av den goda nyårs maten mina föräldrar fixat. Men hundarna var överlycklig med sin nyårsmat, kyckling, tonfisk och korv anpassad för hundar utan tillsatser, salt och sånt som inte är bra för dem. Sen var det Kessies första nyår, de började skjuta upp precis utanför så då bar jag upp henne så hon kunde se. Hon stretade lite och kollade sig omkring men lugnade sig sen. Hon har inte reagerat alls när vi har varit ute tidigare. Så när vi gick ut på 12slaget kollade hon sig omkring travade i mellan mamma och mig och satte sig sen när hon märkte att ingen sa något och satt lugnt och tittade på fyrverkerierna. Så läskiga var dom Pixie brydde sig inget Svea som jag passat under nyår satte sig bredvid mig Steffi la sig ner framför mig och Honey smög i väg till skogsdungen och nosade runt. Väldigt skönt att ha skottfasta hundar och att inget hänt dem. Nu hoppas jag bara att förkylningen försvinner.

 


Julen 2013

Julbilder på hundarna :)
 

RSS 2.0