Papipoo

Jag är nu sugen på att avla fram Papipoo.... Pixie är ju första generationen. Efter tredje generationen och med ett visst antal så kan man försöka få dem godkäna som en egen ras, Pixie är ju så otroligt underbar, pigg, smidig, tillgiven, vänlig, älskar barn, vaktig (säger till om någon kommer) och orkar hänger med på allt. Så när Pixie löper den här gången ska hon paras med en Papipoo hane, då blir det andra generationen valpar.

Här är lite om rasen som jag hittade på en engelsk sida.


Papipoo

Papi-Poo är en blandning mellan papillon och pudel.

De flesta har en väldigt mjuk vågig päls, som fäller lite till ingenting och är därför rätt väl tolererad bland människor med allergi.


Helhetsintryck

Från en skala från 1-10 om 10 är som en Jack Russel hamnar Papipoo runt 4-7. Den är social, trevlig och har bra hand med barn. Det är en smidig hund som lätt kan gå en promenad på 2-3mil.


Karaktär

Papipoo skall vara en liten smidig, alert, vaken, vänlig och intelligent hund som ska kunna hänga med över allt. Den ska vara tillgiven sin ägare och vänlig mot sin omgivning.


Storlek/Färg

Storleken varierar beroende på föräldrarnas storlek men vikten ligger mellan 3-4,5kg. Den kommer i en mängd olika färger både helfärgad och fler färgad. De vanligast är black and white, svart med cream tecken, svart med vita tecken mm. Papipoo kan bli trimmad på många olika sätt. De flesta gillar "Puppy Cut" frisyren, fluffig över hela kroppen och ansiktet. Pudel klippning kan också användas. Som alla icke fällande raser behöver pälsen tas om hand och den ska trimmas var 9-16vecka beroende på hur lång du vill att pälsen ska vara. Kortare päls betyder mindre pälsvård.Kommentarer
Postat av: Eva

Har hört det inte är bra para Papipoo med papipoo för att sjukdomar kan komma då.

Vet ej men kolla med en dam i Skåne som säljer valper, hon sade det-

Lycka till!Vh Eva

2010-05-11 @ 18:21:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0